190 találat a(z) adócsomag cimkére

Kevesebbet a munkára, többet a fogyasztásra: áll az alku? Cikk

Több adónövelő tétel előzetes feláldozásával elkerülte a kudarcot a Bajnai-kormány a 2010-es adócsomag módosító javaslatainak hétfői parlamenti voksolásakor – a képviselők néhány kivétellel átengedték az új szabályokat.

Áfaemelés és számlabefogadás július 1-jétől: rések az átmeneti szabályokon? Cikk

Az általános forgalmi adó július 1-jei hatállyal újra változik, a változások azonban korántsem véglegesek. Várhatóan újabb módosításait, kiegészítéseit fogja elfogadni az országgyűlés a soron következő adócsomagban, azonos vagy visszamenőleges hatállyal. Ilyen a szálláshelyekre vonatkozó áfakulcs csökkentése és a lakásvásárlásokra vonatkozó átmeneti szabály, amelyeket a pénzügyi kormányzat részéről már bejelentették, de jelenleg egyik sem kihirdetett jogszabály, csak ígéret.

Adótörvények a parlamentben: szja, különadó, cafeteria Cikk

A kormány az adórendszer olyan átalakítását tartja helyesnek, ami a foglalkoztatást támogatja, a munkát, a többletteljesítményt ösztönzi - mondta Katona Tamás pénzügyminisztériumi államtitkár expozéjában, kedden a parlamentben.

Mi fán terem a szuperbruttó, és mi értelme van? Cikk

Könnyítene a cégek munkabérterhein, a legtöbbet az átlagjövedelem környékén keresőknek kedvezne a kormány 2010-re szóló adócsomagja, amely helyenként egyszerűsíti, másutt túlbonyolítja a közterhek rendszerét.

Szeptember 1-jétől nyilatkozni kell a családi pótlékról Cikk

Idén szeptember elsejétől a családi pótlékot kapó munkavállalóknak nyilatkozniuk kell a kapott összegről. Nyilatkozat hiányában a törvény azzal fenyeget, hogy a legmagasabb kulcs szerint vonják le az adóelőleget. A másodlagos jogosultak pedig aggódhatnak, hogy vajon kiről jelenti majd a szükséges adatokat az államkincstár januárban.

Oszkó: az átlagbéresek éves jövedelme egyhavival növekedhet Cikk

A személyi jövedelemadó alsó sávhatára jövőre a tervek szerint 5 millió forintra emelkedik az idei 1,9 millió forintról - jelentette be Oszkó Péter pénzügyminiszter a kormányszóvivői tájékoztatón szerdán.

Családi pótlék: Pettkó azt kéri Sólyomtól, hogy ne írja alá Cikk

Az Országgyűlés által hétfőn elfogadott adótörvény családi pótlékot adóterhet nem viselő járandóságnak minősítő rendelkezése alkotmányellenesen a kihirdetését megelőző időre állapít meg kötelezettséget az adózó állampolgárok számára, ezért Pettkó András országgyűlési képviselő Sólyom László köztársasági elnökhöz fordult. Azt kéri, hogy a köztársasági elnök ne írja alá a törvényt, hanem emeljen alkotmányos vétót a javaslat ellen és küldje el véleményezésre az Alkotmánybíróságnak.

Oszkó prezentált: 2010-től sávos ingatlanadó és változó szja-kulcsok Cikk

Sávos, 0,2 és 1 százalék közötti ingatlanadó, 17 százalékos alsó szja-kulcs, amelynek sávhatára 5 millió forint lenne, 32 százalékos felső szja-kulcs és 30 százalékos eva szerepel a 2010-es adótervekben, az MTI szocialista forrásból származó értesülése szerint.

A parlament elfogadta az adó- és járuléktörvények módosítását Cikk

A Bajnai-kormány válságkezelő csomagjának első elemeit tartalmazó adótörvény-módosítást 201 igen, 166 nem szavazattal és 4 tartózkodással fogadta el hétfőn a parlament.

Parlament: elsőbbséget élvez az adó és a nyugdíj Cikk

Az Országgyűlés kétnapos ülést tart a jövő héten, amelyen a képviselők a nyugdíj szabályainak és az adótörvényeknek a módosításáról is szavaznak.

Célegyenesben az adómódosítások: áfa, szja, családi pótlék, ingatlanadó Cikk

Sínen vannak, és most már valószínűleg célba is érnek az új kabinet által idei évre tervezett adómódosítások, miután a parlament hétfőn megszavazta a Bajnai-kormány javaslatcsomagját. A csomag a Gyurcsány-kormány által az Országgyűlésnek korábban benyújtott törvényjavaslat egyes rendelkezéseit módosítja, zárószavazása a jövő héten lesz.

Adó, nyugdíj: fideszesek is szavaztak igennel - tévedésből, mondják Cikk

Több fideszes és KDNP-s képviselő is megszavazta hétfőn a parlamentben a Bajnai-kormány adó- és nyugdíjügyekben benyújtott módosító indítványait; az érintettek szerint tévedésből szavaztak igennel.

Oszkó egy teljesen új csomagra készül Cikk

A kormány elsődleges célja a versenyképesség javítása, a munkaerő-piaci aktivitás növelése, amelynek érdekében elkerülhetetlen az adórendszer átalakítása, az adóterhek csökkentése - mondta Oszkó Péter pénzügyminiszter kedden az egyes adótörvények és azzal összefüggő egyéb törvények módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitájában tartott expozéjában az Országgyűlésben.

A Gyurcsány-korszak adóintézkedései: naiv következtetések, sikertelen döntések Cikk

A miniszterelnök négy és féléves (egyelőre?) lezárt időszakának adóügyi intézkedései vegyes képet mutatnak. Mielőtt a leltár-készítésbe belefognánk, szögezzük le; minden jel arra utal, hogy ezen időszak adópolitikáját nem a pénzügyminiszter (Pénzügyminisztérium) határozta meg, ahogy általában lenni szokott. Vámosi-Nagy Szabolcs kommentál.

Az ország fele belátja: csak adóátrendezés lehet Cikk

A lakosság túlnyomó többsége, 97 százaléka hallott arról, hogy Bajnai Gordont jelöli az MSZP a miniszterelnöki székbe. A Szonda Ipsos országos reprezentatív telefonos felméréséből az is kiderül, hogy a megkérdezettek 70 százaléka szerint a Fidesz most kétharmados többségbe kerülne a parlamentben.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Adomány magánszemély részére

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Egészségügyi szakdolgozók kiegészítő díjazása II.

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Útiköltség-térítés megbízási jogviszonyban

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close