179 találat a(z) Ausztria cimkére

Ennyi nyugdíj még Ausztriában is luxus Cikk

Az osztrák kormány véget vet a luxusnyugdíjaknak, csaknem 10 ezer kiemelt nyugdíjas érintett – írja a napi.hu.

Viszlát banktitok Cikk

A luxemburgi és az osztrák banktitok közelgő végét jelenti a tagállamok által hétfőn elfogadott irányelv a kamatadóra vonatkozó rendelkezések módosításáról. Bécs és Luxemburg több éves ellenállás után a legutóbbi EU-csúcson állt félre az automatikus információcsere blokkolásától.

Kamatjövedelmek adatcseréje: Ausztria és Luxemburg blokkol Cikk

Szó szerint az utolsó töltényig harcol Ausztria és Luxemburg annak az irányelvnek a korai elfogadása ellen, amelynek értelmében az Európai Unió tagállamai állampolgáraik és más jogi személyek egy másik ország bankjaiban keletkező kamatjövedelmeivel kapcsolatban automatikus adatcserét vezetnének be.

Adóelkerülés: Ausztria és Luxemburg ellenállása is segíti Cikk

Ausztria és Luxemburg ellenállása miatt továbbra sincs teljes körű egyetértés az unión belül abban, hogy a tagországok automatikusan mindenre kiterjedő tájékoztatást kötelesek-e adni egymásnak a bankjaikban más uniós polgárok által tartott értékpapírokról és az azok után realizált jövedelemről.

Ausztriai munkát ígért pénzért Cikk

Körözést adott ki a rendőrség egy zalalövői férfi ellen, aki több mint 200 embert károsított meg azzal, hogy ausztriai munka ígéretével pénzt kért a közvetítésért - írja a zaol.hu.

Így kell adózni az egyéni vállalkozó külföldi tevékenységéből származó jövedelme után Cikk

Egy olvasónk azt kérdezi, hogyan alakulnak az egyéni vállalkozásból származó jövedelmével összefüggő adókötelezettségei, ha Ausztriában honosítja az egyéni vállalkozását és kap osztrák adószámot is. Mit mondanak a jogszabályok?

E104 igazolás elfogadható? Kérdés

Rgy belföldi társaság ügyvezetője magyar illetőségű személy, aki Ausztriában egyéni vállalkozó, ahol a járulékait megfizeti. Az osztrák hatóság E104. jelű nyomtatványon adta ki az igazolást arról, hogy Ausztriában biztosított. Elfogadható ez az igazolás ahhoz, hohy Magyarországon ne fizessen járulékot? Minden szakirodalomba az A1 jelű igazolásról olvasok a külföldi jogviszony igazolásaként.

Ennyivel élnek jobban az osztrák nyugdíjasok Cikk

Cikksorozatunkat, amelyben ismertetjük több Európai Uniós tagállam társadalombiztosítását, most Ausztria társadalombiztosításának bemutatásával folytatjuk.

Egyéni nyugdíjszámla: szakértői igen és kormányzati nem Ausztriában Cikk

Az egyéni nyugdíjszámlák rendszerének bevezetését javasolta osztrák szakértők egy csoportja, a kérdésben kedden nyilatkozó szociális miniszter azonban elveteti az elképzelést.

Bankszámla megadóztatása: megállapodást írt alá Svájc és Ausztria Cikk

Az osztrák és a svájci pénzügyminiszter aláírta a Svájcban tartott osztrák bankszámlák megadóztatásáról szóló megállapodást pénteken Bernben - jelentette be az osztrák pénzügyminisztérium.

Adó- és költségvetési csomagot fogadott el az osztrák parlament Cikk

Adó- és költségvetési csomagot fogadott el az osztrák parlament azzal a céllal, hogy öt év alatt egyensúlyba hozza az államháztartást.

Ausztria kiáll a tranzakciós adó mellett Cikk

Ausztria továbbra is a pénzügyi tranzakciós adó bevezetése mellett lép fel az uniós egyeztetési fórumokon, a német kétségek ellenére is - közölték kedden a bécsi kormány vezetői.

Ausztria kitart a Svájccal kötendő kétoldalú adóegyezmény mellett Cikk

Ausztria az EU fenntartásai ellenére is kitart amellett, hogy kétoldalú egyezményt kössön Svájccal az ottani osztrák bankbetétek adózásáról és ezzel javítsa költségvetési egyenlegét - derült ki egy osztrák illetékes szerdai nyilatkozatából.

Ausztria akarja a tranzakciós adót Cikk

Ausztria akár önállóan is bevezethet pénzügyi tranzakciós adót - ez derült ki az osztrák kancellár egy keddi nyilatkozatából.

Hogyan kell adózni a külföldi kamat után? Buktatók, tanácsok Cikk

A tájékozatlan magánszemély akár 35 százalék adót is fizethet a magyar 16 százalék szja helyett a külföldi pénzintézetnél elhelyezett betétjéből származó kamatjövedelmére, amennyiben nem tette meg a megfelelő lépéseket.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Szja-visszatérítés

Surányi Imréné

okleveles közgazda

PhD hallgatónak nyelvvizsgadíj kifizetése

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Járványügyi szűrővizsgálat

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 október
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs