hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Júliustól több munkáltató osztozhat a munkavállalón egy munkaszerződéssel

  • Viszló László

Milyen szabályozás érvényes a "több munkáltató - egy munkavállaló" modell esetén, s miként kell eljárni top menedzserek foglalkoztatásánál? Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat.

Több munkáltató – egy munkavállaló

A jelenlegi jogi szabályozás szerint ha a munkavállaló több helyen vállal munkát a munkáltatokkal külön-külön munkaszerződést köthet. Az új Mt. július 1-jétől lehetőséget ad arra, hogy több munkáltató egy munkaszerződésben megállapodjon a munkavállalóval, hogy a munkaköri feladatait a munkáltatók között megosztva lássa el. A munkaszerződésben rögzíteni kell, hogy melyik munkáltató köteles a munkabér fizetésére. Abban az esetben ha a munkavállalónak jogos igénye merül fel, például nem kapta meg a munkabérét vagy egyéb a munkaviszonnyal összefüggő juttatását, bármelyik munkáltatójától követelhette az egész tartozás megfizetését (egyetemleges felelősség).

A folytatáshoz előfizetés szükséges.
A teljes cikket előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink olvashatják el! Emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Pótbefizetés rendezése

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Finacont Kft

Kft. és katás vállalkozás

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Átalányadózó egyéni vállalkozó szocho maximum

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 július
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs