hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

7 milliárd forintos támogatás egyházi turisztikai fejlesztésekre

  • adozona.hu

7 milliárd forint támogatást nyert el egyházi turisztikai fejlesztésre öt egyházközösség – jelentette be Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásért felelős államtitkára. Hozzátette: A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége, a Magyar Katolikus Egyház Székesfehérvári Egyházmegye, a Győri Egyházmegye, a Magyar Katolikus Egyház Pécsi Egyházmegye, illetve a Tiszántúli Református Egyházkerület 100 százalékos támogatással valósíthatja meg fejlesztéseit.

A kifejezetten vallási motivációjú utazások mára az egyik fő területe a kulturális turizmusnak – olvasható a kormányzati portálon. Az ilyen utazások fő céljai a kegyhelyek és zarándokhelyek, illetve egyre inkább egyéb vallási tematikus utak is. A turisták ezeken a helyszíneken is igénybe vesznek turisztikai szolgáltatásokat, ami összességében hozzájárul a turisták költésének növeléséhez. A fejlesztésekkel kapcsolatos általános elvárás a komplex szolgáltatásokat nyújtó vonzerő kialakítása, látogatószám és költés generálása. A felhívás az egyházi kulturális értékek, vallási turisztikai helyszínek fejlesztésével kíván hozzájárulni a magyarországi kulturális értékek megőrzéséhez, fenntartásához és bemutatásához.

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége a „Magyar Zsidó Örökség Útja Kelet-Magyarországon” címmel Orthodox Zsidó Emlékhelyek bemutatását tűzte ki célul.

A Magyar Katolikus Egyház Székesfehérvári Egyházmegye „A Magyar Szent Család nyomában” címmel alakít ki a támogatásból tematikus zarándokutat.

A Győri Egyházmegye a Konvent-Káptalandomb turisztikai attrakciófejlesztését vállalta, míg a Pécsi Egyházmegye „Pretiosus sangui” címmel a bátai Szent Vér Kegyhely turisztikai fejlesztését hatja majd végre.

A Tiszántúli Református Egyházkerület „Orando et Laborando” – „Imádkozva és dolgozva” címmel kiállításokat alakít majd ki a Reformáció 500. évfordulója alkalmából.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Használtcikk-kereskedelem

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Úton lévő áru

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 február
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close