178 találat a(z) Ausztria cimkére

Jöhet az osztrák vagyonadó Cikk

A vagyonadó bevezetése mellett foglalt állást Heinz Fischer osztrák államfő egy vasárnap közzétett interjúban.

Élesedő adóvita és nyilatkozatháború Ausztriában Cikk

Alkotmánybírósági pereket helyezett kilátásba a konzervatív kötődésű osztrák gazdaszövetség arra az esetre, ha az Osztrák Szociáldemokrata Párthoz (SPÖ) közeli szervezetek nem vonják vissza a gazdákat érintő követeléseiket.

A bankadó csökkenti az osztrák bankok nyereségét Cikk

Nőtt az osztrák bankok üzemi eredménye az első negyedévben, éves szinten azonban csökken a nyereségük, elsősorban az Ausztriában bevezetett bankadó miatt - közölte az Osztrák Nemzeti Bank (ÖNB) hétfőn, előzetes prognózisában.

Mikor és mennyi pénzzel mennek nyugdíjba más országokban? Cikk

Mikor és milyen feltételek szerint mehetnek nyugdíjba más országokban? Körkép Európából és az Egyesült Államokból.

Vitáznak a bankadó megemeléséről Ausztriában Cikk

Tiltakozik az osztrák bankadó megemelésére vonatkozó felvetés ellen az Osztrák Gazdasági Kamara (WKÖ) banki szakosztálya - számolt be róla pénteken egy osztrák napilap.

Újabb kritikát kapott a válságadó Cikk

Az osztrák gazdasági miniszter is osztja a magyar válságadókat érintő külföldi bírálatokat - közölte hétfőn Reinhold Mitterlehner szóvivője.

Bankadót vezetnek be Ausztriában Cikk

Véglegessé vált a bankadó bevezetése Ausztriában a hét végi kormányülést követően. Az osztrák kormánykoalíció még az év elején megállapodott abban, hogy 500 millió eurót szed be a pénzintézetektől, de részleteket csak az elmúlt napokban, a költségvetésről folytatott tárgyalások során rögzítették.

Az orsztrákoknál lesz adóreform és eltörlik a tandíjat Cikk

Hogy nagykoalíció lesz-e Ausztriában, azaz a szociáldemokraták és a néppártiak együttese irányítja-e majd újra az országot, azt még nem tudni. De az már biztos, hogy amennyiben létrejön a közös kormányzás, akkor már 2009-ben 2,7 milliárd eurós adóreformot hajtanak végre, kötelezővé teszik az iskola megkezdése előtti – ingyenes – óvodába járást, 1,9 milliárd eurót szánnak a gazdaság felélénkítésére, megszüntetik az egyetemi, főiskolai tandíjfizetést.

Szociális juttatásokkal kampányolnak Ausztriában Cikk

Szociális juttatások formájában több milliárd euróval "ajándékozták" meg csütörtök hajnalban a szavazók kegyeit kereső osztrák pártok az alpesi ország állampolgárait négy nappal a hét végére kitűzött parlamenti választás előtt.

Szja – szomszédoló: van-e adóalap-szélesítés, csökkentik-e a bérterheket? Cikk

Az Európai Bizottság az élőmunka adóterheinek mérséklését, az adóalap szélesítését és a vonatkozó szabályozás egyszerűsítését ajánlja a tagállamok számára. Cikkünkből megtudhatja, hogy milyen a jelenlegi adókörnyezet és várható-e változás Ausztriában, illetve Szerbiában, ahol a gazdasági szereplőknek a régió uniós tagállamainak versenyelőnyével is meg kell küzdenie.

Ausztriai munkavállalás: adó, tb, jogszabályok Cikk

A szomszédos Ausztria munkavállalási szabályait vesszük sorra cikkünkben: mi kell ahhoz, hogy ausztriai munkavállalók legyünk, milyen tb-szabályozás vonatkozik ránk, a jogszabályok milyen adózási feltételeket szabnak a magyaroknak?

Ausztria: 4,3 milliárd euróval nőtt az adóbevétel tavaly Cikk

Az előzetes számítások szerint 4,3 milliárd euróval több adóbevételhez jutott tavaly az osztrák szövetségi kormány 2006-hoz képest. A pénzügyminisztérium kasszájába befolyt összeg - amennyiben az adatokat véglegesítik - 1,5 milliárddal múlta felül a költségvetési előirányzatot.

30 év alatt megduplázódhat a nyugdíjjárulék összege Cikk

Egyes szakértők fejcsóválással fogadták az osztrák kormány bejelentését, hogy a tartósnak ígérkező gazdasági konjunktúra miatt a tervezett 1,7 százalék helyett átlagosan 2,9 százalékkal emelik a nyugdíjakat Ausztriában jövőre: ugyanis attól tartanak, hogy a több kiadás még jobban megterheli az amúgy is rogyadozó, hosszú távon tarthatatlan helyzetű, átalakításra szoruló nyugdíjrendszert. Jelenleg a beszedett járulékok és adók 32,9 százalékát fordítják a nyugdíjak folyósítására, ezt az arányt azonban 2050-re 41,3 százalékra kell növelni.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Nyugdíjjárulék-fizetési felső határ

Széles Imre

tb-szakértő

Konszignációs raktár

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 október
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs