hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Júliustól csak 2 tartalmi elem lesz kötelező a munkaszerződéseknél

  • adozona.hu

Enyhült a munkáltatói jogok gyakorlására vonatkozó szabály és mindössze két tartalmi elem lesz kötelező a munkaszerződések megkötésénél. Mi változik még? Összefoglaltuk a HVG Nexon Munkajog konferenciáján hallottakat.

Cikksorozatunk első részében arról írtunk, miért nem árt résen lenne a határozatlan idejű szerződéseknél, mostani cikkünkben a szerződéses elemeket és a munkáltatói jog gyakorlásának változásait járjuk körül.

A jognyilatkozatok közlésének módjai közé bekerült az elektronikus közlés lehetősége is. Tíz évvel ezelőtt a bírói gyakorlatban még a fax útján történő közlés megítélése is eltérő volt, úgy manapság már az sms, e-mail útján történő közlés okoz fejtörést. Ez utóbbi alkalmazása esetén bizonyítani kell, hogy a nyilatkozat valóban megérkezett a címzetthez. Megoszlanak a vélemények arról, hogy elegendő-e, ha  munkáltató bizonyítja, hogy az e-mail a munkavállaló által megadott e-mail postafiókba megérkezett, vagy szükséges annak igazolása is, hogy a munkavállaló annak tartalmát ténylegesen meg is ismerte. Az interanet viszont tökéletesen megfelelő felület az elektronikus közlésre.

 

A folytatáshoz előfizetés szükséges.
A teljes cikket előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink olvashatják el! Emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink


További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Közvetített szolgáltatás/alvállalkozói teljesítés

Antretter Erzsébet

adószakértő, igazgató

Niveus Consulting Group Kft.

Szeszes ital dekorációként

dr. Juhász Péter

jogász-adószakértő

HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

Rejtett munkaviszony egyéni vállalkozó esetén?

dr. Juhász Péter

jogász-adószakértő

HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs