121 találat a(z) Erzsébet-utalvány cimkére

Megbízási jogviszony Kérdés

Tisztelt Szakértő! Megbízási jogviszonyban adható-e Erzsébet étkezési utalvány vagy csak munkaviszonyban dolgozó munkavállaló részére jár? Válaszát megköszönve

Adómentes a nyugdíjasoknak juttatott Erzsébet-utalvány Cikk

Adómentes az állam által a nyugellátásban részesülőknek jutatott Erzsébet-utalvány – foglalta össze az erre vonatkozó jogszabályokat közleményében a NAV.

Erzsébet-utalvány: teendők, ha még nem kapta meg Cikk

Lezárul az Erzsébet-utalványok kézbesítése, a hét közepéig mindenki megkapta a juttatást vagy – ha nem volt otthon – az erről szóló értesítőt, mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

Minden, amit a céges ajándék adózásáról tudni kell Cikk

Év végén különösen, de bármilyen ünnepi alkalommal okoz fejtörést a sikeres cégek vezetésének, hogyan kedveskedjenek munkatársaiknak, ügyfeleiknek lehetőleg adómentes, vagy kedvezményes adózású ajándékokkal. Ismertetjük az idevágó legfontosabb szabályokat.

Ajándék Erzsébet-utalvány Kérdés

Tisztelt Szakértő! A munkáltató ajándék Erzsébet-utalványt fog adni a dolgozóknak decemberben, de nem az összes megrendelt értékben. A kérdésem az lenne, hogy a kimaradt utalványt 2018-ban felhasználhatja-e, és milyen mértékű szja és eho terheli? Tisztelettel.

Erzsébet-utalvány nem munkavállalók részére Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kérdésem az volna, hogy egy cég ajándékozhat-e "ajándék Erzsébet-utalványt" olyanok részére, akik nem a cég munkavállalói, hanem teljesen kívülállóak? Válaszukat előre köszönöm!

Cafetéria Kérdés

Tisztelt Adózóna! Cégünk cafetériát fizet dolgozóinak, havonta 4 ezer forint értékben. Év végén a fennmaradó összeg adható-e eltérő összegben a kereten belül, vagy mindenkinek egyformán kell adni? Adható-e Erzsébet-utalvány ezen felül a dolgozók egy csoportjának, vagy azt is kötelező lenne adni minden munkavállalónak? Várom szíves válaszukat. Előre is köszönöm: Zsuzsa

Nyugdíjasok, most érdemes várni a postásra Cikk

A Magyar Posta Zrt. megkezdte az Erzsébet-utalványok kézbesítését, karácsonyig folyamatosan viszi ki az érintetteknek, és mindent megtesz, hogy a nyugdíjasok a lehető leghamarabb megkapják a küldeményeket – közölte a vállalat az MTI-vel.

Hamarosan megkapják a nyugdíjasok az Erzsébet-utalványokat Cikk

A nyugdíjasok és nyugdíjszerű ellátásban részesülők az idén kapnak 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt – jelentette be Balog Zoltán szerdán Budapesten.

Nyugdíjasok, figyelem: megerősítették a jó híreket Cikk

Megerősítette a nyugdíjkorrekcióról, a nyugdíjprémiumról szóló híreket Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai kormányinfón.

Szövetkezet – közösségi alap II. Kérdés

Tisztelt Szakértő! Előző, azonos című kérdésemre (http://adozona.hu/kerdesek/2017_10_6_Szovetkezet_kozossegi_alap_bln) adott válasszal kapcsolatban lenne kérdésem. A szövetkezet alapszabályában a közösségi alap felhasználására vonatkozóan az alábbi szerepel: "A szövetkezet az adózás utáni eredményének a közgyűlés által meghatározott részét közösségi alapba helyezi, amelyből a tagjai és azok hozzátartozói számára az alábbi támogatásokat nyújthatja: - szociális jutttatások - oktatási támogatások - kulturális támogatások - közművelődési tevékenységek támogatása - sporttevékenység támogatása A támogatási formákat valamennyi tag és hozzátartozója igénybe veheti. A támogatások igénybevételének indokoltságát az igazgató elnök bírálja el a tag által benyújtott írásbeli kérelem alapján. A támogatásokkal kapcsolatos szabályokat külön szabályzat tartalmazza, amelyet a közgyűlés fogad el." Ez alapján kérem, szíveskedjen részletezni, hogy milyen juttatások adhatók. (Például: lakáscélú támogatás, SZÉP-kártya, Erzsébet-utalvány.) Az szja-törvény 70-71. paragrafusaiban felsorolt juttatásokon kívül lehet még egyéb juttatásokat is adni? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Gál Veronika

Nyugdíjemelés: ennél nem lehet kevesebb jövőre Cikk

Három százalékkal emelkednek januárban a nyugdíjak akkor is, ha a kormány által vártnál kisebb mértékben nőnek a fogyasztói árak – tette egyértelművé a kormány álláspontját a Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter az mfor.hu kérdésére.

Ügyvezető nyugdíjba vonulása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyszemélyes kft. ügyvezetője (egyben 100 százalékos tulajdonos) elérte az öregségi nyugdíjkorhatárt. A cégben továbbra is dolgozni fog. Eddig munkaviszonyban (40 órás) volt a kft.-ben, máshol nincs semmilyen jogviszonya, jövedelme. Helyesen járunk-e el, ha – kiegészítő társas vállalkozóként bejelentjük a 1041-es nyomtatványon, – megfizetjük a 7110 forint egészségügyi szolgáltatási járulékot, – havi 230 ezer forint jövedelmet vesz ki, amely után 10 százalék nyugdíjjárulékot és 15 százalék szja-t vonunk le? Kaphat-e Erzsébet-utalványt ő is, mint a többi dolgozó? Köszönöm válaszát!

Erzsébet-utalvány költtségvetési szervnél Kérdés

Tisztelt Szakértő! Költségvetési szerv adna Erzsébet-utalványt a dolgozóinak. Megteheti-e ezt felső értékhatár nélkül? Azt tudom, hogy 2017-től egyes meghatározott juttatásként adózik az utalvány, de az szja-törvény 70. § (4) és (4a) bekezdései számomra kicsit kuszák. Költségvetési szervnél tehát adható-e Erzsébet utalvány korlát nélkül, vagy csak 200 ezer forintos keretösszegig? Válaszát előre is köszönöm!

Adható-e akár havi 100 ezer forintnyi Erzsébet-utalvány a dolgozónak? Cikk

Mennyi Erzsébet-utalványt lehet adni a dolgozónak havonta és hány százalék az adó? – kérdezte olvasónk. Surányi Imréné okleveles közgazda válaszolt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Üzleti ajándék – ékszer

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Melyik átalányadó-kategóriába tartozik a tevékenységem?

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Átalányadózás, teszorszám

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs