69 találat a(z) piac cimkére

Gyengült péntek reggelre a forint Cikk

Gyengült a forint péntek reggelre a főbb devizákkal szemben az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben, ugyanakkor a hetet jelentős erősödéssel fejezheti be – közölte az MTI.

Üzemanyagárak régiós összevetésben: hol, mennyit, miért? Cikk

A hazai üzemanyag-piacon az ársapka december 7-i kivezetését követően ismét piaci folyamatok által meghatározott árak alakultak ki. Számos elemzés mutatta ki, hogy a hazai üzemanyagárak jelenleg a legmagasabbak a régiós országok körében. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a honlapján közzétett cikkben az üzemanyagárak költségszerkezetét vizsgálta meg, kiemelt figyelmet szentelve az adók és költségek feletti árrések alakulására. Az üzemanyagpiacon megfigyelt jelenségek hasznos tanulsággal bírnak a fogyasztói árakat meghatározó más részpiacok árazási döntéseinek megértéséhez – olvasható az MNB honlapján közzétett elemzésben.

Erősödött péntek reggelre a forint Cikk

Erősödött péntek reggelre a forint a főbb devizákkal szemben az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben; 0,5 százalékkal az euró és a svájci frank, 0,8 százalékkal a dollár ellenében – közölte az MTI.

MNB: a vállalati és a lakossági hitelezés is lassult az utolsó negyedévben Cikk

A negyedik negyedévben a vállalatok hitelállománya 311 milliárd forinttal bővült, ami 14 százalékos visszaesés az egy évvel korábbihoz képest; a lakossági hitelállomány 101 milliárd forintos bővülése pedig éves összevetésben 34 százalékos lassulás – derül ki a Magyar Nemzeti Bank hitelezési folyamatokat bemutató legújabb jelentéséből, amely az MNB honlapjára pénteken került fel.

Bizonytalan kilátások és visszaeső tranzakciós aktivitás a régió biztosítási piacán Cikk

Némileg meglepő módon a Covid-19 világjárvány utóhatásai csak kis mértékben vetették vissza a régióbeli tranzakciók számát 2021-ben, az év során megkötött, és azóta már le is zárult tranzakciók száma alig marad el a korábbi rekordévektől. Ha a világjárvány nem is, az orosz-ukrán háborús konfliktus nyomán kialakuló bizonytalan geopolitikai és gazdasági környezet 2022-re már jelentős visszaesést hozott a biztosítási szektor tranzakciós aktivitásában – írja a Deloitte sajtóközleményében.

Alig változott a forint árfolyama Cikk

Alig változott a forint árfolyama péntek reggelre a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben – közölte az MTI.

Alig változott a forint árfolyama Cikk

Alig változott, kissé gyengült a forint árfolyama péntek reggelre az előző estihez képest a nemzetközi devizakereskedelemben. A hét eleji kezdéshez képest a forint árfolyama vegyesen alakult – közölte az MTI.

Ötmilliós bírságot szabott ki a jegybank tiltott piaci manipuláció miatt Cikk

Ötmillió forint piacfelügyeleti bírságot szabott ki egy magánszemélyre tiltott piaci manipulációnak minősülő tőzsdei kereskedés miatt a Magyar Nemzeti Bank (MNB) – közölte az MTI.

Forintgyengülés kora reggel Cikk

Gyengült a forint a vezető devizákkal szemben péntek kora reggel a csütörtök esti szintekkel összevetve – közölte az MTI.

Forinterősödés kora reggel Cikk

Erősödött a forint a vezető devizákkal szemben hétfőn reggel a péntek esti szintekkel összevetve – közölte az MTI.

Az OTP történetének legjelentősebb akvizíciójával piacvezető lesz a szlovén bankpiacon Cikk

Az OTP Bank történetének legjelentősebb és legkomplexebb akvizíciójával a régió ötödik országában válik piacvezetővé. Szlovéniában a Nova KBM bank megvásárlásával a 2019-ben megvásárolt SKB Bankkal együtt 30 százalék körüli részesedésre tesz szert a bankpiacon, a betét- és hitelállomány alapján pedig vezető pozíciót tölt be – jelentette be Csányi Sándor elnök-vezérigazgató pénteken, sajtótájékoztatón Mariborban, tette közzé az MTI.

Gyengült péntek reggelre a forint Cikk

Gyengült a forint a főbb devizákkal szemben az előző esti jegyzéséhez képest péntek reggelre a nemzetközi devizakereskedelemben – közölte az MTI.

Vegyes forintmozgás péntek este Cikk

Vegyesen mozgott a forint a vezető devizákkal szemben péntek estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest – közölte az MTI.

Vegyesen alakult péntek reggelre a forint árfolyama Cikk

Vegyesen alakult, kevéssé változott péntek reggelre a forint árfolyama az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben – közölte az MTI.

Forinterősödés kora reggel Cikk

Erősödött a forint a vezető devizákkal szemben péntek reggel a csütörtök esti szintekkel összevetve – közölte az MTI.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Átalányadós jövedelem után fizetendő szocho

Lepsényi Mária

adószakértő

Kedvezményszabály

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1