53 találat a(z) Lengyelország cimkére

Dupla 13. havi nyugdíjat, a minimálnyugdíj és a minimálbér jelentős emelését kezdeményezi a lengyel kormány Cikk

A jövő évi minimálbérnek a tavaly nyáron javasoltnál is magasabb emelését kezdeményezte keddi ülésén a lengyel kormány, a lépés a kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) legutóbbi választási kongresszusán szerepelt egyik fő programpontként.

Elkaszálta az Európai Bíróság a Gazprom és a németek tervét Cikk

Érvénytelenítette az Európai Bizottság (EB) 2016-os döntését, mely nyomán az orosz Gazprom a német Opal gázvezetéken keresztül növelheti az Európába szállított gáz mennyiségét Ukrajna és Lengyelország megkerülésével.

Hat atomreaktort épít Lengyelország – az USA lehet a befutó? Cikk

Lengyelország az elkövetkező húsz évben hat atomreaktor blokkot tervez építeni, amelyek 6 gigawattos együttes áramtermelési kapacitásukkal az ország áramfelhasználásának mintegy húsz százalékát fedezik majd a 2040-2045-ös évekre – közölte Piotr Naimski stratégiai energiaipari infrastruktúra fejlesztésekért felelős kormánybiztos a lengyel nemzeti rádiócsatornának adott interjújában.

Így fékezik meg az áramdíjak növekedését a lengyelek Cikk

A lengyel parlament mindkét háza jóváhagyta pénteki rendkívüli ülésén a villamos energia drágulását megelőző törvénycsomagot, amely nyomán 2019-ben csökkennek az áramdíj egyes összetevői, köztük a jövedéki adó, egy állami alapból pedig kiegyenlítik a tarifadíj és a piaci ár közötti különbséget.

Indulhat az önkéntes nyugdíjprogram Lengyelországban Cikk

Andrzej Duda lengyel államfő aláírta ma a munkáltatói és állami hozzájárulással megvalósítandó önkéntes nyugdíjprogramról szóló, mintegy 11,5 millió munkavállalóra vonatkozó törvényt. A programot jövő júliustól kezdik megvalósítani. A munkáltatók az alkalmazottak számláira havonta a fizetésük 1,5-4 százalékának megfelelő összeget utalják. A felhalmozott összeget magánvagyonnak tekintik majd és örökölhető lesz.

Felháborodást váltott ki egy új szabadnap bevezetése Cikk

Nem fogadta kitörő lelkesedés Lengyelországban az új szabadnap bevezetését, mert a vasárnapi zárva tartás miatt lassan szabadságot kell kivenniük a háziasszonyoknak a vásárlás elintézéséhez – írja a gazeta.pl nyomán a napi.hu.

Adót vetne ki a lengyel kormány a külföldre vitt vagyonra Cikk

Lengyelország azt tervezi, hogy a jövő évtől kezdve 19 százalékig terjedő "kilépési adót" vet ki az olyan vállalatokra és gazdag emberekre, ha külföldre viszik vagyonukat vagy termelő tevékenységüket.

Külföldi gépjárműjavítási költség továbbszámlázása a lízingcégnek Kérdés

Állami holding veszi kézbe a lengyel légiforgalmi vállalatokat Cikk

A lengyel légiipar konszolidálására létrehozott állami Polish Aviation Group (PGL) holding megkapta az engedélyt a Polish Airlines LOT, a LOT Aircraft Maintenance Services és az LS Airport Services vállalatok birtokba vételére – jelentette be csütörtökön a lengyel versenyfelügyelet, az UOKiK.

A lengyel kormánytagok visszaadják jutalmaikat, ötödével csökken a képviselők fizetése Cikk

A lengyel miniszterek, valamint a politikai kinevezésű államtitkárok úgy döntöttek, hogy visszaadják tavalyi jutalmaikat – közölte csütörtöki sajtóértekezletén a kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) elnöke, bejelentve azt is, hogy 20 százalékkal csökkentenék a képviselők fizetését.

Magyarországi vállalkozás külföldi tevékenysége Kérdés

Ebben is a magyarokat utánozzák a lengyelek Cikk

Alkotmányellenesnek minősítette a lengyel legfelsőbb bíróság közgyűlése mai határozatában az igazságügyi reform keretében elfogadott – egyebek között a tagok korábban történő nyugdíjazását lehetővé tevő – jogszabályokat.

Kötelezettségszegési eljárás Magyarország ellen Cikk

Az Európai Bizottság keresetének beérkezésével hivatalosan is az Európai Bíróság elé került az uniós menekültkvótákról szóló döntés elutasítása miatt Magyarország, Csehország és Lengyelország ellen megindított kötelezettségszegési eljárás – közölte csütörtökön a luxembourgi székhelyű bírói testület. A cseh és a magyar kormány részéről rögvest kifogásolták az eljárást, rámutatva arra, hogy több más tagállam sem teljesítette kvótáit, ellenük mégsem indult eljárás.

Az EP Varsó ellen is megszavazta a 7. cikk szerinti eljárás előkészítését Cikk

Az EP plenárisa megszavazta az EU-szerződés 7. cikke szerinti eljárás kezdeményezését Lengyelországgal szemben. Az állásfoglalás utasítja az EP állampolgári jogokért felelős szakbizottságát (LIBE), hogy kezdeményezze az eljárást, és készítsen indoklással ellátott javaslatot, amelynek végső címzettje a tagállamokból álló Tanács, a szerződés 7. (1) cikkének aktiválása érdekében.

Cukoradót vezethetnek be a lengyelek Cikk

A lengyel kormány kész arra, hogy egészségügyi okokra – a krónikus elhízás elleni harcra – hivatkozva különadót vezessen be a cukorra – írja a napi.hu.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kiva-tao áttérési különbözet

Pölöskei Pálné

adószakértő

Kényszertörlés alatt álló cég

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

2019 november
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X