16 találat a(z) átszervezés cimkére

Munkaügy Kérdés

Befejezte a szabadonálló felülfagyasztó hűtőgépek gyártását az Electrolux Jászberényben Cikk

Befejezte a szabadonálló felülfagyasztó hűtőgépek gyártását az Electrolux Jászberényben az eredeti terveknek megfelelően június 30-án, a termékcsoport gyártása külső partner bevonásával folytatódik – közölte az Electrolux vállalati kommunikációja szerdán közleményben az MTI-vel.

Komoly változtatásokra kényszerül a Nissan Cikk

Átszervezéssel, a termelési kapacitás csökkentésével, valamint a cég technológiai erősségeire és fő piacaira való összpontosítással válaszol a válság kihívásaira a Nissan -– hangzott el a cég hétfőn rendezett részvényesi közgyűlésén.

Egerbe helyezi át brémai termelését a Bosch Cikk

A megváltozott piaci feltételek miatt a Bosch átszervezi kormányoszlop üzletágát Európában, a gyártás a jövőben a vendôme-i (Franciaország) és az egri telephelyen koncentrálódik – közölte a Robert Bosch Kft. csütörtökön az MTI-vel.

Köztisztviselő felmentése átszervezési okból Kérdés

T. Szakértő! Szeretném megkérdezni, hogy az alábbi esetben mi a követendő eljárás? Polgármesteri hivatalnál osztályvezetői munkakörben foglalkoztatott köztisztviselő jogviszonyának átszervezéssel történő megszüntetésére kerülne sor. A képviselő-testület november közepén fog dönteni arról, hogy a hivatal SZMSZ-ét módosítja, így két osztály összevonására kerül sor december 1-jétől. Az egyik osztályvezető kapja meg a két osztály feladatait, a másik munkaköre megszűnne. Ebben az esetben az osztályvezető felmentésére sor kerülhet átszervezési indokkal? A képviselő-testület döntését követően át lehet adni a felmentést azzal, hogy december 1-jén indulna a felmentési idő, vagy meg kell várni a hatályba lépést és december 1-jén adható át legkorábban a felmentés? Abban az esetben, ha a képviselő-testületi döntést követően a köztisztviselő keresőképtelen lesz (nem beteg gyermek miatt), postai úton is lehet kézbesíteni a felmentést azzal, hogy a felmentési idő december 1-jén, vagy a keresőképtelenség lejártát követően kezdődik. A végkielégítés alapja a felmentési idő kezdetekor érvényes illetmény? A köztisztviselőnek december 31-éig illetményeltérítése van, és a képviselő-testület várhatóan január 1-jétől emelni fogja az illetményalapot. Ebben az esetben a januári felmentési időre járó illetmény az osztályvezetői besorolásnak megfelelő 100 százalékos beállású, magasabb illetményalappal kiszámolt illetmény lesz?

Munkáltatói felmondás átszervezés miatt Kérdés

Tisztelt Szakértő! A 2001.06.01.napjától fennálló, határozatlan idejű munkaviszonyt 2018.09.13-án a munkáltató megszünteti. A felmondási idő alatt a dolgozó munkájára a munkakör megszűnése (átszervezés) miatt nem tart igényt a munkáltató, ezért az időarányosan még járó szabadság természetbeni kiadása után a munkavállalót felmenti a munkavégzési kötelezettség alól. Hogyan kell kiszámítani az időarányosan még járó szabadságos napokat, ha a dolgozó a 30 nap éves szabadságából a felmondás időpontjáig 1 napot vett ki? Mikor kell elszámolni és kifizetni a végkielégítés, illetve a szabadságos napokra és felmentési időre járó távolléti díj összegét? Válaszát köszönöm!

Feltételezte, hogy idős kora miatt rúgták ki, de nem tudta bizonyítani Cikk

Személygépkocsi-alkatrészek gyártásával foglalkozó gazdasági társaság felmondott a munkavállalójának arra hivatkozva, hogy csökkentek a vevői megrendelések, továbbá egyes gyártási folyamatoknak kisebb létszámigényű gépeken való elvégzése miatt átszervezésre volt szükség. A feladatok ellátását kevesebb munkavállalói létszámmal oldja meg, az elbocsátott dolgozó feladatai más munkavállalókhoz kerültek át. A munkavállaló pert indított. Keresetében a munkáltatói intézkedés jogellenességének megállapítását és az ahhoz fűződő jogkövetkezmények alkalmazását, alperes a kereset elutasítását kérte.

Keresetindítási határidő meghosszabbítása? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Feladataimat átszervezés címszóval szétosztották és felmondtak nekem. Ez alig több, mint 2 hónapja történt. Informális úton értesültem arról, hogy munkakörömbe (többen voltunk azonos munkakörben) a múlt héten felvettek valakit (bár a munkakör neve más, de egyértelműnek tűnik az azonosság). A 30 napos perindítási határidő persze már letelt. A Pp. szerinti igazolási kérelemmel élhetek (hogy rajtam kívül álló ok, de nem betegség miatt nem pereltem korábban) és perelhetek még? A 30 nap ugyan eltelt, viszont ha nem töltik be a pozíciót (vagy nem tudok róla), akkor nyilván nem fogok bírósághoz fordulni, hiszen magát az átszervezést nem támadnám, mivel nem lenne esélyem. Hallottam olyan gyakorlatról, hogy a munkáltató egy idő után "rájöhet" arra, hogy mégse volt célszerű az átszervezés, és nem kell visszavennie a volt munkavállalót, mást is felvehet. Érthető, hogy pl. 1 év után mást akarna foglalkoztatni, nem pedig engem visszavenni. Itt viszont alig 2 hónap után derült ki. Szerintem egyértelmű a helyzet (hogy kiszámolták a 30 napot, majd még rászámoltak a biztonság kedvéért), de az nem, hogy a jog ilyenkor védi-e a munkavállalót (tehát indíthatok-e még keresetet 30 napon túl is, ha azon belül ki se derülhetett, hogy nem történt átszervezés, vagy nem állt rendelkezésre információ), vagy a 30 nap miatt nincs esélyem? Köszönettel.

Átszervezés – Mt. Kérdés

Tisztelt Adózóna! A cég fővárosi telephelyén dolgoztam, de néha vidékre is utaztam (hetente maximum 1 napot töltöttem el a vidéki telephelyen, átlagosan). A cégnél felmondtak nekem azzal, hogy az osztályt a vidéki telephelyre szervezik át, onnan lesznek a feladatok ellátva (kollégáim 1 kivételével eleve ott dolgoznak). Kértem, ajánljanak fel munkaszerződés-módosítást, hisz időnként így is dolgozom vidéken, de szerintük költséghatékonyabb helyi alkalmazottat foglalkoztatni, így ezt nem ajánlják fel. Semmilyen határozatról, döntésről nem tudok (pedig a társasági ügyek többek között hozzám, hozzánk tartoznak). Nem tudom, a kollégámmal is hasonlót terveznek-e, vagy neki felajánlanak-e bármit is. Kérdésem az, hogy sikeresen perelhetem-e a céget munkaügyi bíróság előtt, milyenek az esélyeim? Ha 30 nap után derül ki, hogy a kollégám vidéken dolgozhat, vagy nem is történik valódi átszervezés, az bővíti a keresetindítási határidőt vagy az esélyeket (azonos neműek vagyunk, talán 8-10 évvel vagyok idősebb nála, de védett kor előtt)? Köszönettel.

Ebben hibázott nagyot a munkáltató, amikor felmondott a dolgozójának Cikk

Óvatosan hivatkozzanak a munkáltatók arra, hogy azért bocsátják el a munkáltatót, mert átszervezik a feladatokat, és nincs számára felajánlható munkakör. Intő példa a Kúria ítéletével érintett eset.

Alapítás-átszervezés aktivált értéke Kérdés

Tisztelt Szakértő! Vállalkozásunk pedagógiai programot dolgozott ki saját és külső szakértők közreműködésével, amit később hasznosítani fog, és az alapítás-átszervezés aktivált értékei között kíván nyilvántartásba venni. Kérdésünk, hogy áfafizetési kötelezettség kíséri-e a nyilvántartásba vételt, mint a tárgyi eszközök esetében? Eddigi információink szerint nem, de egyértelmű törvényi hivatkozást erre nem találtunk. Köszönettel: Szabóné Sós Ildikó

A Kúriánál kereste igazát a kirúgott munkavédelmi képviselő Cikk

Két bírósági fokot is megjárt a munkajogi per, mely a munkavédelmi képviselő munkaviszonyának megszüntetésével kezdődött. Az ügy a Kúriánál kötött ki.

Átszervezés-aktiválás Kérdés

Társaságunk új üzemet épít. Az épület átadása után kezdődik meg a régi üzemből a gépek leszerelése, átszállítása és telepítése az új üzemben. Aktiválhatom-e a régi gépek leszerelését, átszállítását és telepítését átszervezés aktivált értékeként? Költségként nem szeretnénk elszámolni, mert hitelfelvétel miatt az eredményt nem kívánjuk rontani. Hány százalékos értékcsökkenést számolhatok el számviteli és Tao törvény szerint?

NAV-ügyek: betelt a pohár a szakszervezeteknél Cikk

Elutasítja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) „buldózer-típusú” átalakítását a Vám- és Pénzügyi Dolgozók Szakszervezete. A szakszervezet szerint át kell gondolni a megyei igazgatóságok összevonását, illetve a középfokú szervek teljes megszüntetését, és sérelmezik, hogy mind a beosztotti, mind a vezetői állomány a sajtóból értesül a különböző átszervezési koncepciókról.

Felmondás: nem mindig jön be, ha a munkáltató átszervezésre hivatkozik Cikk

Átszervezésre hivatkozva mondta fel munkavállalója munkaviszonyát a munkáltató. A peres ügy a Kúrián kötött ki.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Mezőgazdasági őstermelőnek történő kifizetések a járulékbevallásban

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Közösségen belüli értékesítés II.

Bunna Erika

adótanácsadó

Részesedés térítésmentes átadása

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 január
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close