hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Adótraffipax: itt a lista, hol lesznek a héten a NAV-ellenőrök

  • adozona.hu

Kéthetes akciósorozatot kezdenek a héten a Balatonnál a Somogy megyei adórevizorok és pénzügyőrök. Az ellenőrzések a nyári szezonra való felkészülésnek is tekinthetők, mivel ugyanezen tevékenységek a júliusi-augusztusi vizsgálatok során is kiemelt figyelmet kapnak. A többi megyében sem tétlenkednek a revizorok, akik továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak a számla-, nyugtaadás ellenőrzésére.

Baranya megye

Június 19-étől 25-éig – a megyeszékhelyen kívül – Szentlőrincen, Szigetváron, Komlón, Mágocson, Szászváron, illetve Beremenden ellenőriznek a megyei adó- és vámigazgatóság revizorai.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

Június 30-áig fokozottan lehet számítani az adóellenőrök jelenlétére az idegenforgalmi szempontból frekventált területeken, kiemelten a Miskolc-Tapolcán, Lillafüreden és Sátoraljaújhelyen működő vendéglátó egységekben.

Fejér megye

A Velencei-tó partján ellenőrzik a revizorok és pénzügyőrök; elsősorban a nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az online pénztárgépek megfelelő használatát és a jövedéki termékek forgalmazását vizsgálják.

Hajdú-Bihar megye

A NAV szakemberei az operatív ellenőrzésekkor elsősorban azt vizsgálják, hogy a kereskedők, szolgáltatók adnak-e szabályos bizonylatot, megfelelően használják-e az online pénztárgépeiket, a vállalkozások bejelentik-e alkalmazottaikat.

Kiemelt ellenőrzési helyszínek és időpontok:

Június 20. kedd: Hajdúszoboszló
Június 21. szerda: Nyíradony
Június 22. csütörtök: Kaba
Június 23. péntek: Debrecen

Hajdú-Bihar megye

A debreceni nagybani piacon árusítókat, köztük a zöldséggyümölcs-kiskereskedőkre fordítanak kiemelt figyelmet a NAV ellenőrei. Elsősorban a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják, s a nap bármely szakában lehet ekáerellenőrzésre is számítani.

A NAV honlapján (www.nav.gov.hu) „A számla, nyugta kibocsátásának alapvető szabályai”című információs füzetben hasznos információkat találnak a kereskedők, illetve segítséget kérhetnek a +36-40/42-42-42-es telefonszámon és a NAV ügyfélszolgálatain.

Heves megye

A vizsgálatok során az adóellenőrök a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét vizsgálják. Emellett fokozott figyelmet fordítanak majd az újonnan online pénztárgép használatára kötelezett kör ellenőrzésére is.

Kiemelt ellenőrzési helyszínek és időpontok:

Június 20. (kedd): Gyöngyös
Június 21. (szerda): Eger
Június 22. (csütörtök): Hatvan
Június 23. (péntek): Egerbakta

Jász-Nagykun-Szolnok megye

Az ellenőrzések során a revizorok az üzletekben, illetve a piacokon a számla/nyugtaadási kötelezettség teljesítését, az alkalmazottak foglalkoztatásához kapcsolódó bejelentések szabályszerűségét, a forgalmazott áruk eredetét valamint az online pénztárgépekkel kapcsolatos adókötelezettségeket vizsgálják.

Kiemelt ellenőrzési helyszínek és időpontok:

Június 20. (kedd): Szolnok
Június 21. (szerda): Karcag
Június 22. (csütörtök): Besenyszög
Június 23. (péntek): Mezőtúr

Nógrád megye

Az ellenőrzések során a revizorok elsősorban a kereskedelmi, vagy vendéglátó tevékenységet folytató, valamint az online pénztárgép használatára 2017. január 1-jétől kötelezett adózóknál vizsgálják a számla/nyugtaadási kötelezettség teljesítését, az online pénztárgép használatának jogszerűségét, valamint az alkalmazottak foglalkoztatásához kapcsolódó bejelentések szabályszerűségét. A héten kiemelt tevékenységi körként az ital-kiskereskedelmi (kocsmai) tevékenységet folytató adózókat vonják vizsgálat alá az adóellenőrök.

Kiemelt ellenőrzési helyszínek és időpontok:

Június 19. (hétfő): Salgótarján
Június 20. (kedd): Balassagyarmat, Bátonyterenye és Szuha
Június 21. (szerda): Pásztó és környéke
Június 22. (csütörtök): Szécsény és környéke
Június 24. (szombat): Piliny „Grillfesztivál”

A fentieken túlmenően a revizorok a hét valamennyi napján a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

Somogy megye

Június 19-től kezdik meg kéthetes akciósorozatukat a Somogy megyei adórevizorok és pénzügyőrök. Az ellenőrzések a nyári szezonra való felkészülésnek is tekinthetők, mivel ugyanezen tevékenységek a júliusi-augusztusi vizsgálatok során is kiemelt figyelmet kapnak.

Az ellenőrzések kiterjednek az egyre nagyobb forgalmat bonyolító fagylaltozókra, ahol a bizonylat kiállításán felül az alkalmazottak bejelentése és az alapanyagok eredete is a vizsgálatok tárgyát képezik. Ezen felül kockázatelemzés alapján a viszonylag kevés bizonylatot kiállító fagyisok forgalomszámlálásokra is számíthatnak.

Emellett ellenőrzések zajlanak az élénkülő forgalomra való tekintettel a taxisoknál és a szálláshely-szolgáltatóknál is. Esetükben próbaszolgáltatások igénybevételével zajlanak a vizsgálatok.

Az akciót a nyári főszezon alatt több alkalommal megismétli az adóigazgatóság az idegenforgalmilag frekventált helyeken, ezen belül is kiemelten a Balaton-parti településeken.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Kiemelt ellenőrzési helyszínek és időpontok:

Június 20. (kedd): Mátészalka, Nyírbátor
Június 21. (szerda): Kisvárda, Tuzsér
Június 22. (csütörtök): Csenger, Ura
Június 23. (péntek): Sényő, Nyírtura

A közzétett adatok nem zárják ki, hogy a NAV ellenőrei máshol is fognak ellenőrzést tartani, azonban a megjelölt településeken teljes bizonyossággal jelen lesznek.

Tolna megye

Az igazgatóság munkatársai júniusban kiemelten ellenőrzik a szezonális gyümölcsöt és zöldséget, valamint a fagylaltot árusítókat. Elsősorban piacokon, közterületeken a bizonylatkibocsátást, a foglalkoztatást és az árukészlet eredetét vizsgálják, valamint forgalomszámlálásokat is végeznek.

Veszprém megye

Kiemelt ellenőrzési helyszínek és időpontok:

Június 20. (kedd): Balatonfüred
Június 22. (csütörtök): Ajka
Június 23. (péntek): Balatonalmádi

Ellenőrizendő tevékenységi körök: virág-, dísznövény-kereskedés, fagylaltozó, büfé-falatozó.

A helyszíni ellenőrzések elsősorban a számla/nyugtaadási kötelezettség teljesítésére, a foglalkoztatottakkal kapcsolatos bejelentési kötelezettség teljesítésére, valamint az online pénztárgép használatának, az áruk eredetének vizsgálatára, továbbá forgalomszámlálásra irányulnak.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Külföldi munkavállaló hazautazásának költségtérítése

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Ajándékutalány

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 december
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs