98 találat a(z) 2023-as változások cimkére

Az adótörvényeket tárgyalja ma az Országgyűlés Cikk

Megkezdi az adótörvények tárgyalását szerdán az Országgyűlés, amely foglalkozik az állami vagyonnal, a felsőoktatással és az ingatlan-nyilvántartással kapcsolatos törvénymódosítási javaslatokkal is.

Átalányadózók 2023: módosulhat a járulékfizetés egyik ellentmondásos szabálya Cikk

Visszaköszön a jövő évi adócsomagban a 2011 végén megszűnt göngyölítéses járulékmegállapítási módszer az átalányadózó egyéni vállalkozóknál, azaz a minimális járulékfizetési kötelezettség feltételeinek éves szinten kell megfelelni, illetve a korábban megállapított minimális járulékot figyelembe lehet majd venni a tényleges jövedelem keletkezésekor.

Uniós rendelet készül a mesterséges intelligencia alkalmazásának szabályairól Cikk

Uniós rendelet készül a mesterséges intelligencia alkalmazásának szabályairól – tájékoztatta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szerdán az MTI-t.

Az állami tulajdonosi joggyakorlást erősítő törvényjavaslatot nyújtottak be Cikk

Október 18-án, éjfél előtt nem sokkal nyújtották be azt a törvényjavaslatot, mely a hivatalos indokolás szerint az állami vagyonnal való gazdálkodás hatékonyságának növelése és az egységes szemléletű megoldások biztosítása érdekében a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. tulajdonosi joggyakorlói pozíciójának megerősítésével egységes, centralizált tulajdonosi joggyakorlási rendszert hoz létre.

2023-as minimálbér: 16 százalékos emelést akarnak a szakszervezetek Cikk

Elkezdődtek a 2023-as bérekről szóló tárgyalások a munkáltatók, a munkavállalók és a kormány között. Az RTL riportja szerint a munkavállalói oldal legalább inflációkövető emelést szeretne – írja a hvg.hu.

Benyújtották az új adócsomagot Cikk

Október 18-án éjjel benyújtásra került az egyes adótörvények módosításáról szóló T/1614. számú törvényjavaslat, további 18 – számos egyéb jogszabály, köztük például a polgári törvénykönyv, a cégtörvény és az egészségügyi törvény módosítását célzó – törvényjavaslattal együtt.

Hetvenkilenc jogszabályt módosít a 2023-as büdzsé megalapozását tartalmazó törvénycsomag Cikk

Hetvenkilenc jogszabályt (köztük adótörvényeket) módosít a 2023-as büdzsé megalapozását tartalmazó törvénycsomag, amelyet kedden 134 igen szavazattal, 55 nem ellenében fogadott el a Ház.

A 2023-ra várható adózási változások irányvonalai Cikk

Magyarország kormánya benyújtotta az Országgyűlés elé a 2023. évi költségvetési törvényjavaslatát, amelyben 4,1 százalékos gazdasági növekedés, 3,5 százalékos hiánycél, a jövő év végéig 73,8 százalékig csökkenő államadóssági ráta és 5,2 százalékos infláció szerepel. Természetesen a javaslat az elfogadásig még több ponton is módosulhat, ám az irányvonalakkal már most érdemes mindenkinek tisztában lenni, hogy a felkészülést időben el lehessen kezdeni. A BDO hazai szakértői megvizsgálták a javaslat adózást érintő változásait, melyeket Orbók Ilona, a BDO Magyarország adótanácsadási üzletágának ügyvezetője foglalt össze pontokba szedve – írja a BDO sajtóközleménye.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Ingatlaneladás szja

Lepsényi Mária

adószakértő

Mikrogazdálkodói beszámoló és kamatok

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink