hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Megjelent a novemberi VálaszAdó

  • adozona.hu

Október – a hagyományokhoz illeszkedően – idén is az őszi adótörvény-módosítás hava volt, így szakértőink írásai között is domináltak a tervezett változtatásokat boncolgató cikkek.

Az Adózónához érkezett kérdésekből kiderül, sokakban él a téves feltevés, hogy kft. vagy bt. tagja a gazdasági társaságban csak társas vállalkozói jogviszonyban folytathatja az ügyvezetést, illetve egyéb tevékenységet. Szakértőnk rávilágít arra, hogy ez egyáltalán nem így van.

Minden vállalkozásnak fontos tudnia, hogy ha a számlakövetelését határidőben nem vitatja – a fizetésképtelenség vélelme alapján –, akkor felszámolási eljárás kezdeményezhető vele szemben. Ennek részleteit egy bíróságra került ügy tükrében mutatjuk be. Másik írásunkban pedig arra mutatunk rá, hogy elengedhetetlen a fizetésképtelenséggel fenyegető helyzetre vonatkozó szabályok ismerete annak elkerülése érdekében, hogy a vezető tisztségviselőnek a saját vagyonával kelljen kiegyenlítenie a társaság hitelezői követeléseit.

Hiánypótló változtatás, hogy október 1-jétől kiegészültek az szja-törvény járműköltség-elszámolást érintő szabályai a hibrid és elektromos járművek fogyasztási normáit meghatározó rendelkezésekkel.

A 2022. novemberi VálaszAdót itt töltheti le.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 január
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs