599 találat a(z) adóbevallás cimkére

Bevallás a baleseti adóról Esemény

Bevallás adókról, járulékokról Esemény

Trump adóbevallásával foglalkozott az amerikai sajtó Cikk

Az amerikai MSNBC televízió egyik kedd esti politikai műsorában nyilvánosságra hozták Donald Trump 2005-ös adóbevallásának egyik részletét, amelyből az derül ki, hogy a jelenlegi elnök egyáltalán nem volt adócsaló.

Már ellenőrizheti adóbevallási tervezetét Cikk

Szerdától tekinthetik meg az adóhatóság által elkészített szja-bevallási tervezetet az erre a célra kialakított online felületen azok, akik ügyfélkapuval rendelkeznek, a papíralapú tervezet postázását pedig csütörtök éjfélig lehet kérni.

Belépés kivába – kiegészítő kérdés Kérdés

Tisztelt Szakértő! A belépés kivába 2017.03.09-ei kérdéshez szeretnék pontosítást kérni, mivel hasonló gazdasági esemény előtt állunk. A NAV honlapján megjelent NAV-NGM tájékoztató szerint az év közbeni belépéskor a kezdést megelőző napot követő 5. hónap végéig kell záró társaságiadó-bevallást beadni. A kivatörvény szerint, mivel a társaság marad a számviteli törvény hatálya alatt – értelmezésem szerint –, nem kell zárómérleget benyújtani, hiszen a könyvvezetés nem változik, csak az adó megállapításának módja. Lehet, hogy a szakértői válasz a katás adózóra vonatkozott, aki valóban csak bevételi nyilvántartásra kötelezett? A választ előre is köszönöm! Aignerné Orcsik Emese

Belépés kivába Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy bt. 2017. április 1-jétől átjelentkezne a kiva hatálya alá. Kérem, szíveskedjen tájékoztatni, hogy mindez milyen számviteli, illetve adózási, adóbevallási teendőket jelent! Várom szíves válaszát! Köszönettel.

Adóbevallási tervezet: a NAV várja az igénylőket Cikk

Mintegy 3,8 millió embernek készíti el adóbevallási tervezetét a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) – mondta a NAV adóügyi főigazgatója az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.

Adóbevallási határidő: százezreknek ma jár le Cikk

Az egyéni vállalkozóknak és az áfa fizetésére kötelezett magánszemélyeknek február 27-éig kell benyújtaniuk 2016-ról szóló személyijövedelemadó-bevallásukat. Ez az evások és katások határideje is.

Székhelymódosítás, adószámváltozás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy technikai kérdést szeretnék feltenni: ha 2017 februárban székhelyváltozás történik, s emiatt megváltozik a kft. cégjegyzékszáma, adószámának utolsó két számjegye, a 2016. évre vonatkozó bevallásokban már ezt kell feltüntetni, vagy még a 2016. évben érvényben lévőt? Köszönöm válaszát!

Némelyek akkor is megúszhatják a büntetést, ha nem vallották be jövedelmüket Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal az amerikai társhatóságtól kapott pénzintézeti számlainformációkat veti össze az adózók bevallási adataival. Most az érintettek mentesülhetnek a szankciók alól, hiszen a revizorok támogató eljárás keretében önellenőrzési ajánlattal keresnek meg mintegy másfélezer adózót – tájékoztatta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára az MTI-t.

Szja 1+1%: külön kell rendelkezni, ha a NAV készít bevallástervezetet Cikk

Aggódnak a szja 1 százalékára váró szervezetek, hogy ha a NAV által elkészített adóbevallási tervezet automatikusan adóbevallásnak minősülhet, sok adózó megfeledkezik rendelkezni az 1+1 százalékról, sőt vannak, akik azt hiszik, hogy ezt a „kényelmi” adóbevallást választóknak erre nincs is lehetőségük.

Késve leadott beszámoló – adókedvezmény megvonás Kérdés

Amennyiben egy társaság nem teszi közzé a törvényes határidőig a beszámolóját, és nem nyújt be adóbevallást, a NAV utólag megvonhatja-e az igénybe vett adókedvezményt a társaságtól?

Tételes átalányadózó 16SZJA Kérdés

2016-ban tételes átalányadózóként egy szoba kiadása után fizettem a 32 ezer forintot és a 6400 forint egészségügyi hozzájárulást, továbbá a 7050 forint egészségügi szolgáltatási járulékot. A 16SZJA bevallás melyik sorába kell a jövedelmet, illetve az egészségügyi szolgáltatási járulékot beírnom? Válaszát köszönöm.

Sms-ben is kérhető az adóbevallás elkészítése a NAV-tól Cikk

A NAV ebben az évben mindenkinek, mintegy 3,8 millió magánszemélynek, elkészíti az adóbevallási tervezetét a kifizetőtől, munkáltatótól érkezett adatszolgáltatás alapján, olvasható az NGM honlapján.

Önadózó 2016. évi bevallása Kérdés

Tisztelt Szakértő! A 2016. évi adóbevallási kötelezettséget önadózóként a 16SZJA nyomtatványon kell bevallani? Marad egyáltalán az "Önadózó" (munkaviszonyos) kategória ? Erről nem lehet olvasni sehol. Válaszát előre is köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Osztalékfizetés euróban

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szállásadó általi étkeztetés áfája

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Egyesület által fizetett nevezési díj

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 június
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs