hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Kinek kötelező január 1-től a kamarai nyilvántartás?

  • Csurgay Ügyvédi Iroda

Kapcsolódó jogszabályok


Az Országgyűlés által a tavalyi év során elfogadott 2011. évi CLVI. törvény a gazdasági kamarákról szóló 1999. évi CXXI. törvényt akként módosította, hogy a gazdálkodó szervezetek számára kötelezővé tette a kamarai nyilvántartásba történő bejelentkezésüket és ahhoz kapcsolódóan 5000 forint kamarai hozzájárulás megfizetését. Íme, a részletek.

A bejelentésre kötelezettek

A cégbejegyzésre kötelezett gazdálkodó szervezetek (gazdasági társaságok, az egyéni cégek, az egyesülések, az egyes jogi személyek vállalatai, a leányvállalatok, a külföldi székhelyű vállalkozás magyarországi fióktelepei, a lakásszövetkezetek kivételével a szövetkezetek, az egyéni vállalkozók, továbbá az agrár- és vidékfejlesztési támogatásra jogosult mezőgazdasági termelők egy része) 2012. január 1. napját követően kötelesek az illetékes gazdasági kamaránál nyilvántartásba való bejegyzésüket kérni. Kivételt képeznek a fentiek alól a mezőgazdasági és erdőgazdasági tevékenységet főtevékenységként folytató gazdálkodó szervezetek és mezőgazdasági termelők.

A bejelentésre nyitva álló határidő

A kérelem benyújtására újonnan létrejövő gazdálkodó szervezetek esetében a cégjegyzékbe való bejegyzéstől, illetve egyéni vállalkozók esetén a nyilvántartásba vételüktől számított 5 munkanap áll rendelkezésre.

HVG Nexon tb-konferencia

Tudjon meg mindent a 2012-es TB- változásokról a HVG-Nexon TB-konferenciáján január 25-én. A konferencián szó lesz a legfontosabb adó/tb változásokról, a járulékokat érintő változásokról, a társas vállalkozások terheiről, a béren kívüli juttatásokról, a bérkompenzációról, rokkantak, és időskori ellátások változásairól, a családtámogatással kapcsolatos módosításokról, az egészségbiztosítási járulékról és a társas vállalkozásokat érintő kötelező biztosításról

 A konferencia előadói: Lóránt Szabolcs (NGM), Rézmovits Ádám (NGM), Hulák Zsuzsa (NGM), Novák Éva (Nexon), Szigeti Róza (Nexon), Tóth Libóriuszné (OEP). Az Adózóna előfizetői a konferencia részvételi díjából 20 SZÁZALÉK kedvezmény kapnak!

További részletek és jelentkezés itt.

A folytatáshoz előfizetés szükséges.
A teljes cikket előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink olvashatják el! Emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Ingatlanvásárlás illetéke

Surányi Imréné

okleveles közgazda

SZÉP-kártya juttatás hűségidőre

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Patreon adózás

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close