71 találat a(z) OECD cimkére

Nagyszabású kompetenciafelmérés indul szeptemberben Cikk

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet az EU támogatásával PIAAC kompetenciafelmérést indít Magyarországon. Az OECD felnőtt képesség- és készségmérési programja, a PIAAC a felnőttek készségeiről eddig készített legátfogóbb nemzetközi összehasonlító vizsgálat, amely pontos képet ad arról, hogy a 16-65 év közötti felnőttek mennyire használják képességeiket munkájuk során.

Hamisított minden tizedik táska, sportszer és játék Cikk

Közel 285 milliárd dollár kárt okoznak évente a világgazdaságnak a szellemi tulajdont sértő hamisított árucikkek és kalóztermékek a legérintettebb tíz iparágban, ami meghaladja a hamisítványok által a globális gazdaságnak okozott teljes veszteség 50 százalékát. Az iparági vizsgálatokból egyértelműen kiderült, hogy a hamis termékek legalább kétharmadát Kínában gyártják, az uniós piacra pedig leginkább Törökországon, néhány közel-keleti és észak-afrikai országon keresztül érkeznek a termékek. Fontos tranzitország Albánia, Egyiptom, Marokkó és Ukrajna is, derül ki a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) és az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatalának (EUIPO) legfrissebb jelentéséből.

Kis- és középvállalkozások fókuszban: javítani kell a termelékenységüket Cikk

Fel kell gyorsítani a kis- és középvállalkozások termelékenységének növekedését a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (Organisation for Economic Cooperation and Development, OECD) főtitkára szerint. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kiemelte: a magyar kis- és közepes vállalkozások (kkv) elsősorban a magyarországi beszállító hálózatokon keresztül képesek csatlakozni a nemzetközi vállalatokhoz,

Vállalkozások ezreit fenyegetheti szokatlanul nagy, 20 millió forintos mulasztási bírság Cikk

Akár két-háromezer céget is érinthet hazánkban az az új változás-bejelentési kötelezettség, amelyről a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) adóelkerülés visszaszorítását célzó akcióterve nyomán hamarosan, a májusi „adósaláta” részeként szavazhat a magyar Országgyűlés. A nemzetközi cégcsoportok tagjainak a jogszabály hatálybalépését követően várhatóan csak néhány hónapjuk lesz majd arra, hogy teljesítsék a követelményeket, míg a mulasztással nemzetközi viszonylatban is példátlan mértékű bírságot kockáztatnak.

Adóterhelésben Magyarország még mindig éllovas Cikk

Immár a harmadik egymást követő évben csökkent az átlagkeresők munkajövedelmére rakodó adóteher a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) tagállamaiban tavaly.

Elégedetlen az OECD-értékeléssel az NGM Cikk

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) pénteken megjelent kiadványában összességében pozitívan látja a magyar gazdaságpolitikai lépéseket, de kritikai észrevételei során a nemzetközi szervezet nem vett figyelembe minden fontos körülményt – jelezte közleményében az NGM.

Újraéledő adóverseny: Magyarország lehet az egyik nyertes Cikk

Szigorította a szellemi termékekkel (immateriális javakkal) kapcsolatos kedvezmények igénybevételére vonatkozó nemzetközi szabályokat nemrégiben az OECD adóelkerülést nehezítő akcióterve. A magyar adórendszerbe mintegy fél éve átültetett változtatások és a vonzó adózási környezet együttes hatására több külföldi cégcsoport dönthet úgy a közeljövőben, hogy hazánkba telepíti kutatás-fejlesztési (k+f) központját – véli a Niveus tanácsadó cég.

Könnyebben lelepleződhetnek az adóelkerülők Cikk

Magyarország az OECD újabb információcseréről szóló egyezményhez csatlakozik – közölte az NGM. Mintegy 50 ország adóhivatalai cserélik ki évente a transzferárazással kapcsolatos országonkénti jelentéseiket, ezzel komoly adóbevételkieséstől védik meg az egyezményben résztvevő államokat.

Nagyon halványak a növekedési kilátások Cikk

Továbbra sem várható a világgazdasági növekedés gyorsulása a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) szerdán kiadott jelentése szerint.

Nemzetközi szervezettől kapott útdíjelszámolás Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kérdéses esetben egy magyar székhelyű, közösségi adószámmal rendelkező cég az OECD-től az utazási költségeinek térítésére 500 €-t kapott. Hogyan kell helyesen számlát kiállítani a nemzetiközi szervezetnek (OECD), tekintettel arra, hogy nem rendelkeznek státuszukból fakadóan közösségi adószámmal. Válaszukat előre is köszönettel

Ezt tudnia kell, ha el akarja kerülni a kettős adóztatást Cikk

Minden információ itt van, amit tudni kell a kettős adóztatás elkerüléséről. Az erről szóló egyezmények szerinti kölcsönös egyeztető eljárásról, az esetleges kettős adóztatás feloldásáról adott ki tájékoztatót a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Átmeneti a lassulás – véli az NGM Cikk

A kormány prognózisához hasonlóan látja friss jelentésében a magyar költségvetési folyamatokat és az infláció alakulását a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD), a növekedés rövid távú megítélésében viszont eltér a nemzetközi szervezet és a magyar kabinet álláspontja – mondta Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügyekért felelős államtitkára szerdán az OECD legfrissebb országjelentését kommentálva az MTI-nek.

Romló magyar gazdasági növekedési kilátások Cikk

Jelentősen rontotta Magyarország idei gazdasági növekedésével kapcsolatos előrejelzését az OECD, amely változatlanul hagyta a jövő évi GDP-bővüléssel kapcsolatos becslését.

OECD-jelentés Magyarországról: Varga elégedett Cikk

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) ma nyilvánosságra hozott országtanulmánya pozitívan értékeli hazánk makrogazdasági helyzetét – hangsúlyozta Varga Mihály a jelentést bemutató sajtótájékoztatón. A dokumentum elismerően ír gazdaságpolitikánk eredményeiről: a gazdasági növekedésről, az adósságcsökkentésről, a munkahelyteremtésről és az ország külső sérülékenységének csökkentése érdekében megtett intézkedésekről – fogalmazott tárcavezető. A 2016. évi országjelentés fő gondolatait és ajánlásait Angel Gurría, az OECD főtitkára ismertette. A párizsi székhelyű nemzetközi szervezet vezetője hazánk OECD csatlakozásának 20. évfordulójára érkezett a magyar fővárosba.

Súlyos veszteségeket okozhat Nagy-Britannia kilépése az unióból Cikk

Egyhavi átlagbérrel felérő gazdasági veszteséget okozhatna már rövid távon minden egyes brit háztartásra számolva a brit gazdaságnak a Brexit, vagyis Nagy-Britannia esetleges távozása az Európai Unióból – áll a fejlett ipari országok alkotta Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) szerdán Londonban ismertetett elemzésében.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Cégautóadó-fizetési kötelezettség megállapítása

Juhász Tibor

okleveles nemzetközi és ellenőrzési adószakértő

Ajándékba adott termék és szolgáltatás adózása

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 december
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs