71 találat a(z) OECD cimkére

Az állam zsebeli be a bérköltségek jelentős hányadát Cikk

Továbbra is jelentős bérköltséget gerjesztenek az adók és járulékok Magyarországon, derül ki az OECD legfrissebb jelentéséből.

240 milliárd dolláros adóelkerülés – komoly figyelmeztetés: egyre kockázatosabb Cikk

Egyre több multinacionális vállalat figyelmezteti részvényeseit arra, hogy az adóelkerülés elleni globális fellépés negatív hatást gyakorolhat a vállalati eredményekre – írta hétfőn a Financial Times.

Ismét romlottak világgazdasági kilátásaink Cikk

Három hónapon belül másodszorra rontotta a világgazdaság növekedési kilátásait a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) „a kiábrándító friss adatok alapján”.

Listavezetők vagyunk, már megint rossz helyen Cikk

Az OECD tanulmánya a minimálbéresek nálunk látnak viszont a legkevesebbet a pénzükből az összes vizsgált ország közül, igaz, ezt módosíthatja a gyermekkedvezmény, nem is kevéssel – írja a privátbankár.hu.

Ezért kiszolgáltatottak a magyar nyugdíjasok Cikk

Magyarországon a legtöbb 65 év feletti lakos szinte kizárólag az állami nyugdíjra bízza magát, és a lakosságnak mindössze 3 százaléka rendelkezik nyugdíjcélú megtakarítással OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár számításai szerint.

Tovább nyílt a gazdagok és a szegények közötti jövedelmi olló Cikk

Rekordszintre emelkedtek a jövedelmi egyenlőtlenségek a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) tagállamainak többségében, ami árt a gazdasági növekedésnek, és csak széles körű kormányzati intézkedések révén, köztük a gazdagok nagyobb adóterhelésével, fordítható vissza – állapította meg az OECD csütörtökön kiadott jelentésében.

Nőtt a bérek adóterhelése Cikk

Megközelítőleg egy százalékponttal emelkedett az átlagbér adóterhe a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) tagállamaiban 2010 és 2014 között, noha az országok többségében nem növelték a személyi jövedelmek adóját – derült ki az OECD kedden nyilvánosságra hozott jelentéséből.

Hátulütői is lehetnek az adóelkerülés elleni harcnak Cikk

Bár a nemzetközi nagyvállalatok adóelkerülési gyakorlatának vetne véget az OECD akcióterve, a jóhiszeműen adózó vállalkozások, köztük magyar cégek is az adóelkerülés elleni küzdelem áldozataivá válhatnak. A Nemzetközi Kereskedelmi Kamara szerint ugyanis a tervezett intézkedések túl bonyolulttá tehetik a nemzetközi adórendszert és akár kettős adóztatást eredményezhetnek, amellyel a nemzetközi kereskedelmet és ezzel együtt a gazdasági növekedést is veszélyeztetik.

Vége az adótrükközésnek? Szorul a hurok az ügyeskedők körül Cikk

Véget vetnének a nemzetközi nagyvállalatok adóelkerülési gyakorlatának a G20 pénzügyi vezetői, akik hétvégi, ausztráliai értekezletükön tárgyalták meg az OECD erre vonatkozó javaslatait. A G20-ak kijelentették: folytatni kívánják a nemzetközi együttműködést, amelynek célja, hogy a multik ne tudják adóparadicsomok, vagy különleges adóstruktúrák révén minimalizálni az adókötelezettségüket. A törekvések nemcsak az olyan vállalatokat érinthetik majd, amelyek az elmúlt időszakban az adóelkerülés elleni küzdelem célkeresztjében szerepeltek – mint az Apple, a Google és a Starbucks –, hanem számos Magyarországon működő nemzetközi vállalkozást is.

Az adókijátszás elkerüléséről is tárgyal hétfőtől az Országgyűlés Cikk

A jövő hétfőn összeülő Országgyűlés napirendi pontjai között szerepel az adóelkerülés megakadályozását segítő nemzetközi egyezmény jegyzőkönyvének kihirdetése.

Magyarország adóelvonásban is jobban teljesít Cikk

Magyarországon a negyedik legnagyobb az adóék, vagyis a nettó kereset és a teljes bérköltség aránya az OECD-tagok rangsorában. Csakhogy azokban az államokban, ahol Magyarországhoz hasonlóan csaknem a teljes összeg fele a költségvetésbe vándorol, összehasonlíthatatlanul magasabb az életszínvonal – írja az mfor.hu.

Úszik a készpénzben a lakosság Cikk

A második Orbán-kormány alatt a másfélszeresére, 3300 milliárd forint körüli rekordszintre nőtt a lakosságnál lévő készpénz, miközben biztonsági és praktikus okokból világszerte hódítnak a készpénz-helyettesítő eszközök – írja a legfrissebb HVG.

Így kapják el az adóelkerülőket Cikk

Magyarország adóegyezményeinek köszönhetően egyre kevesebb országban érezhetik magukat biztonságban az eltitkolt jövedelmek és vagyonok tulajdonosai – figyelmeztet a Jalsovszky Ügyvédi Iroda. Az adójogi specialista legfrissebb tanulmányában kifejti: Magyarország novemberi csatlakozása az OECD többoldalú adóügyi együttműködési egyezményéhez tovább növeli majd az információszolgáltatást lehetővé tevő megállapodások számát.

Nyugdíjak: befagyasztás és mérséklés is elképzelhető Cikk

Elérte a fejlett országok nyugdíjasait is az elmúlt évek megszorító gazdaságpolitikáinak hatása. A jövő nyugdíjasai még a maiaknál is halványabb juttatásra számíthatnak, 67 évre emelkedik a nyugdíjkorhatár, az öregkori szegénység az elmúlt évtizedek csökkenése után újra nőni fog - foglalta össze az OECD egyik tanulmányából kiolvasható tendenciákat a napi.hu.

Magyarország a 61. aláíró Cikk

Magyarország kedden csatlakozott a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) nemzetközi adóügyi együttműködést szabályozó többoldalú egyezményéhez.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Gyet melletti ev.

Széles Imre

tb-szakértő

Cégautóadó-fizetési kötelezettség megállapítása

Juhász Tibor

okleveles nemzetközi és ellenőrzési adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 december
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs