179 találat a(z) Ausztria cimkére

Ausztria forrásadó Kérdés

Ausztria forrásadó Kérdés

Szabad az út Csehországba, Ausztriába és Szlovákiába Cikk

Péntek reggeltől szabad az átjárás, korlátozások nélkül léphetnek át egymás országainak területére a magyar, a cseh, az osztrák és a szlovák állampolgárok – írja a hvg.hu.

Ausztria – forrásadó Kérdés

Ausztria forrásadó Kérdés

Koronavírus: ezekre az óvintézkedésekre számítson az ausztriai szállodákban, fitnesztermekben és fürdőkben Cikk

Szigorú óvintézkedések mellett nyithatnak újra a szállodák, a fitnesztermek és a fürdők pénteken Ausztriában. A koronavírus-járvány esetleges terjedésének megelőzésére elrendelt szabályokról szerda délután Bécsben Rudolf Anschober egészségügyi miniszter tájékoztatott.

Távmunka Ausztriába Magyarországról Kérdés

Tisztelt Szakértő! Magyar állampolgár, Magyarországról végez ausztriai cégnek távmunkát, magyar lakhelye van csak. Egyezménye és az szja szerint Magyarországon adóköteles, de biztosítása Ausztriában lesz. Ezt jelentenie kell az egészségbiztosító felé? Köszönöm!

Húsvét után enyhít a korlátozásokon Ausztria Cikk

A tervek szerint húsvét után enyhítenek a koronavírus-járvány miatt bevezetett teljes körű korlátozásokon – idézi Sebastian Kurz osztrák kancellár mai bejelentését a Guardian cikke alapján az index.hu.

Ezért utasítja el Ausztria a koronavírus-kötvény kibocsátását Cikk

Ausztria elutasítja azt a javaslatot, hogy a koronavírus-járvány által okozott károkat enyhítő intézkedéseket kötvénykibocsátással finanszírozzák, mivel véleménye szerint az csak újabb szuverén adósságválsághoz vezetne, ráadásul az Európai Stabilitási Mechanizmus elég forrással rendelkezik.

Brutális szám: egyetlen nap alatt 16 ezer munkanélküli segélykérelem Ausztriában Cikk

Hétfőn 16 ezer új munkanélküliségi segélykérelmet regisztrált az osztrák munkaügyi hivatali szolgáltatásokat is ellátó Arbeitsmarktservice (AMS) munkaközvetítő szervezetnél.

Termékimporthoz kapcsolódó fuvarköltség Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésben kérném segítségét. Magyar cég Szerbiából szerez be terméket, amelynek szállításával szerb fuvarozó céget bíz meg. A termék vámolása Magyarországon történik. A kérdésem az lenne, hogy ilyen esetben a fuvarozási szolgáltatás mentes-e az adó alól, illetve az áfabevallás mely soraiban kell helyesen beállítani ezt a szolgáltatást. Ugyanez a fuvarozó cég Ausztriából hoz terméket Magyarországra. A kérdésem itt is az lenne, hogy mi a helyes áfabeli megítélés ebben az esetben. Válaszát előre is köszönöm!

Webáruház EU-ba terjeszkedne Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi jogeset kapcsán merültek fel kérdések, melyek tisztázásában kérem az Önök segítségét. Van egy magyar, webáruházat üzemeltető egyéni vállalkozó. Most Ausztriába is szeretne értékesíteni. (főként nem adóalanyok részére). Be kell-e jelentkeznie a tagállamba? Kell-e osztrák adószám ez esetben? 27 százalék áfát kell-e felszámítania értékesítései során? Köszönöm előre is részletes válaszukat!

Áfa kétszer Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2018.11.14-én Magyarországon új személygépkocsi-vásárlás történt hitelre. A számlát a magánszemélynek a bank adta ki. Nem volt ismert – csak az osztrák hatóság felszólítása után – hogy a kint használni kívánt gépkocsit – a tulajdonos életvitelszerűen az országban él – honosítani kell. A gépkocsi a hitel kifizetése, a magyarországi forgalomból kivonás után honosításra került. Az eljárást új gépjármű magánimportjának minősítették, és mint új (6 hónaposnál fiatalabb és 6000 kilométernél kevesebbet futott) közlekedési eszközre 2019.03.11-én kiszabta az osztrák áfát. A kiszabott áfát igazoltan megfizették. Az osztrák hatóság azt az infót adta, hogy a magyarországi eladótól kell a bizonylatokkal (határozat az áfa, befizetésigazolás másolatai) a visszatérítést kérni. A bank szerint az osztrák hatóság hibázott: a lakóhelyváltozás miatt került új közlekedési eszköz Ausztriába – az áfamentesség pedig nem volt alkalmazható (2006/112/EK végrehajtási rendelet 2. cikk a) pont). Szerintük a 2006/112/EK IRÁNYELV I. CÍM, 2. cikk 1. bekezdésének b) pontja szerint nem minősül Közösségen belüli termékbeszerzésnek a lakóhely megváltoztatása keretében új közlekedési eszköz nem adóalany általi átvitele az új lakóhelyre, feltéve, hogy a 2006/112/EK irányelv 138. cikk (2) bekezdésének a) pontjában előírt adómentesség az értékesítés időpontjában nem volt alkalmazható. A NAV-tól korrekt infót nem kaptunk, állásfoglalást talán a PM ad(hat)? Hová forduljunk? A pereskedést nem akarjuk. Kérem a konkrét ügyre vonatkozó jogszabályhellyel alátámasztani válaszukat! Válaszukat előre is köszönöm, üdvözlettel: HG.

Magyar jármű karbantartása EU-s országban: hogyan kell számlázni? Cikk

Melyik jogszabály mondja ki, hogy a magyar tehergépkocsi ausztriai karbantartását 20 százalék áfával kell kiszámlázni? – kérdezte az Adózóna olvasója. Nagy Norbert adószakértő válaszolt.

Egyhónapos pótszabadságot igényelhetnek az apák Ausztriában Cikk

Szeptembertől egyhónapos gyermekgondozási pótszabadságot igényelhetnek az apák Ausztriában.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

PhD hallgatónak nyelvvizsgadíj kifizetése

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Járványügyi szűrővizsgálat

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Munkáltató által átvállalt költségek

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 október
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs