hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Adóellenőrzés: itt a lista, hová mennek biztosan a revizorok

  • adozona.hu

A Nemzeti Adó-és Vámhivatal országos akció keretében fokozott jelenléttel, megerősített kapacitással, több száz revizor és pénzügyőr részvételével összehangoltan ellenőrzi a fővárosban működő kereskedőket. Az ellenőrzések elsősorban az online pénztárgépek adatai alapján kockázatosnak tekinthető vendéglátóegységeket, ajándékboltokat, piacokon és vásáscsarnokokban értékesítőket, valamint a személyszállítási tevékenységet folytatókat érintik.

Az ellenőrök megjelenésére fokozottan lehet számítani Budapesten az V., a VI.. a VII és a IX. kerületekben. Az ellenőrzések során a nyugta- és számlaadás, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetése, a foglalkoztatottak bejelentése és a készpénzkészlet vizsgálata mellett fokozott figyelmet fordítanak a munkatársak a jövedéki termékek forgalmazásának vizsgálatára is.

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai június 18. és 20. között, Harkányban, Komlón, Mohácson, valamint Szigetváron végeznek ellenőrzéseket.

Harkányban a cukrászok, vendéglősök, Komlón pedig a kiskereskedők számíthatnak a revizorok megjelenésére. Az ellenőrök különösen a számla- és nyugtaadást,  és a foglalkoztatottak bejelentését ellenőrzik.  Mohácson és Szigetváron a ruházati kiskereskedőknél és az ajándékboltokban az online pénztárgép használatát és a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják a revizorok.

Az adóellenőrök a hét valamennyi napján a megye egyéb településein is végezhetnek vizsgálatokat.

Békés megye

A Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai  június 19. és 22. között elsősorban a vendéglátósokat ellenőrzik a megye egész területén. Az adóellenőrök kiemelten vizsgálják a megfelelő áfamérték alkalmazását az éttermi vendéglátásban, valamint a turizmusfejlesztési hozzájárulás kötelezettségének teljesítését.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai június 18. és 22. között fokozottan ellenőrzik a fagylaltozóknál, cukrászdáknál és zöldségeseknél a számla- és nyugtaadást, továbbá a foglalkoztatottak bejelentését.

A vállalkozások az alábbi településeken számíthatnak ellenőrzésekre:

– június 18. (hétfő) Sárospatak
– június 19. (kedd) Miskolc
– június 20. (szerda) Edelény
– június 21. (csütörtök) Kazincbarcika
– június 22. (péntek) Miskolc

Fejér megye

A Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóság szakemberei június 18. és 22. között Dunaújvárosban, Székesfehérváron és Móron ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, a foglalkoztatást szabályszerűségét, illetve forgalomszámlálást végeznek.

Hajdú-Bihar megye

A Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatóság az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket a héten:

– június 18. hétfő: Hajdúdorog
– június 19. kedd: Hajdúnánás
– június 20. szerda: Debrecen
– június 21. csütörtök: Nádudvar
– június 22. péntek: Debrecen

A NAV szakemberei elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik a kereskedőknél, szolgáltatóknál.

A pénzügyőrök fokozott figyelmet fordítanak a jövedéki termékek forgalmának ellenőrzésére is.

A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Heves megye

A Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóság a 25. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

– június 18. (hétfő): Egerfarmos
– június 19. (kedd): Mátraszentimre
– június 20. (szerda): Tarnaörs
– június 21. (csütörtök): Heréd
– június 22. (péntek): Maklár

A NAV szakemberei kiemelten ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét.

A Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóság egész júniusban ellenőrzi a megye területén a cukrászdákat, fagylaltozókat. A NAV szakemberei kiemelt figyelmet fordítanak a nyugta- és számlaadásra, az online pénztárgép használatára, a foglalkoztatás szabályszerűségére, valamint az áruk eredetének vizsgálatára.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A Jász-Nagykun-Szolnok megyében az alábbi időpontokban és helyszíneken ellenőriz a héten a NAV:

– június 18. (hétfő): Fegyvernek, Karcag és környéke
– június 19. (kedd): Törökszentmiklós és környéke
– június 20. (szerda): Kunszentmárton és környéke
– június 21. (csütörtök): Jászberény és környéke
– június 22. (péntek): Szolnok és környéke

A revizorok az üzletekben a készpénzkészletet, a számla- és nyugtaadást, az alkalmazottak bejelentését, az online pénztárgépekkel kapcsolatos kötelezettségeket ellenőrzik, valamint forgalomszámolásokat is végeznek.

A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy más településeken is lehetnek ellenőrzések.

Nógrád megye

A Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatóság június 18. és 22. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

– június 18. (hétfő) Salgótarján és környéke
– június 19. (kedd) Rétság és környéke
– június 20. (szerda) Szécsény és környéke
– június 21. (csütörtök) Bátonyterenye és környéke
– június 22. (péntek) Salgótarján és környéke

A revizorok vizsgálják az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét. Utóbbi körben kiemelten ellenőrzik a tényleges és a bizonylatolt kasszatartalom, illetve a napi nyitó pénzkészlet egyezőségét, továbbá a pénztárgép kötelező éves felülvizsgálatának elvégeztetését.

Az adóellenőrök a hét valamennyi napján a megye egyéb településein is végezhetnek vizsgálatokat.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Társasház egyszeres

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Tárgyi eszköz – bruttó érték meghatározása

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Csehországi adókötelezettségek

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close