hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Adótraffipax: itt a lista, hol lesznek a héten a NAV-ellenőrök

  • adozona.hu

Kéthetes akciósorozatot kezdenek a héten a Balatonnál a Somogy megyei adórevizorok és pénzügyőrök. Az ellenőrzések a nyári szezonra való felkészülésnek is tekinthetők, mivel ugyanezen tevékenységek a júliusi-augusztusi vizsgálatok során is kiemelt figyelmet kapnak. A többi megyében sem tétlenkednek a revizorok, akik továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak a számla-, nyugtaadás ellenőrzésére.

Baranya megye

Június 19-étől 25-éig – a megyeszékhelyen kívül – Szentlőrincen, Szigetváron, Komlón, Mágocson, Szászváron, illetve Beremenden ellenőriznek a megyei adó- és vámigazgatóság revizorai.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

Június 30-áig fokozottan lehet számítani az adóellenőrök jelenlétére az idegenforgalmi szempontból frekventált területeken, kiemelten a Miskolc-Tapolcán, Lillafüreden és Sátoraljaújhelyen működő vendéglátó egységekben.

Fejér megye

A Velencei-tó partján ellenőrzik a revizorok és pénzügyőrök; elsősorban a nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az online pénztárgépek megfelelő használatát és a jövedéki termékek forgalmazását vizsgálják.

Hajdú-Bihar megye

A NAV szakemberei az operatív ellenőrzésekkor elsősorban azt vizsgálják, hogy a kereskedők, szolgáltatók adnak-e szabályos bizonylatot, megfelelően használják-e az online pénztárgépeiket, a vállalkozások bejelentik-e alkalmazottaikat.

Kiemelt ellenőrzési helyszínek és időpontok:

Június 20. kedd: Hajdúszoboszló
Június 21. szerda: Nyíradony
Június 22. csütörtök: Kaba
Június 23. péntek: Debrecen

Hajdú-Bihar megye

A debreceni nagybani piacon árusítókat, köztük a zöldséggyümölcs-kiskereskedőkre fordítanak kiemelt figyelmet a NAV ellenőrei. Elsősorban a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják, s a nap bármely szakában lehet ekáerellenőrzésre is számítani.

A NAV honlapján (www.nav.gov.hu) „A számla, nyugta kibocsátásának alapvető szabályai”című információs füzetben hasznos információkat találnak a kereskedők, illetve segítséget kérhetnek a +36-40/42-42-42-es telefonszámon és a NAV ügyfélszolgálatain.

Heves megye

A vizsgálatok során az adóellenőrök a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét vizsgálják. Emellett fokozott figyelmet fordítanak majd az újonnan online pénztárgép használatára kötelezett kör ellenőrzésére is.

Kiemelt ellenőrzési helyszínek és időpontok:

Június 20. (kedd): Gyöngyös
Június 21. (szerda): Eger
Június 22. (csütörtök): Hatvan
Június 23. (péntek): Egerbakta

Jász-Nagykun-Szolnok megye

Az ellenőrzések során a revizorok az üzletekben, illetve a piacokon a számla/nyugtaadási kötelezettség teljesítését, az alkalmazottak foglalkoztatásához kapcsolódó bejelentések szabályszerűségét, a forgalmazott áruk eredetét valamint az online pénztárgépekkel kapcsolatos adókötelezettségeket vizsgálják.

Kiemelt ellenőrzési helyszínek és időpontok:

Június 20. (kedd): Szolnok
Június 21. (szerda): Karcag
Június 22. (csütörtök): Besenyszög
Június 23. (péntek): Mezőtúr

Nógrád megye

Az ellenőrzések során a revizorok elsősorban a kereskedelmi, vagy vendéglátó tevékenységet folytató, valamint az online pénztárgép használatára 2017. január 1-jétől kötelezett adózóknál vizsgálják a számla/nyugtaadási kötelezettség teljesítését, az online pénztárgép használatának jogszerűségét, valamint az alkalmazottak foglalkoztatásához kapcsolódó bejelentések szabályszerűségét. A héten kiemelt tevékenységi körként az ital-kiskereskedelmi (kocsmai) tevékenységet folytató adózókat vonják vizsgálat alá az adóellenőrök.

Kiemelt ellenőrzési helyszínek és időpontok:

Június 19. (hétfő): Salgótarján
Június 20. (kedd): Balassagyarmat, Bátonyterenye és Szuha
Június 21. (szerda): Pásztó és környéke
Június 22. (csütörtök): Szécsény és környéke
Június 24. (szombat): Piliny „Grillfesztivál”

A fentieken túlmenően a revizorok a hét valamennyi napján a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

Somogy megye

Június 19-től kezdik meg kéthetes akciósorozatukat a Somogy megyei adórevizorok és pénzügyőrök. Az ellenőrzések a nyári szezonra való felkészülésnek is tekinthetők, mivel ugyanezen tevékenységek a júliusi-augusztusi vizsgálatok során is kiemelt figyelmet kapnak.

Az ellenőrzések kiterjednek az egyre nagyobb forgalmat bonyolító fagylaltozókra, ahol a bizonylat kiállításán felül az alkalmazottak bejelentése és az alapanyagok eredete is a vizsgálatok tárgyát képezik. Ezen felül kockázatelemzés alapján a viszonylag kevés bizonylatot kiállító fagyisok forgalomszámlálásokra is számíthatnak.

Emellett ellenőrzések zajlanak az élénkülő forgalomra való tekintettel a taxisoknál és a szálláshely-szolgáltatóknál is. Esetükben próbaszolgáltatások igénybevételével zajlanak a vizsgálatok.

Az akciót a nyári főszezon alatt több alkalommal megismétli az adóigazgatóság az idegenforgalmilag frekventált helyeken, ezen belül is kiemelten a Balaton-parti településeken.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Kiemelt ellenőrzési helyszínek és időpontok:

Június 20. (kedd): Mátészalka, Nyírbátor
Június 21. (szerda): Kisvárda, Tuzsér
Június 22. (csütörtök): Csenger, Ura
Június 23. (péntek): Sényő, Nyírtura

A közzétett adatok nem zárják ki, hogy a NAV ellenőrei máshol is fognak ellenőrzést tartani, azonban a megjelölt településeken teljes bizonyossággal jelen lesznek.

Tolna megye

Az igazgatóság munkatársai júniusban kiemelten ellenőrzik a szezonális gyümölcsöt és zöldséget, valamint a fagylaltot árusítókat. Elsősorban piacokon, közterületeken a bizonylatkibocsátást, a foglalkoztatást és az árukészlet eredetét vizsgálják, valamint forgalomszámlálásokat is végeznek.

Veszprém megye

Kiemelt ellenőrzési helyszínek és időpontok:

Június 20. (kedd): Balatonfüred
Június 22. (csütörtök): Ajka
Június 23. (péntek): Balatonalmádi

Ellenőrizendő tevékenységi körök: virág-, dísznövény-kereskedés, fagylaltozó, büfé-falatozó.

A helyszíni ellenőrzések elsősorban a számla/nyugtaadási kötelezettség teljesítésére, a foglalkoztatottakkal kapcsolatos bejelentési kötelezettség teljesítésére, valamint az online pénztárgép használatának, az áruk eredetének vizsgálatára, továbbá forgalomszámlálásra irányulnak.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
Az Adózóna moderálási alapelveit ITT találja.
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Áfabevallás M lap

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 június
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Együttműködő partnereink