hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Titkosszolgálati eszközök az APEH-nál

  • MTI

Vadai Ágnes, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának szocialista elnöke a Vasárnapi Híreknek azt mondta, kezdeményezi, hogy a parlamenti nemzetbiztonsági bizottság szeptemberben vizsgálja meg, hogyan használja majd az APEH a titkosszolgálati eszközöket.

A lap szerint az APEH és a pénzügyőrség összevonásának egyik következménye, hogy az adóhatóságnak is módja lesz titkosszolgálati eszközök használatára, így például telefonlehallgatásra, vagy a levelezés megfigyelésére. Vadai Ágnes a lapnak ezzel kapcsolatban azt mondta: kezdeményezi, hogy a bizottság szeptemberben vizsgálja meg, hogyan használja majd az APEH a titkosszolgálati eszközöket.  Vadai Ágnes a lapnak azzal kapcsolatban, hogy a kormány tízmilliárd forint értékben kért a közbeszerzés alóli mentességet a nemzetbiztonsági bizottságától a Terrorelhárítási Központ létrehozatalának költségeire, azt mondta, máig nem tisztázódott, mire és miért kell pontosan ez a hatalmas összeg. Véleménye szerint a bizottságnak szeptemberben foglalkoznia kell a Terrorelhárítási Központ működésével, költségeivel is. A politikus hozzátette: a kormánypárti többség eddig nem sok hajlandóságot mutatott az ilyen kényes ügyek kivizsgálására, de ezúttal a tisztázás az adófizetők érdekében elkerülhetetlen.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Növénybiztosítás díjbekérő, számla?

Nagy Norbert

adószakértő

Autóbérlés 3. országbelinek

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink