hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Az MDF az egykulcsos adóért kampányol

  • MTI

Négypárti egyeztetést kezdeményez "a parlamenti többséggel" az MDF az egykulcsos adó bevezetéséről - mondta Dávid Ibolya, az Magyar Demokrata Fórum elnöke csütörtökön Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.



A Magyar Demokrata Fórum a jelenleg parlamenti többséget alkotó pártokat, a Fideszt, a KDNP-t és az SZDSZ-t szakmai egyeztetésre hívja április 15-én, 15 órára, ahol közösen kidolgozhatunk, és még májusban-júniusban a parlament elé terjeszthetünk egy törvénymódosítást az egykulcsos adó bevezetéséről - mondta Dávid Ibolya. Hozzátéve: az MDF 18 százalékos egykulcsos személyi jövedelemadót javasol. A pártelnök szerint az egykulcsos adó szükségességével mind a négy párt egyetért.

Az egykulcsos adó bevezetésével a kisebbségi MSZP-kormány rákényszeríthető lenne végre a kiadások érdemi csökkentésére, ugyanakkor az előterjesztés elfogadása lehet az igazság pillanata az SZDSZ számára, hiszen a párt korábban a koalíciós szerződésre hivatkozva nem támogatta a Magyar Demokrata Fórum javaslatát - hangsúlyozta. 

"Üdvözöljük, hogy az MDF szakpolitikai javaslatot tett az egykulcsos adó bevezetésére vonatkozó indítványával. Fontos nemcsak a javaslat tartalma, de elsősorban annak ténye is, mert végre programokról szólhat a politikai párbeszéd" - fogalmazott az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében Nyakó István. Mint írta, várják az egykulcsos adójavaslathoz kapcsolódó konkrét elképzeléseket, hogy érdemben meg lehessen vitatni őket, és várják az erre vonatkozó közös hárompárti javaslatot is. Az MSZP szóvivője hozzátette: a kormány és az MSZP kész megfontolni és megvitatni minden olyan felelős javaslatot, amely a konvergenciaprogram végigvitelét, a költségvetés stabilitását és a gazdasági növekedés serkentését segíti, és növeli az emberek biztonságát is.
Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Telek aktiválása

Nagy Norbert

adószakértő

Családi kedvezmény válás után

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Növénybiztosítás díjbekérő, számla?

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink