71 találat a(z) OECD cimkére

Adócsökkentési lehetőségek és gátak Cikk

Érdemes a magyar adózóknak is figyelemmel kísérni a nemzetközi adózásban megindult legújabb változásokat, hogy ne érjék őket kellemetlen meglepetések. A nemzetközi szervezetek és az általuk kiadott ajánlások, értelmezések nyomán a magyar adóhatóság ugyanis már javában készül a trendváltásra, melynek célja az úgynevezett “agresszív adótervezés” technikáinak a visszaszorítása. Ezek bár jogszerű lépésekből állnak, fő céljuk az adóterhek csökkentése.

OECD-hadjárat adóelkerülő cégek ellen Cikk

Kétéves adóharmonizálási akciótervvel indít hadjáratot a nemzetközi cégstruktúrák miatt alacsony adóteherrel működő multinacionális vállalatok ellen az OECD, hívja fel a figyelmet a MAZARS. A vezető hazai könyvvizsgáló és tanácsadó vállalat rámutatott: az OECD szerint a helyi adózási szabályok közötti különbségek kihasználása miatt akár milliárdos éves adóbevételektől eshetnek el azok az országok, amelyekben ezek a cégek ténylegesen működnek.

A fogyasztási adókra építenek a kormányok Cikk

A kormányok az egész világon több bevételt terveznek beszedni az áfából, miután a társaságiadó-kulcsok a társaságok profitjával együtt csökkennek, és a vállalati nyereség valamint a munkaerő is egyre szabadabban áramolhat. „A közvetett adók rendszere megnövekedett adminisztrációs terhet és nagyobb hibázási lehetőséget jelent a szervezetek számára” – mondta el Tim Gillis, a KPMG globális közvetettadó-tanácsadási csoportjának vezetője az OECD „Consumption Tax Trends 2012” című kiadványát kommentálva.

Magyarországon csökkentek az adóbevételek az OECD szerint Cikk

Az OECD-országok többségében tavaly tovább nőttek az állam adóbevételei a 2008-2009-es válság idején tapasztalt csökkenés után - tette közzé szerdán elemzésében a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD).

Megadóztatná a gazdagokat az OECD Cikk

Az OECD a gazdagok megadóztatását javasoljaA gazdagok és a szegények közötti szakadék az utóbbi három évtized összehasonlításában mostanra vált a legnagyobbá, ezért indokolt a gazdagok megadóztatása - idézi a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) tanulmányát a csütörtöki Népszabadság.

OECD: a magánnyugdíj-alapok teljesítménye javult Cikk

Javult a magánnyugdíj-alapok teljesítménye 2010-ben, így több országban az alapok eszközértéke elérte a válság előtti szintet - írja elemzésében a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD).

Első Adófizetők Napja: az állam magukra hagyta a jogkövető cégeket Cikk

Az OECD legfrissebb jelentése szerint egy átlagos magyar dolgozó a 2010-ben rá költött összeg csupán 53,6 százalékát vihette haza nettó fizetésként, így éves bérére vetítve június 20-án dolgozik először csak magának. A Hajtás Pajtás biciklis futárai hétfőn délután vidám pikniken ünnepelték meg éves adóterheik letudását a József nádor téren, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) előtti zöld parkban.

OECD-országok: nőttek a munkát terhelő adók és társadalombiztosítási járulékok Cikk

A munkát terhelő adók és társadalombiztosítási járulékok átlagosan nőttek az OECD-térségben, Magyarországon azonban csökkentek 2010-ben elsősorban jövedelemadó-kulcsot érintő reformok miatt - derül ki a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) szerdán nyilvánosságra hozott jelentéséből.

A láthatatlan, ingyenes szolgáltatások kockázatai Cikk

Habár a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) irányelveinek hetedik fejezete behatóan foglalkozik annak a kérdésnek a megválaszolásával, hogy mely esetekben történik csoporton belüli szolgáltatásnyújtás, néhány ügylet még így is elkerüli a cégek és tapasztalt tanácsadóik figyelmét.

OECD: adó- és tb-terhekben Magyarország az élen Cikk

Az összes OECD-tagország közül Belgiumban, Magyarországon és Németországban volt a legmagasabb tavaly a munkára rakodó terhek, az adók és járulékok aránya - tette közzé kedden a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) a különböző elvonásokról szóló elemzését.

OECD: csúcson az adóterhelés mértéke Cikk

Az OECD országokban az átlagos, GDP arányában mért adóterhelés a 2001 és 2004 között lezajlott adómérséklési ciklus után visszatért a 2000. évi történelmi csúcshoz . Az elmúlt 40 év adóbevételeiről szóló adatok az általános vélekedéssel szemben nem mutatnak nagy eltolódást a közvetett adóktól a közvetlen adók felé - állapítja meg a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) legutóbbi adópolitikai jelentése.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Magánszemély termékbeszerzése EU-ból

Nagy Norbert

adószakértő

Külföldi autó tartós bérlet

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 november
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetÉs