10 találat a(z) VDSZ cimkére

Támogatja a Fülöp-szigetekről érkező munkavállalókat a vegyipari szakszervezet Cikk

A Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokonszakmában Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ) támogatni fogja a Magyarországra érkező Fülöp-szigeteki munkavállalókat – közölte Székely Tamás, a VDSZ elnöke.

A VDSZ javasolja a korengedményes nyugdíj újbóli lehetővé tételét Cikk

A Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ) szorgalmazza, hogy tegyék azonnal lehetővé a 60 és 64 év közötti munkavállalók korengedményes nyugdíjba vonulását – olvasható a vdsz.hu-n.

Cafeteria-változások: szakszervezeti tiltakozás Cikk

Elfogadhatatlannak tartja az adómentes cafeteria elemek, így például a kultúra és sport utalvány, a lakhatási támogatás és a diákhitel visszafizetését támogató béren kívüli juttatás megszüntetését a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ), a javaslat visszavonása érdekében országos tiltakozást kezdeményez – közölte a munkavállalói érdekképviselet szerdán az MTI-vel.

Ezért akadt ki a nyugdíjügyben a szakszervezet Cikk

Kiverte a biztosítékot a szakszervezeteknél Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek egy szakmai konferencián tartott beszédének az öngondoskodásról szóló hosszas fejtegetése. A vegyipari szakszervezet álságosnak tartja Varga állítását, miszerint a kormány szükségesnek tartja az öngondoskodás lehetőségének a megteremtését, közölte a VDSZ.

Eltérő vasárnapi pótlékok: a szakszervezet az Ab-hoz fordul Cikk

Alkotmánybírósághoz és az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordul a vegyipari szakszervezet a vasárnapi pótlék ügyében. A VDSZ közleménye szerint súlyos megkülönböztetéshez vezet a legújabb döntés, miszerint a kereskedelmi alkalmazottak a négy adventi, plusz egy választható vasárnapi nyitva tartás idejére 100 százalékos pótlékot kapnak, míg mások, akik rendszeresen dolgoznak ezen a pihenőnapon, csak a felére jogosultak.

Visszaállítanák a korengedményes és a korkedvezményes nyugdíjat Cikk

A korengedményes nyugdíj visszaállítását és a korkedvezményes nyugdíj - szakmai felülvizsgálatot követő - megtartását szorgalmazza a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ) - mondta el a szervezet elnöke, miután az Országgyűlés foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának néhány szocialista tagjával egyeztetett kedden, Székesfehérváron.

Veszélyben a korkedvezményes nyugdíj Cikk

A Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ) szerint a korkedvezményre jogosító munkaköröket érintő átvilágítás során több területen is elvehetik a korkedvezményes nyugdíjat; ez ugyanakkor "életveszélyes" lenne a szakszervezet álláspontja szerint.

Extra juttatás vasutasoknak Cikk

Legkésőbb december első felében fejenként átlagosan nettó 32 ezer forint extra juttatást kapnak a vasúti dolgozók; ezzel maradéktalanul teljesül a 2011-ben Orbán Viktor és Gaskó István között született megállapodás, amely a vasutasok pénzügyi ösztönzésére három év alatt bruttó 5 milliárd forintot szánt.

VDSZ a magánnyugdíjpénztárakról: a kasszák szétverése félelemkeltő intézkedés Cikk

Perközösséget szervez a magánnyugdíjrendszerben maradt tagokból a vegyipari szakszervezet, hogy a strasbourgi bíróságnál keressen jogorvoslatot a kormány tervezete, mintegy 102 ezer tag megtakarításának államosítása ellen - tájékoztatozz a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetség (VDSZ) szerdán Székely Tamás elnök bejelentéséről.

VDSZ és magánnyugdíj: közel 40 ezer jogfenntartó nyilatkozat érkezett Cikk

A Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetségéhez (VDSZ) január 31-ig 39.645 érvényes valamint 1.947 határidőn túl feladott, azaz érvénytelen magán-nyugdíjpénztári tagsággal kapcsolatos jogfenntartó nyilatkozat érkezett - közölte a szövetség a végleges adatot.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Ügyvezetés – Megbízási jogviszony

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Részesedés csökkenése

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink