50 találat a(z) OECD cimkére

Újraéledő adóverseny: Magyarország lehet az egyik nyertes Cikk

Szigorította a szellemi termékekkel (immateriális javakkal) kapcsolatos kedvezmények igénybevételére vonatkozó nemzetközi szabályokat nemrégiben az OECD adóelkerülést nehezítő akcióterve. A magyar adórendszerbe mintegy fél éve átültetett változtatások és a vonzó adózási környezet együttes hatására több külföldi cégcsoport dönthet úgy a közeljövőben, hogy hazánkba telepíti kutatás-fejlesztési (k+f) központját – véli a Niveus tanácsadó cég.

Könnyebben lelepleződhetnek az adóelkerülők Cikk

Magyarország az OECD újabb információcseréről szóló egyezményhez csatlakozik – közölte az NGM. Mintegy 50 ország adóhivatalai cserélik ki évente a transzferárazással kapcsolatos országonkénti jelentéseiket, ezzel komoly adóbevételkieséstől védik meg az egyezményben résztvevő államokat.

Nagyon halványak a növekedési kilátások Cikk

Továbbra sem várható a világgazdasági növekedés gyorsulása a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) szerdán kiadott jelentése szerint.

Nemzetközi szervezettől kapott útdíjelszámolás Kérdés

Ezt tudnia kell, ha el akarja kerülni a kettős adóztatást Cikk

Minden információ itt van, amit tudni kell a kettős adóztatás elkerüléséről. Az erről szóló egyezmények szerinti kölcsönös egyeztető eljárásról, az esetleges kettős adóztatás feloldásáról adott ki tájékoztatót a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Átmeneti a lassulás – véli az NGM Cikk

A kormány prognózisához hasonlóan látja friss jelentésében a magyar költségvetési folyamatokat és az infláció alakulását a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD), a növekedés rövid távú megítélésében viszont eltér a nemzetközi szervezet és a magyar kabinet álláspontja – mondta Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügyekért felelős államtitkára szerdán az OECD legfrissebb országjelentését kommentálva az MTI-nek.

Romló magyar gazdasági növekedési kilátások Cikk

Jelentősen rontotta Magyarország idei gazdasági növekedésével kapcsolatos előrejelzését az OECD, amely változatlanul hagyta a jövő évi GDP-bővüléssel kapcsolatos becslését.

OECD-jelentés Magyarországról: Varga elégedett Cikk

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) ma nyilvánosságra hozott országtanulmánya pozitívan értékeli hazánk makrogazdasági helyzetét – hangsúlyozta Varga Mihály a jelentést bemutató sajtótájékoztatón. A dokumentum elismerően ír gazdaságpolitikánk eredményeiről: a gazdasági növekedésről, az adósságcsökkentésről, a munkahelyteremtésről és az ország külső sérülékenységének csökkentése érdekében megtett intézkedésekről – fogalmazott tárcavezető. A 2016. évi országjelentés fő gondolatait és ajánlásait Angel Gurría, az OECD főtitkára ismertette. A párizsi székhelyű nemzetközi szervezet vezetője hazánk OECD csatlakozásának 20. évfordulójára érkezett a magyar fővárosba.

Súlyos veszteségeket okozhat Nagy-Britannia kilépése az unióból Cikk

Egyhavi átlagbérrel felérő gazdasági veszteséget okozhatna már rövid távon minden egyes brit háztartásra számolva a brit gazdaságnak a Brexit, vagyis Nagy-Britannia esetleges távozása az Európai Unióból – áll a fejlett ipari országok alkotta Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) szerdán Londonban ismertetett elemzésében.

Az állam zsebeli be a bérköltségek jelentős hányadát Cikk

Továbbra is jelentős bérköltséget gerjesztenek az adók és járulékok Magyarországon, derül ki az OECD legfrissebb jelentéséből.

240 milliárd dolláros adóelkerülés – komoly figyelmeztetés: egyre kockázatosabb Cikk

Egyre több multinacionális vállalat figyelmezteti részvényeseit arra, hogy az adóelkerülés elleni globális fellépés negatív hatást gyakorolhat a vállalati eredményekre – írta hétfőn a Financial Times.

Ismét romlottak világgazdasági kilátásaink Cikk

Három hónapon belül másodszorra rontotta a világgazdaság növekedési kilátásait a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) „a kiábrándító friss adatok alapján”.

Listavezetők vagyunk, már megint rossz helyen Cikk

Az OECD tanulmánya a minimálbéresek nálunk látnak viszont a legkevesebbet a pénzükből az összes vizsgált ország közül, igaz, ezt módosíthatja a gyermekkedvezmény, nem is kevéssel – írja a privátbankár.hu.

Ezért kiszolgáltatottak a magyar nyugdíjasok Cikk

Magyarországon a legtöbb 65 év feletti lakos szinte kizárólag az állami nyugdíjra bízza magát, és a lakosságnak mindössze 3 százaléka rendelkezik nyugdíjcélú megtakarítással OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár számításai szerint.

Tovább nyílt a gazdagok és a szegények közötti jövedelmi olló Cikk

Rekordszintre emelkedtek a jövedelmi egyenlőtlenségek a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) tagállamainak többségében, ami árt a gazdasági növekedésnek, és csak széles körű kormányzati intézkedések révén, köztük a gazdagok nagyobb adóterhelésével, fordítható vissza – állapította meg az OECD csütörtökön kiadott jelentésében.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kockázati balesetbiztosítás

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Az Adózona online előfizetés több felhasználó esetén

Adózóna.hu szerkesztőség

kérdések és válaszok

2019 november
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X