146 találat a(z) nyilatkozat cimkére

Gyermek után járó pótszabadság nyilatkozat Kérdés

NAV online számlarendszerben nem szereplő számla áfalevonhatósága Kérdés

EU-ba történt értékesítés Kérdés

Vadásztársaság taobevallást helyettesítő nyilatkozata Kérdés

Családi adókedvezmény Kérdés

Ekho-s magánszemély jogviszonya Kérdés

Ingatlanvásárlás Kérdés

Végleges pénzeszközátadás Kérdés

Közösségi értékesítés (fuvar a magyar határig) Kérdés

Fejlesztési tartalék Kérdés

Áfamentes értékesítés számlázása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az áfatörvény 87. § b)-c) pontjai szerinti adómentesség alkalmazásához az eladónak a számlához kell-e bármilyen nyilatkozatot is adnia a vevőnek? Köszönöm a választ.

Cafeteria kifizetés veszélyhelyzet esetén Kérdés

A kérdéssel kapcsolatos vállalat munkavállalói számára cafeteria rendszert vezetett be. A béren kívüli juttatás az év elején összeállított elemekből álló nyilatkozat alapján kerül a tárgyév folyamán kifizetésre. A kiválasztás során a bruttó keretből a belső szabályzatban rögzített úgynevezett költségszorzókkal kerül kiszámításra a munkavállalói nettó összeg. A szabályzat meghatározza, hogy csak a munkáltatót terheli adófizetési kötelezettség, majd a későbbiekben ismerteti, hogy a szorzószám tartalmazza a 15 százalékos személyi jövedelemadó, valamint a 17,5 százalékos szociális hozzájárulási adókötelezettséget is. A nyilatkozatban rögzített nettó összeg, valóban ezzel a szorzóval és tartalmával kerül meghatározásra. Számításom szerint, a munkáltatói teher is a munkavállalóra került áthárításra. Ezt az esetet befolyásolja-e hogy jelenleg a SZÉP-kártyás juttatások tekintetében a munkáltatók szocho-mentességet kaptak, illetve ha igen, kit illet a járulék összege? Kiutalt cafeteria példa: - bruttó SZÉP-kártya összeg: 13 250 - kifizetői szja (munkavállalótól levonva): 1500 - szocho (munkavállalótól levonva): 1750 - nettó juttatás: 10 000

Szerzői jogdíj Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretnék segítséget kérni szerzői jogdíj adózása esetén. Mi egy jogvédő iroda vagyunk és a színházaktól megkapott összegből fizetjük ki a szerzők jogdíjait, levonva a szja-t, kivéve a külföldön élő szerzők esetében mert ők nyilatkoztak, hogy külföldön adóznak a bevételük után, így nekik az összeget levonás nélkül utaljuk át. Szociális hozzájárulási adót azok után a szerzők után fizetünk meg és vallunk be akik esetében a színház részünkre ezt utalja. Abban az esetben ha a jogutód külföldön él, nem kérünk szochót, illetve abban az esetben sem, ha a jogutód nem nyilatkozott az adózásáról. Kérdésem: ezt helyesen tesszük, vagy minden esetben kell kérni a színháztól a szoc.hozzájárulást és nekünk minden jogutód után kell fizetnünk abban az esetben ha külföldön él is? Válaszát és segítségét előre is köszönöm.

Nyilatkozzon időben adókedvezményre jogosultságáról! Cikk

Az év első hónapjaiban több tízezren felejtik el igénybe venni az adókedvezményeket, pedig az időben leadott nyilatkozatok nemcsak magasabb fizetést, hanem lényegesen kevesebb adminisztrációt is jelentenek – hívja fel a figyelmet közleményében a Pénzügyminisztérium (PM).

Fordított áfa Kérdés

Tisztelt Szakértő! A megrendelő nyilatkozik, hogy építésiengedély-köteles lesz az a munka, melyre az alvállalkozótól kéri, hogy számlázza ki, a későbbiekben felhasznált anyagok értékét részszámlaként. Építési engedély még nincs. Kérdésem, a megrendelő nyilatkozata elegendő-e arra, hogy az alvállalkozó fordított áfásan számlázzon? Köszönettel

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Külföldi beszerzés

Bunna Erika

adótanácsadó

Levonható áfa önrevíziója

Bunna Erika

adótanácsadó

Fuvarozás láncügylet esetén

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 december
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close