hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

APEH-PSZÁF együttműködés: adatbázist is cserél a két szervezet

  • adozona.hu

Az APEH székházában ma lezajlott találkozón megegyeztek az APEH és a PSZÁF között korábban kötött megállapodás megújításában és a visszaélések csökkentése érdekében e két szervezet abban is megállapodott, hogy megosztja a rendelkezésére álló adatokat, egyebek közt a magánnyugdíjpénztári tagokról és azok adóbevallásairól.

A két szervezet együttműködésének aktuális teendőit Vida Ildikó, az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) elnöke és Szász Károly, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) elnöke vitatta meg. A felek megállapodtak, hogy a magánnyugdíjpénztári tagok a PSZÁF-nál működő Pénztárak Központi Nyilvántartásában tárolt tagi alapadatait a Felügyelet a továbbiakban rendszeresen frissítve megküldi az APEH-nek. Az APEH negyedévente ad adatokat a magánnyugdíjpénztárak végrehajtás alá vont tagdíjairól, valamint havonta adatot szolgáltat a magánnyugdíjpénztári bevallás-befizetés adatairól a PSZÁF részére. A megbeszélés során a két hatóság elnöke kölcsönösen biztosította egymást, hogy amennyiben ellenőrzéseik során a másik szervezet hatáskörét is érintő ügyre bukkannak, haladéktalanul értesítik egymást. Az együttműködéstől az állampolgárok pénzügyi jogbiztonságának erősödését, a visszaélések csökkenését várják a hivatalok vezetői.
Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Bt. kültag alkalmi munkavállalóként

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, compliance szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink