hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Ki tud többet a pénzügyekről? Újra indul a PénzSztár

  • adozona.hu

Mi a kockázat? Mit jelent a home banking? Melyik országban adják ki a Financial Times-t vagy az Izvesztyiját? Mi a merkantilizmus lényege? Ilyen és ezekhez hasonló kérdések, játékos helyzetgyakorlatok során tehetik próbára tudásukat, kreativitásukat, együttműködési és előadói készségeiket azok a diákok, akik részt vesznek a PénzSztár Országos Középiskolai Pénzügyi-Gazdasági Versenyen.

Azoknak, akik kedvet éreznek a játékhoz, nincs más dolguk, mint négyfős csapatot szervezni, és legkésőbb október 10-éig jelentkezni a www.penzsztar.hu honlapon található regisztráció kitöltésével. A nevezés teljesen díjmentes, csupán annyi a kikötés, hogy a csapat tagjai ugyanannak a középiskolának a 14–22 év közötti diákjai legyenek. Hogy mennyire népszerű volt ez a verseny az elmúlt három évben, azt jól jelzi, hogy évente több mint ezer csapat, négyezer diák mérte össze a tudását.

A felkészülésben segítséget nyújtanak a korábbi évek feladatsorai, illetve azok a háttéranyagok és videóelőadások, melyeket a szervezők a verseny honlapján tettek elérhetővé. Így a gimnazistáknak sem kell attól tartaniuk, hogy hátrányba kerülnek a gazdasági profilú középiskolába járó diákokkal szemben. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy az előző három évadból kettőt is gimnazisták nyertek.

A PénzSztár legfontosabb célja, hogy széles körben felhívja a fiatalok figyelmét a pénzügyi kultúra fontosságára, játékos formában mérje tudásukat, és tovább bővítse ismereteiket, egyúttal segítse a középiskolákat pénzügyi oktatási innovációs törekvéseik megvalósításában. A szervezők éppen ezért kiemelt figyelmet fordítanak a verseny két internetes fordulójára, melyek révén sok ezer hazai és határon túli magyar középiskolás gyarapíthatja pénzügyi, gazdasági, vállalkozási ismereteit, és a 21. században nélkülözhetetlen gyakorlati készségeit.

Az a középiskolás csapat, amelyik sikeresen teljesíti a két online tesztet, a megyei és a regionális fordulót, majd továbbjut az országos elődöntőből, és megnyeri a döntőt, elviheti a verseny fődíját, fejenként 100 ezer forintot a Budapest Bank felajánlásából, valamint egy-egy okostelefont, amelyet a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (Bamosz) ajándékoz a győzteseknek. A helyszíni fordulók során jól teljesítő csapatokra további értékes nyeremények, tárgyjutalmak és szakmai képzések is várnak.

Az a három középiskola, ahol a legtöbb csapat kitölti a két online tesztet – az elért eredménytől függetlenül –, különdíjban részesül. Nyereményük egy évre szóló oktatási szimulációs szoftverlicenc, amely további segítséget nyújthat a gazdasági, pénzügyi és vállalkozási ismeretek oktatásában. Azok pedig, akik nem jutnak tovább az online fordulókból, a főversennyel párhuzamosan külön játékban is részt vehetnek, további nyereményekért.

A verseny eredményeit – a csapatok által kitöltött két online teszt és a 33 helyszíni forduló megoldásait – a szervezők évről évre kiértékelik, megvizsgálják, hogy a diákok a különféle pénzügyi, gazdasági témák (bank, biztosítás, tőkepiac, vállalkozás, uniós pénzügyek, adózás stb.) tekintetében milyen mélységű tudással, és azon belül milyen arányú elméleti és gyakorlati jellegű ismerettel rendelkeznek. Mindez lehetővé teszi – az ország egész területére, sőt a határon túlra is kiterjedően – a középiskolás diákok pénzügyi, gazdasági, vállalkozási ismereteinek feltérképezését, a tudásbeli változások nyomon követését, segít megmutatni, hogy milyen területeken, milyen témakörökön belül van szükség az ismeretanyag bővítésére, a gyakorlati készségek fejlesztésére.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
Az Adózóna moderálási alapelveit ITT találja.
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Ingatlanértékesítés

Lepsényi Mária

adószakértő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink