187 találat a(z) adócsomag cimkére

Mi fán terem a szuperbruttó, és mi értelme van? Cikk

Könnyítene a cégek munkabérterhein, a legtöbbet az átlagjövedelem környékén keresőknek kedvezne a kormány 2010-re szóló adócsomagja, amely helyenként egyszerűsíti, másutt túlbonyolítja a közterhek rendszerét.

Szeptember 1-jétől nyilatkozni kell a családi pótlékról Cikk

Idén szeptember elsejétől a családi pótlékot kapó munkavállalóknak nyilatkozniuk kell a kapott összegről. Nyilatkozat hiányában a törvény azzal fenyeget, hogy a legmagasabb kulcs szerint vonják le az adóelőleget. A másodlagos jogosultak pedig aggódhatnak, hogy vajon kiről jelenti majd a szükséges adatokat az államkincstár januárban.

Oszkó: az átlagbéresek éves jövedelme egyhavival növekedhet Cikk

A személyi jövedelemadó alsó sávhatára jövőre a tervek szerint 5 millió forintra emelkedik az idei 1,9 millió forintról - jelentette be Oszkó Péter pénzügyminiszter a kormányszóvivői tájékoztatón szerdán.

Családi pótlék: Pettkó azt kéri Sólyomtól, hogy ne írja alá Cikk

Az Országgyűlés által hétfőn elfogadott adótörvény családi pótlékot adóterhet nem viselő járandóságnak minősítő rendelkezése alkotmányellenesen a kihirdetését megelőző időre állapít meg kötelezettséget az adózó állampolgárok számára, ezért Pettkó András országgyűlési képviselő Sólyom László köztársasági elnökhöz fordult. Azt kéri, hogy a köztársasági elnök ne írja alá a törvényt, hanem emeljen alkotmányos vétót a javaslat ellen és küldje el véleményezésre az Alkotmánybíróságnak.

Oszkó prezentált: 2010-től sávos ingatlanadó és változó szja-kulcsok Cikk

Sávos, 0,2 és 1 százalék közötti ingatlanadó, 17 százalékos alsó szja-kulcs, amelynek sávhatára 5 millió forint lenne, 32 százalékos felső szja-kulcs és 30 százalékos eva szerepel a 2010-es adótervekben, az MTI szocialista forrásból származó értesülése szerint.

A parlament elfogadta az adó- és járuléktörvények módosítását Cikk

A Bajnai-kormány válságkezelő csomagjának első elemeit tartalmazó adótörvény-módosítást 201 igen, 166 nem szavazattal és 4 tartózkodással fogadta el hétfőn a parlament.

Parlament: elsőbbséget élvez az adó és a nyugdíj Cikk

Az Országgyűlés kétnapos ülést tart a jövő héten, amelyen a képviselők a nyugdíj szabályainak és az adótörvényeknek a módosításáról is szavaznak.

Célegyenesben az adómódosítások: áfa, szja, családi pótlék, ingatlanadó Cikk

Sínen vannak, és most már valószínűleg célba is érnek az új kabinet által idei évre tervezett adómódosítások, miután a parlament hétfőn megszavazta a Bajnai-kormány javaslatcsomagját. A csomag a Gyurcsány-kormány által az Országgyűlésnek korábban benyújtott törvényjavaslat egyes rendelkezéseit módosítja, zárószavazása a jövő héten lesz.

Adó, nyugdíj: fideszesek is szavaztak igennel - tévedésből, mondják Cikk

Több fideszes és KDNP-s képviselő is megszavazta hétfőn a parlamentben a Bajnai-kormány adó- és nyugdíjügyekben benyújtott módosító indítványait; az érintettek szerint tévedésből szavaztak igennel.

Oszkó egy teljesen új csomagra készül Cikk

A kormány elsődleges célja a versenyképesség javítása, a munkaerő-piaci aktivitás növelése, amelynek érdekében elkerülhetetlen az adórendszer átalakítása, az adóterhek csökkentése - mondta Oszkó Péter pénzügyminiszter kedden az egyes adótörvények és azzal összefüggő egyéb törvények módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitájában tartott expozéjában az Országgyűlésben.

A Gyurcsány-korszak adóintézkedései: naiv következtetések, sikertelen döntések Cikk

A miniszterelnök négy és féléves (egyelőre?) lezárt időszakának adóügyi intézkedései vegyes képet mutatnak. Mielőtt a leltár-készítésbe belefognánk, szögezzük le; minden jel arra utal, hogy ezen időszak adópolitikáját nem a pénzügyminiszter (Pénzügyminisztérium) határozta meg, ahogy általában lenni szokott. Vámosi-Nagy Szabolcs kommentál.

Az ország fele belátja: csak adóátrendezés lehet Cikk

A lakosság túlnyomó többsége, 97 százaléka hallott arról, hogy Bajnai Gordont jelöli az MSZP a miniszterelnöki székbe. A Szonda Ipsos országos reprezentatív telefonos felméréséből az is kiderül, hogy a megkérdezettek 70 százaléka szerint a Fidesz most kétharmados többségbe kerülne a parlamentben.

Adócsomag: hova tovább? Cikk

Új - szakértői - kormány, új miniszterelnök és talán új adócsomag is - erre számíthatunk Gyurcsány Ferenc szombaton bejelentett távozása után. A Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége a jelenlegi beterjesztés visszavonását követeli, miközben arról gondolkodik az mindenki, hogy ki lehet az új kormányfő és milyen javaslatok kerülnek majd a parlament elé válságkezelés címén. A már benyújtott módosítások kritikájáról és a kívánatos irányvonalról ír eheti kommentárjában Vámosi-Nagy Szabolcs, az Ernst&Young adószakértője.

Vészforgatókönyv mélyebb recesszióra Cikk

A kormánynak van vészforgatókönyve arra az esetre, ha a magyar gazdaság visszaesése nagyobb lesz mint 3,5 százalék - mondta Veres János pénzügyminiszter egy hétfő reggeli televíziós műsorban.

Új adócsomag: min változtatott a kormány? Cikk

Július helyett januártól visszamenőleg változna a személyi jövedelemadó 18 százalékos alsó sávhatára. Az MTI úgy tudja, a kormány módosította a korábban bejelentett adóterveit.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Közösségen belüli beszerzés

Nagy Norbert

adószakértő

Belépőjegy bizonylatolása, adózása

Nagy Norbert

adószakértő

2020 január
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X