hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Bér, eva, offshore és revízió: megzenésített adózási helyzetek

  • dr. Marosi Andrea

Magyarországon készült el a világ első, adózásról szóló látványos zenés-táncos produkciója, az ADÓZENE 2009. A BDO Forte könyvvizsgáló, adó- és pénzügyi tanácsadó cég támogatásával elkészült zene és videoklip különböző adózási helyzeteket - munkabér, vállalkozás, eva, offshore, revízió – jelenít meg szórakoztató módon. A példa nélküli kezdeményezés célja, hogy a tanácsadói tapasztalatokat felhasználva különböző adózási helyzetekhez kapcsolódó érzelmeket mutassa be zenei és vizuális eszközökkel.

  hat tételből álló (Munkavállaló, Vállalkozó, Eva, Offshore, Revízió, Fogadalom) ADÓZENE 2009 produkciót Gerendy Zoltán, a BDO Forte vezető partnere hozta létre Weichinger Kálmán zeneszerzővel, amely Papp Timi koreográfus segítségével került színpadi megjelenítésre. A szakember szerint az adójogszabályok itthon és külföldön is nagyon bonyolulttá váltak. „Azt gondolom, hogy egyszerűbb adójogszabályok alkotásával az adókivető és az adófizetők is könnyebben azonosulnának az őket érintő elvárásokkal, s az emberek jobban látnák az adózáshoz való objektív hozzáállás és a közteherviselés fontosságát. A szórakoztatáson túl ez a fő üzenete az ADÓZENE 2009 produkciónak” – teszi hozzá Gerendy.

Az először megjelenő három perces ADÓZENE 2009 produkciót rövidesen a tíz perces videoklip változat követi, amely szintén letölthető lesz a BDO Forte honlapjáról (www.bdo.hu) vagy a kizárólag az ADÓZENE 2009 produkcióra létrehozott www.adozene.hu honlapról. A videoklipek mellett a honlapokon elérhető lesz a dalok eredeti, teljes hosszúságú változata rövid magyarázatokkal kiegészítve. A videoklipeken túl már készülőben van az Offshore dal remix változata is DJ Dominic és Spigi Boy közreműködésével.

A produkcióban résztvevő művészek:
 
Zeneszerző: Weichinger Kálmán
Koreográfus: Papp Timi, számos televíziós produkció – köztük a Szombat esti láz és a Csillag születik 2 – vezető koreográfusa
Táncosok:  Szentirmai Zsolt, a Madách Színház és az Operettszínház színész-táncosa, többek között a nagysikerű Rómeó és Júlia című musical egyik főszereplője és Anda László táncos, a Megatánc című műsor döntőse
Narrátor: Hajdú Steve

 

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Tárgyi eszköz áfája

Nagy Norbert

adószakértő

SZÉP-kártya - kiva

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szociális gondozói díj

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 június
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close