hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Kinek kötelező január 1-től a kamarai nyilvántartás?

  • Csurgay Ügyvédi Iroda

Kapcsolódó jogszabályok


Az Országgyűlés által a tavalyi év során elfogadott 2011. évi CLVI. törvény a gazdasági kamarákról szóló 1999. évi CXXI. törvényt akként módosította, hogy a gazdálkodó szervezetek számára kötelezővé tette a kamarai nyilvántartásba történő bejelentkezésüket és ahhoz kapcsolódóan 5000 forint kamarai hozzájárulás megfizetését. Íme, a részletek.

A bejelentésre kötelezettek

A cégbejegyzésre kötelezett gazdálkodó szervezetek (gazdasági társaságok, az egyéni cégek, az egyesülések, az egyes jogi személyek vállalatai, a leányvállalatok, a külföldi székhelyű vállalkozás magyarországi fióktelepei, a lakásszövetkezetek kivételével a szövetkezetek, az egyéni vállalkozók, továbbá az agrár- és vidékfejlesztési támogatásra jogosult mezőgazdasági termelők egy része) 2012. január 1. napját követően kötelesek az illetékes gazdasági kamaránál nyilvántartásba való bejegyzésüket kérni. Kivételt képeznek a fentiek alól a mezőgazdasági és erdőgazdasági tevékenységet főtevékenységként folytató gazdálkodó szervezetek és mezőgazdasági termelők.

A bejelentésre nyitva álló határidő

A kérelem benyújtására újonnan létrejövő gazdálkodó szervezetek esetében a cégjegyzékbe való bejegyzéstől, illetve egyéni vállalkozók esetén a nyilvántartásba vételüktől számított 5 munkanap áll rendelkezésre.

HVG Nexon tb-konferencia

Tudjon meg mindent a 2012-es TB- változásokról a HVG-Nexon TB-konferenciáján január 25-én. A konferencián szó lesz a legfontosabb adó/tb változásokról, a járulékokat érintő változásokról, a társas vállalkozások terheiről, a béren kívüli juttatásokról, a bérkompenzációról, rokkantak, és időskori ellátások változásairól, a családtámogatással kapcsolatos módosításokról, az egészségbiztosítási járulékról és a társas vállalkozásokat érintő kötelező biztosításról

 A konferencia előadói: Lóránt Szabolcs (NGM), Rézmovits Ádám (NGM), Hulák Zsuzsa (NGM), Novák Éva (Nexon), Szigeti Róza (Nexon), Tóth Libóriuszné (OEP). Az Adózóna előfizetői a konferencia részvételi díjából 20 SZÁZALÉK kedvezmény kapnak!

További részletek és jelentkezés itt.

A folytatáshoz előfizetés szükséges.
A teljes cikket előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink olvashatják el! Emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

hirdetés
NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Osztalékfizetési határozat megszűntetése

Pölöskei Pálné

adószakértő

Honkongi szoftverszámla

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Külföldi napidíj mértéke

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 október
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close