Az adóigazgatási rendtartás és a végrehajtási törvény várható változásai

  • Gyüre Ferenc adótanácsadó

A közelmúltban az Országgyűlés elé került adózási jogszabályokat érintő törvényjavaslatok az adóigazgatási rendtartást és a végrehajtási törvényt sem hagyják érintetlenül. Cikkünkben sorra vesszük a jogszabályok módosítási javaslattal érintett részeit.

Adóigazgatási rendtartás

Az adóigazgatási rendtartással kapcsolatosan is nyújtottak be törvényjavaslatot, melyek több ponton is módosíthatják a jelenleg érvényben lévő szabályokat.

Az Adózóna 2023. és 2024. évi adóváltozásokkal foglalkozó írásait az évszámra kattintva éri el.

A törvényjavaslat értelmében megváltozhat a pénzügyi képviselői tevékenységre vonatkozó bankgaranciák elfogadásának feltétele. Jelenleg ugyanis a törvény nem határozza meg, hogy a pénzügyi képviselő milyen bankgaranciával rendelkezzen. A törvényjavaslat szerint kizárólag a pénzügyi képviselő nevére szóló bankgaranciát lehet majd elfogadni.

OLVASSA TOVÁBB cikkünket, hogy megtudja milyen további várható változások vannak az adóigazgatási rendtartás szabályaiban, illetve milyen módosításokat tartalmaz a törvényjavaslat a végrehajtás vonatkozásában!

A folytatáshoz előfizetés szükséges.
A teljes cikket előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink olvashatják el! Emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Ingyenesen kapott anyag elszámolása

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Munkáltató rendes felmondása TP alatt

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 december
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31