139 találat a(z) SZÉP-kártya cimkére

Cafeteria 2019: a juttatás, amely áldozatul esett a szigorításnak Cikk

A munkáltatók jelentős része nem szüntette meg a cafeteriajuttatásokat a jelentősen megemelt közterhek ellenére, de a többség nem vállalta magára a többlet adókat – derül ki egy friss kutatásból. Egy korábban népszerű juttatásfajta szinte teljesen áldozatul esett a szigorításnak.

Nyugdíjas munkavállaló SZÉP-kártya-juttatása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Milyen kötelezettség terheli a nyugdíjas munkavállaló részére adott SZÉP-kártya-juttatást? Kivás és nem kivás cégek esetében is? Köszönöm válaszát.

SZÉP-kártya – jutalék Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem a következő: cég fitnesztermet üzemeltet, elfogad SZÉP-kártyával való fizetést, szerződött az OTP-vel, a K&H-val és az MKB-val. Eddig a levont jutalékokról kaptunk számlát. A K&H közölte, hogy törvényi változások miatt most már nem küld áfás számlát, csak egy tájékoztató összesítőt a havonta befolyt forgalomról és a levont jutalékról. Az áfának nyoma nincs. Ez így helyes eljárás? Köszönettel! Ildikó

Cafetéria szabályzat nélkül Kérdés

Tisztelt Szakértő! A SZÉP-kártya juttatást, továbbá a sport- és kulturális rendezvényre a belépőt csak cafeteria elemként adhatjuk a munkavállalóknak? Cafetéria rendszer, szabályzat nélkül adható-e, és ha igen, akkor a kedvezményes béren kívüli juttatásokra vonatkozó adózással adható az értékhatárig a SZÉP-kártya, és minden munkavállalónak csak egyforma nagyságrendben? Sport-é s kulturális rendezvényre a belépő is csak úgy adható adómentesen cafeterián kívül, ha minden munkavállalónk egyformán kap? Köszönettel.

SZÉP-kártyára utalás Kérdés

Tisztelt Szakértő! A következőkben szeretném a segítségüket kérni: Az szja-törvény 71. § (1) bekezdése szerint béren kívüli juttatásnak minősül – ha a munkáltató – a MUNKAVÁLLALÓNAK az adóévben a Széchenyi Pihenő Kártya alszámláira utalja a meghatározott összegeket. A 76/2018. számú kormányrendelet szerint 2019. január 5-étől nem a munkáltató köt szerződést a bankkal, hanem a munkavállaló, így a munkáltató személyenként és alszámlánként külön-külön köteles utalni. Kérdésem az lenne, hogy megfelel-e a fenti feltételeknek az, ha a munkáltató nem a munkavállalónak, hanem a MUNKAVÁLLALÓ HÁZASTÁRSÁNAK utalja a cafeteriaösszeget, mivel a házastárs már rendelkezik SZÉP-kártyával? A munka törvénykönyve 158. § (1) bekezdése meghatározza, hogy a munkabért készpénzben vagy a munkavállaló által meghatározott fizetési számlára átutalással kell kifizetni. Kérdésem, hogy a munkavállaló által meghatározott fizetési számla – ahová a nettó munkabérét kéri – csak a nevére szóló bankszámla lehet, vagy lehet a házastársáé, illetve bármely más magánszemélyé? Köszönettel!

Ekkora béremelésre számít idén a Pénzügyminisztérium Cikk

Visszajelzések alapján általában 10 százalék körüli, vagy azt picit meghaladó bérnövelésre törekszenek idén a vállalatoknál – mondta Marczinkó Zoltán, a Pénzügyminisztérium munkaerőpiacért és vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára ma az M1 aktuális csatornán.

Rástartoltak a SZÉP-kártyákra a munkáltatók Cikk

Egyre nagyobb érdeklődést tapasztalnak a Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP-kártya) kibocsátásában érdekelt pénzintézetek a konstrukció iránt, amely a januártól hatályos változások következtében egyedüli maradt a kedvezményesen, 34,5 százalékos adó- és járulékteher mellett nyújtható cafeteriaelemek között – írta a Világgazdaság.

Cafeteria-keretösszeg számítása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem, hogy a 2019. évben, ha a munkavállalóknak cafeteriaszabályzatban biztosított 450 ezer forintos keretösszeg SZÉP-kártya juttatásra kiadásra kerül, ezen felül, ha a munkáltató ad a munkavállalóknak egységesen sportbelépőt és/vagy kulturális eseményre belépőt, a minimálbérnél kisebb összegben/fő, ez utóbbi juttatások is adómentesek-e, vagy beleszámítandók a béren kívüli juttatási 450 ezer forintos keretösszegbe, és bérként fognak adózni?

Vegye át SZÉP-kártyás szerződését, különben nem kaphat feltöltést januárban! Cikk

Az OTP Pénztárszolgáltató december elejéig valamennyi kártyabirtokos számára elküldte szerződését levélben vagy e-mailben. Azok a kártyabirtokosok, akik legkésőbb január 5-éig nem veszik át a szerződésüket, nem kaphatnak új munkáltatói feltöltést kártyájukra.

SZÉP-kártyák közterhei 2019-ben Cikk

Gyökeresen átalakul 2019-től a munkáltatói juttatások rendszere.

SZÉP-kártya Kérdés

Tisztelt Adózóna! Cégünk 15 ezer forint értékben szeretne SZÉP-kártya "vendéglátásˇ zsebbe fizetni havonta. Az éves keretösszeg 150 ezer forint /év. A cég által adott összeg ezzel szemben 180 ezer forint /év. Ha többet ad a cég, mint a törvényben megengedett, kedvezményes adózású összeg, akkor mi történik? A kedvezményes adózású összegnél, csak a munkáltató fizeti meg az adókat, járulékokat? adott összeg x 1,18 = erre jön még a 19,5% szocho, illetve 15% szja? Köszönettel.

SZÉP-kártya-változások: jönnek a szerződések a kártyakibocsátóktól Cikk

A SZÉP-kártya kibocsátóknak egy jogszabályváltozás miatt szerződést kell kötniük minden kártyabirtokosukkal, a jövő évtől a munkáltatók csak a szerződött ügyfelek SZÉP-kártyájára tudnak pénzt utalni. A szerződések kiküldését már megkezdték a kibocsátók.

SZÉP-kártyás juttatások elszámolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Állásfoglalását szeretném kérni az alábbi témában. Abban az esetben, ha év közben szűnik meg a munkavállaló munkaviszonya, és az időarányos (450 ezer forintos korlát) részt a munkavállaló részére juttatott SZÉP-kártyás összeg nem haladja meg, azonban az egyes alszámlára juttatott összeg – a három zsebből kettő esetében – meghaladja (egy esetében még adható lenne a kedvezményes adózással), külön-külön (zsebenként) kell vizsgálni az időarányos részt, vagy elég egy összegben nézni a 450 ezer forint időarányos részét? Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel: Varró Mária

Cafeteria 2019 Kérdés

Szeretnénk tanácsot kérni, hogy 2019. évre a béren kívüli juttatások adótörvényben meghatározott mértékén felüli adható-e, illetve milyen adóteherrel adható SZÉP-kártya juttatás/vendéglátás alszámlára és milyen maximális összegben, milyen feltételekkel?

Megmaradó elemek a cafeteriában Cikk

A SZÉP-kártya mellett jövőre várhatóan a már bérhez hasonlóan adózó Erzsébet-utalvány, valamint a lakáscélú és utazási támogatások lesznek a leggyakrabban választott cafeteria juttatások, így a munkáltatók által kínált legnépszerűbb cafeteria elemek jövőre is elérhetők maradhatnak – közölte a BDO Magyarország az MTI-vel.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Családi gazdaság jövedelme

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close