5 találat a(z) adótörvénycsomag 2021 cimkére

Ezek a tervezett változások a társasági adóban Cikk

A társaságiadó-törvény most elfogadandó változásai alapvetően három területet szabályoznak: az első a EU ATAD (adókikerülés-ellenes) irányelv fordított hibrid struktúráira vonatkozó szabályok átvétele, a második a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványok és adományozóik számára teremt kedvező adózási feltételeket, harmadikként pedig tovább finomodik a csoportos társaságiadó-alanyok szabályozása.

Adótörvénycsomag: várható változások a szochóban és a tb-járulékban – 1. rész Cikk

A napokban az Országgyűlés elé került adótörvénycsomag több olyan módosítást is tartalmaz, amely a szocho és tb-járulék fizetésének szabályait érinti. Cikksorozatunk első része az átalányadózó egyéni vállalkozókra, illetve az őstermelőkre vonatkozó várható változásokat elemzi.

2021-es adótörvénycsomag: mindenki mondta a magáét az Országgyűlésben Cikk

Számos pozitív változást hoz a vállalkozásoknak és csökkenti az adminisztrációs kötelezettségeket, valamint uniós jogharmonizációt és a gyakorlati tapasztalatok alapján szükségessé vált módosításokat is tartalmaz az adótörvényeket módosító csomag – jelentette ki Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára a javaslat mai parlamenti vitájában.

Behajthatatlan követelések áfája: újabb uniós bírósági ítélet, módosítani kell a magyar szabályt is Cikk

Több ponton módosítani kell az idei év elején hatályba lépett, a behajthatatlan követelések áfájának visszaigénylésére vonatkozó magyarországi rendelkezéseket is az Európai Unió Bírósága által egy lengyel ügyben az elmúlt héten hozott ítélete nyomán.

A hitelmoratórium meghosszabbításáról szavaz az Országgyűlés Cikk

Jövő év június 30-áig meghosszabbíthatja az Országgyűlés mai döntésével a koronavírus-járvány miatt elrendelt hiteltörlesztési moratóriumot.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

FOKSZ tanuló szakmai gyakorlata

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 február
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3