183 találat a(z) SZÉP-kártya cimkére

Csökkentett munkaidő, csökkentett fizetés: ez lesz a családi kedvezménnyel Cikk

A veszélyhelyzet időszakában kedvezményezett ágazatba tartozó foglalkoztatottak és a munkahelymegőrző támogatásban részesülő, csökkentett munkaidős munkavállalók, valamint a munkahelyüket elvesztők esetében felmerülő kérdés a 2020-ban járó családi kedvezmény érvényesítésének lehetősége. Mit kell tudni erről?

Diák foglalkoztatáshoz SZÉP-kártya juttatása Kérdés

Változások az szja-törvényben a koronavírus-járvány árnyékában Cikk

A veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő és a 2021. évi költségvetést megalapozó salátatörvényekben szokatlanul kevés érinti a személyi jövedelemadóról szóló törvény rendelkezéseit. Kimazsoláztuk a várható változásokat.

SZÉP-kártya juttatás Kérdés

Számlakiállítás, pénztárgéphasználat: így kerülhető el a kettős bizonylatolás Cikk

Ahogy közeledünk július elsejéhez úgy szaporodnak a kérdések az online pénztárgép használata és a számlakiállítás kapcsán. Olvasói kérdésre Hunyadné Szűts Veronika igazságügyi adó- és járulékszakértő válaszolt.

SZÉP-kártya és bankkártya elfogadása Kérdés

SZÉP-kártya: évközbeni keretösszeg-módosítás Kérdés

Jó hír! Az év végéig szocho-mentes a SZÉP-kártyára utalt béren kívüli juttatás Cikk

A munkáltatók időt nyertek, mert a Széchenyi Pihenő Kártya alszámláira utalt béren kívüli juttatásnak minősülő összegek után 2020. december 31-éig nem kell szociális hozzájárulási adót fizetni. Cikkünk olvasói kérdésekre is reagálva foglalja össze a gyakorlati tudnivalókat.

SZÉP-kártya - kiva Kérdés

SZÉP-kártya juttatás Kérdés

SZÉP-kártya: a szochomentesség és -mérték hatása a jövedelmekre Cikk

A munkáltató és a munkavállaló számára sem közömbös, hogy mikor érkezik az utalás a SZÉP-kártyára, hiszen a járványügyi rendelkezések kapcsán több ponton változtak a juttatás terhei, és ezek befolyásolják a felhasználható összeget és a munkaadói költségeket is.

Adózási szigorítások halasztását, könnyítések bevezetését szorgalmazzák az adótanácsadók Cikk

Az Adótanácsadók Egyesületének elnöksége áttekintette az eddig hozott mikro- és kisvállalkozásokat segítő adózási intézkedéseket, és azokat kiegészítő, illetve új javaslatokat fogalmazott meg, és május 15-én – tételes jogszabályi szöveggel együtt – eljuttatta azokat a Pénzügyminisztériumnak.

SZÉP-kártya Kérdés

Tisztelt Szakértő! Nagyon rosszul kérdeztem, elnézést kérek! A kérdésem az lett volna, hogy egy ilyen tevékenységi körrel rendelkező gazdasági társaság üzleteiben vásárolhatnak-e vevők úgy (kerékpárt, motorokat vagy szolgáltatást, például kerékpárbérlést, étrendkiegészítőt) hogy SZÉP-kártyával fizetnek? Még egyszer elnézést kérek, és köszönöm a válaszát! Kné

Lehet-e? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem: egy kerékpárt értékesítő, bérbeadó, javító valamint étrendkiegészítőket árusító társaság köthet-e szerződést SZÉP-kártyára? (Például szabadidős tevékenység miatt.) Válaszát megköszönve: Kné

SZÉP-kártya utáni szocho Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kormányrendelet szerint 2020.04.22-től 2020.06.30-ig szochomentes a SZÉP-kártya. Ami kérdés felmerül, hogy az április havi munkabérrel együtt utalt SZÉP-kártya-támogatás összege – az utalás május 5-6. – mentes-e vagy sem, illetve április 22-étől április 30-áig meg kell-e osztani a SZÉP-kártya-támogatás összegét, vagy a teljes SZÉP-kártya összege mentes? Erre vonatkozóan eddig még nem kaptunk sehonnan megfelelő választ. Ebben kérnénk – amennyiben lehet, gyors – válaszát.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Átalakulás

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 június
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close