hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Megjelent a novemberi VálaszAdó

  • adozona.hu

Az ősz a nagy adóátalakítások időszaka. Még olyankor is – mint idén –, amikor az Országgyűlés már júniusban elfogadta a kormány és a képviselők következő évre szánt módosító indítványait.

A mostani nagy átszabás elsősorban abból fakad, hogy a kormány legalább kétéves halogatás után végre beterjesztette az adózás rendjéről szóló új törvényt. Az új szabályozás a jelenleg hatályos kódexhez képest külön jogszabályba ülteti át az adóhatóság által foganatosítandó végrehajtásokat, továbbá az adóigazgatási rendtartást. Emellett a 2018 januárjától a közigazgatási eljárásokról szóló törvény helyébe lépő általános közigazgatási rendtartási törvény nem terjed ki az adóigazgatási eljárásokra, ezért ezeket a jogszabályhelyeket (javarészt változatlan tartalommal) áttelepítették az egyes adónemekről szóló törvényekbe.

Szóval az egyszerűsítés jegyében fogant módosítások miatt a jövőben akár négy törvényt is meg kell néznie az adózónak annak érdekében, hogy képbe hozza magát.

A módosításokról számos cikkünkben beszámoltunk eddig is, de továbbra is érdemes követni honlapunkat, mert bemutatjuk az esetleges képviselői módosításokat is. Az utóbbiak közül figyelemre méltó változtatásokat javasolnak például a katásokra, a sportszervezetekre, s lesznek módosítások az áfában, a társasági adóban is.

Ajánló rovatunkban megismerkedhetnek a NAV leg vagyonosodási vizsgálatra vonatkozó legújabb ötleteivel, a nyugdíj melletti keresőtevékenység közterheivel, a transzferárak nyilvántartásának legfrissebb szabályaival.

Kérdések és válaszok rovatunkba ezúttal a számlaadás, a létszámszámítás és a szolgálati idő témaköréből szemezgettünk.

A novemberi VálaszAdót itt töltheti le!

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Egyéni vállalkozó ingatlanbérbeadása

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Számla adatszolgáltatás 2020., alanyi mentes

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Fordított áfa

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

2020 január
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X