155 találat a(z) Ausztria cimkére

Bankszámla megadóztatása: megállapodást írt alá Svájc és Ausztria Cikk

Az osztrák és a svájci pénzügyminiszter aláírta a Svájcban tartott osztrák bankszámlák megadóztatásáról szóló megállapodást pénteken Bernben - jelentette be az osztrák pénzügyminisztérium.

Adó- és költségvetési csomagot fogadott el az osztrák parlament Cikk

Adó- és költségvetési csomagot fogadott el az osztrák parlament azzal a céllal, hogy öt év alatt egyensúlyba hozza az államháztartást.

Ausztria kiáll a tranzakciós adó mellett Cikk

Ausztria továbbra is a pénzügyi tranzakciós adó bevezetése mellett lép fel az uniós egyeztetési fórumokon, a német kétségek ellenére is - közölték kedden a bécsi kormány vezetői.

Ausztria kitart a Svájccal kötendő kétoldalú adóegyezmény mellett Cikk

Ausztria az EU fenntartásai ellenére is kitart amellett, hogy kétoldalú egyezményt kössön Svájccal az ottani osztrák bankbetétek adózásáról és ezzel javítsa költségvetési egyenlegét - derült ki egy osztrák illetékes szerdai nyilatkozatából.

Ausztria akarja a tranzakciós adót Cikk

Ausztria akár önállóan is bevezethet pénzügyi tranzakciós adót - ez derült ki az osztrák kancellár egy keddi nyilatkozatából.

Hogyan kell adózni a külföldi kamat után? Buktatók, tanácsok Cikk

A tájékozatlan magánszemély akár 35 százalék adót is fizethet a magyar 16 százalék szja helyett a külföldi pénzintézetnél elhelyezett betétjéből származó kamatjövedelmére, amennyiben nem tette meg a megfelelő lépéseket.

Támogatja a vagyonadó bevezetését az osztrák államfő Cikk

Ismét a vagyonadó bevezetése mellett foglalt állást az osztrák szövetségi elnök, egy vasárnapi napilapban megjelent interjúban.

Jöhet az osztrák vagyonadó Cikk

A vagyonadó bevezetése mellett foglalt állást Heinz Fischer osztrák államfő egy vasárnap közzétett interjúban.

Élesedő adóvita és nyilatkozatháború Ausztriában Cikk

Alkotmánybírósági pereket helyezett kilátásba a konzervatív kötődésű osztrák gazdaszövetség arra az esetre, ha az Osztrák Szociáldemokrata Párthoz (SPÖ) közeli szervezetek nem vonják vissza a gazdákat érintő követeléseiket.

A bankadó csökkenti az osztrák bankok nyereségét Cikk

Nőtt az osztrák bankok üzemi eredménye az első negyedévben, éves szinten azonban csökken a nyereségük, elsősorban az Ausztriában bevezetett bankadó miatt - közölte az Osztrák Nemzeti Bank (ÖNB) hétfőn, előzetes prognózisában.

Mikor és mennyi pénzzel mennek nyugdíjba más országokban? Cikk

Mikor és milyen feltételek szerint mehetnek nyugdíjba más országokban? Körkép Európából és az Egyesült Államokból.

Vitáznak a bankadó megemeléséről Ausztriában Cikk

Tiltakozik az osztrák bankadó megemelésére vonatkozó felvetés ellen az Osztrák Gazdasági Kamara (WKÖ) banki szakosztálya - számolt be róla pénteken egy osztrák napilap.

Újabb kritikát kapott a válságadó Cikk

Az osztrák gazdasági miniszter is osztja a magyar válságadókat érintő külföldi bírálatokat - közölte hétfőn Reinhold Mitterlehner szóvivője.

Bankadót vezetnek be Ausztriában Cikk

Véglegessé vált a bankadó bevezetése Ausztriában a hét végi kormányülést követően. Az osztrák kormánykoalíció még az év elején megállapodott abban, hogy 500 millió eurót szed be a pénzintézetektől, de részleteket csak az elmúlt napokban, a költségvetésről folytatott tárgyalások során rögzítették.

Az orsztrákoknál lesz adóreform és eltörlik a tandíjat Cikk

Hogy nagykoalíció lesz-e Ausztriában, azaz a szociáldemokraták és a néppártiak együttese irányítja-e majd újra az országot, azt még nem tudni. De az már biztos, hogy amennyiben létrejön a közös kormányzás, akkor már 2009-ben 2,7 milliárd eurós adóreformot hajtanak végre, kötelezővé teszik az iskola megkezdése előtti – ingyenes – óvodába járást, 1,9 milliárd eurót szánnak a gazdaság felélénkítésére, megszüntetik az egyetemi, főiskolai tandíjfizetést.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kötelező bankkártyaterminál

Szolnoki Béla

adószakértő, könyvvizsgáló

Beolvadás – sajáttőke-elemek

Szolnoki Béla

adószakértő, könyvvizsgáló

Vadásztársaság áfakötelezettsége

Dr. Császár Zoltán

adótanácsadó, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 október
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close