238 találat a(z) öregségi nyugdíj cimkére

Szolgálati járandóságban részesülők öregségi nyugdíja Cikk

A civil szférában dolgozó személyek korhatárt megelőző nyugdíjba vonulási lehetőségének megszűntetésével egyidejűleg a fegyveres szervek hivatásos állományában szolgálatot teljesítő személyek részére is megszűnt a kedvezményes, nyugdíjkorhatár alatti nyugdíjak – szolgálati nyugdíj – megállapításának a lehetősége. Ugyanakkor az új megállapítás lehetőségének eltörlése nem eredményezte a már megállapított kedvezményes nyugellátások megszüntetését.

Ukrajnából Magyarországra menekültek nyugdíja Cikk

Az Ukrajnában dúló háború kezdete óta több tízezren menekültek el az országból, köztük számos idős, nyugdíjaskorú személy érkezett Magyarországra ideiglenes vagy végleges letelepedés szándékával. Cikkünkben azt mutatjuk be, hogy ezen idős, nyugdíjas, vagy nyugdíjas korú menekültek Magyarországon hogyan juthatnak nyugdíjhoz, jogosultak lehetnek-e Magyarországon nyugdíjra, és ha igen, nyugellátásuk milyen összegben állapítható meg.

Nyugdíjas és védett korú munkavállaló: mire figyeljen a munkáltató? Cikk

A védett korban lévő munkavállaló esetén a munkáltatót terhelő kötelezettségek azt hivatottak biztosítani, hogy a jogviszony lehetőleg az öregségi nyugdíjkorhatár betöltéséig fennmaradjon. Ugyanakkor a nyugdíjasnak minősülés ténye önmagában nem lehet jogszerű indoka a jogviszony megszüntetésének. A munkáltatóknak ügyelniük kell arra, hogy a január 1. napjától hatályos rendelkezések szerint a rokkantsági ellátásban részesülő munkavállaló munkajogi szempontból már nem minősül nyugdíjasnak.

Mit tehet a megszűnt magánnyugdíjpénztár volt tagja, ha még mindig tagként tartják nyilván? Cikk

Megszűnt magánnyugdíjpénztár volt tagja nyilatkozat hiányában átkerült az állami nyugdíjrendszerbe, de a megszűnt magánnyugdíjpénztár még mindig tagként tartja nyilván. Mit tehet a magánnyugdíjpénztár tagja annak érdekében, hogy állami nyugdíja 100 százalékban kerüljön megállapításra? Olvasói kérdésre Winkler Róbert nyugdíjszakértő válaszolt.

Megszűnt magánnyugdíjpénztár volt tagjának öregségi nyugdíja Kérdés

Megéri-e nyugdíjba menni a nyugdíjkorhatár betöltésekor, vagy érdemes továbbdolgozni? Cikk

Az öregségi nyugdíjkorhatár betöltése előtt sok emberben felvetődik a kérdés, hogy igénybe vegye-e az öregségi nyugdíjat a korhatára elérésekor, vagy dolgozzon-e tovább, illetőleg melyik esetben lesz magasabb a nyugdíja, milyen tényezők befolyásolják a várható nyugdíj összegét?

2023-tól negyedéves az átalányadózó egyéni vállalkozó adó- és járulékbevallása Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapján elérhető az átalányadózó egyéni vállalkozó negyedéves adó- és járulékbevallásáról szóló tájékoztató.

Keresetkorlát Kérdés

Átalányadozó öregségi nyugdij mellett. Kérdés

Öregségi nyugdijas egyéni vállalkozó vállalkozó kivét Kérdés

Rokkantsági ellátásban részesülő szocho-kötelezettsége Kérdés

Öregségi nyugdíj: ezek a jogosultsági szabályok 2023-ban Cikk

A társadalombiztosítási nyugdíjrendszer 2012-től történő módosítását követően saját jogú öregségi nyugdíj megállapítására kizárólag azon személyek esetében nyílik lehetőség, akik betöltötték a reájuk irányadó öregségi nyugdíjkorhatárukat, továbbá nők esetében nyugdíjkorhatárra tekintett nélkül, amennyiben rendelkeznek 40 évi jogosultsági idővel (nők kedvezményes öregségi nyugdíja).

Nyugdíj: itt vannak a 2023. január 1-jétől életbe lépő emelés részletei Cikk

Kihirdetésre került a 2023. januári nyugdíjemelést szabályozó 506/2022. kormányrendelet, melynek rendelkezései szerint 15 százalékkal emelkednek a nyugdíjak, valamint a nyugdíjszerű ellátások.

EU-tagállam öregségi nyugdíj Kérdés

Nyugdíjba vonulás: decemberben, vagy megéri januárig várni? Cikk

Sokan vannak, akik már az idei év végén jogosultak lesznek nyugdíjra, de nem tudják, hogy akkor járnak jobban, ha idén, vagy inkább jövőre kérik nyugdíjuk megállapítását. Olvasói kérdésre Winkler Róbert nyugdíjszakértő válaszolt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Kölcsönök beszámítása

dr. Buzády Csongor, LL.M. (Berlin)

ügyvéd, vállalatfinanszírozási szakjogász

Buzády és Udvari Ügyvédi Iroda, partner

Kkv-minősítés

Pölöskei Pálné

adószakértő

EPR cukrászműhelynek

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 június
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs