Friss NAV-tájékoztató az egyszerűsített foglalkoztatás szabályairól

  • adozona.hu

Frissítette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az egyszerűsített foglalkoztatás szabályait összefoglaló információs füzetét.

Idén júliustól változtak az egyszerűsített foglalkoztatás szabályai, emelkedett a napi közteher mértéke, a filmipari statiszták napi jövedelmének maximuma és módosult a nyugellátás számítási alapja is. Az új szabályokat a 2022. június 30. után létrejövő, egyszerűsített foglalkoztatási jogviszonyokra kell alkalmazni – rögzíti a kiadvány.

Az információs füzetben az egyszerűsített foglalkoztatás – idénymunka, alkalmi munka – szabályairól, a jogviszony fajtáiról és sajátosságairól tájékoztat részletesen az adóhatóság. A kiadványból bemutatja az egyszerűsített foglalkoztatás fajtáit, harmadik országbeli állampolgár egyszerűsített foglalkoztatásának szabályait, ismerteti a fizetendő közteher összegét, az egyszerűsített foglalkoztatás bejelentésére, bevallására, munkáltatói igazolására, további szabályaira, a munkavállaló ellátási jogosultságára, valamint a munkáltató költségelszámolási korlátaira vonatkozó rendelkezéseket.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Őstermelő közüzemi számla továbbszámlázása

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Őstermelő mezőgazdasági bérmunka

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Őstermelő családi gazdaság traktor értékesítés

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs