80 találat a(z) piac cimkére

Új első féléves rekordot állított be a belföldi használtautó-piac Cikk

A DataHouse pénteken közzétett előzetes adatai szerint a hazai használtautó-piacon csaknem 457 ezer személygépkocsi cserélt gazdát az első fél évben. Ez az érték 12,4 százalékkal haladja meg a tavalyi első fél év adatát. A JóAutók.hu várakozása szerint jelentős az esély arra, hogy éves szinten megdől a használtautó-piac forgalmának 2022-ben elért 825 ezres csúcsa – közölte a járműkereskedő internetes piactér az MTI-hez eljuttatott elemzésében.

Álőstermelőket szűrt ki a Nébih a nyári szezonális ellenőrzésen Cikk

Adminisztratív, piaci és termőhelyi ellenőrzéseket is tartottak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) munkatársai a nyári őstermelői célellenőrzés során. A kéthetes vizsgálatsorozat alkalmával Budapesten és hat vidéki településen 32 őstermelőt ellenőriztek, több esetben felkeresve közvetlenül a termőhelyet. Összesen 10 eljárás indult. A szakemberek nem saját termesztésből származó, valamint a nyilvántartásba nem bejelentett terméket forgalmazó őstermelőkkel szemben is intézkedtek – írja honlapján a Nébih.

Itt a befőzési szezon – mutatjuk az őstermelői jogállás előnyeit Cikk

Beindult a szezon. A különböző piacokon, vásárokon, a közutakon, gyakran találkozunk a lekvárok, szörpök, savanyúságok, zöldségek és gyümölcsök árusításával. Cikkünkben az árusok őstermelői jogállásának előnyeit ismertetjük.

Kevéssé változott a forint árfolyama Cikk

Vegyesen alakult, kevéssé változott kedd reggelre a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben – közölte az MTI.

Alaposan átrendezheti a patikapiacot a kormány a kórházi gyógyszertárak kiszervezésével Cikk

Az ügyben a Rogán Antalhoz tartozó Miniszterelnöki Kabinetiroda dönthet, a koncesszió az egészségügyi intézmények környékére települt patikák sorsát is megpecsételheti – írja a nepszava.hu.

Vegyes forintmozgás reggel Cikk

Vegyesen alakult a forint jegyzése a főbb devizákkal szemben péntek reggel a csütörtök kora esti szintekhez képest a bankközi devizapiacon – közölte az MTI.

Első alkalommal egyeztettek biztosítói reggelin a piac és az MNB felügyeleti vezetői Cikk

Hagyományteremtő céllal biztosítói reggelin tekintették át a legfontosabb aktuális kérdéseket a hazai piaci szereplők és az MNB felügyeleti vezetői. A megbeszélésen elhangzott: a márciusi lakásbiztosítási átszerződési időszakra az MNB erős marketingkampánnyal készül és aktív biztosítási kommunikációra számít. A fogyasztóbarát otthonbiztosítások terjedése, az etikus életbiztosítási keretrendszer továbbfejlesztése és a jó ár-érték arányú hitelfedezeti biztosítások a cél, amelyek tovább erősíthetik a piacba vetett bizalmat – írja honlapján az MNB.

NMHH: kihívások előtt a mozi- és filmpiac Cikk

A zsebünkben lapuló multimédiás eszköz, az okostelefon a filmnézési szokásainkat is jelentősen megváltoztatta, de a mozit azért még nem kell teljesen leírnunk. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kutatása szerint az európai lakosok 2022-ben legalább egyszer voltak moziban, és ez az állítás igaz a magyarokra is – tájékoztatott az MTI.

NMHH-kutatás: jelentősen változott a nyomtatott lapok olvasóközönsége Cikk

A nyomtatott lapok jelentősége a tájékozódás piacán évről évre csökken – állapította meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kutatása, amelynek részleteit pénteken közölték az MTI-vel.

Vásárok, piacok – mutatjuk, milyen feltételek mellett árulhatja termékét kiskereskedőként Cikk

Olvasónkban felmerült a kérdés: milyen kötelezettségekkel jár, ha termékét vásárokon, piacokon, egyéb rendezvényeken szeretné árulni. A kérdésre Szipszer Tamás adószakértő válaszolt.

Péntek reggelre erősödött kissé a forint Cikk

Péntek reggelre felfelé korrigált kissé előző napi nagy gyengüléséből a forint a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben – közölte az MTI.

Gyengült péntek reggelre a forint Cikk

Gyengült a forint péntek reggelre a főbb devizákkal szemben az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben, ugyanakkor a hetet jelentős erősödéssel fejezheti be – közölte az MTI.

Üzemanyagárak régiós összevetésben: hol, mennyit, miért? Cikk

A hazai üzemanyag-piacon az ársapka december 7-i kivezetését követően ismét piaci folyamatok által meghatározott árak alakultak ki. Számos elemzés mutatta ki, hogy a hazai üzemanyagárak jelenleg a legmagasabbak a régiós országok körében. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a honlapján közzétett cikkben az üzemanyagárak költségszerkezetét vizsgálta meg, kiemelt figyelmet szentelve az adók és költségek feletti árrések alakulására. Az üzemanyagpiacon megfigyelt jelenségek hasznos tanulsággal bírnak a fogyasztói árakat meghatározó más részpiacok árazási döntéseinek megértéséhez – olvasható az MNB honlapján közzétett elemzésben.

Erősödött péntek reggelre a forint Cikk

Erősödött péntek reggelre a forint a főbb devizákkal szemben az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben; 0,5 százalékkal az euró és a svájci frank, 0,8 százalékkal a dollár ellenében – közölte az MTI.

MNB: a vállalati és a lakossági hitelezés is lassult az utolsó negyedévben Cikk

A negyedik negyedévben a vállalatok hitelállománya 311 milliárd forinttal bővült, ami 14 százalékos visszaesés az egy évvel korábbihoz képest; a lakossági hitelállomány 101 milliárd forintos bővülése pedig éves összevetésben 34 százalékos lassulás – derül ki a Magyar Nemzeti Bank hitelezési folyamatokat bemutató legújabb jelentéséből, amely az MNB honlapjára pénteken került fel.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Mezőgadasági őstermelő árbevétel

Lepsényi Mária

adószakértő

90%-os költséghányad

Lepsényi Mária

adószakértő

Airbnb

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink