hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Júliustól csak 2 tartalmi elem lesz kötelező a munkaszerződéseknél

  • adozona.hu

Enyhült a munkáltatói jogok gyakorlására vonatkozó szabály és mindössze két tartalmi elem lesz kötelező a munkaszerződések megkötésénél. Mi változik még? Összefoglaltuk a HVG Nexon Munkajog konferenciáján hallottakat.

Cikksorozatunk első részében arról írtunk, miért nem árt résen lenne a határozatlan idejű szerződéseknél, mostani cikkünkben a szerződéses elemeket és a munkáltatói jog gyakorlásának változásait járjuk körül.

A jognyilatkozatok közlésének módjai közé bekerült az elektronikus közlés lehetősége is. Tíz évvel ezelőtt a bírói gyakorlatban még a fax útján történő közlés megítélése is eltérő volt, úgy manapság már az sms, e-mail útján történő közlés okoz fejtörést. Ez utóbbi alkalmazása esetén bizonyítani kell, hogy a nyilatkozat valóban megérkezett a címzetthez. Megoszlanak a vélemények arról, hogy elegendő-e, ha  munkáltató bizonyítja, hogy az e-mail a munkavállaló által megadott e-mail postafiókba megérkezett, vagy szükséges annak igazolása is, hogy a munkavállaló annak tartalmát ténylegesen meg is ismerte. Az interanet viszont tökéletesen megfelelő felület az elektronikus közlésre.

 

A folytatáshoz előfizetés szükséges.
A teljes cikket előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink olvashatják el! Emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Kisüzemi bortermelés

Laczi Ferenc

igazságügyi jövedéki szakértő

Kölcsön kamat

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink