hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Csemegék a foglalkoztatás-felügyeleti ellenőrzések területéről

  • dr. Kéri Ádám ügyvéd

2021. március 1. napjával a foglalkoztatás-felügyeleti ellenőrzéseket új jogszabályok fedik le. Tekintettel arra, hogy a szabályozás változása jelentős, és a hatósági vizsgálatok már ezen előírások szerint zajlanak, érdemes kiemelni a legfontosabb sarokköveket.

Egyszerre több jogszabályt kell olvasnunk

Míg korábban a foglalkoztatás-felügyeleti ellenőrzések eljárásával kapcsolatosan elegendő volt ismerni a munkaügyi ellenőrzésről szóló 1996. évi LXXV. törvényt, addig ma legalább 3 jogszabály ismerete alapvető. A szabályozás érdemi részét a foglalkoztatást elősegítő szolgáltatásokról és támogatásokról, valamint a foglalkoztatás felügyeletéről szóló 2020. évi CXXXV. törvény (Fftv.) tartalmazza. Ennek szabályait egészíti ki a foglalkoztatás-felügyeleti hatóság tevékenységéről szóló 115/2021. kormányrendelet.

A bírságok tekintetében ugyanakkor a közigazgatási szabályszegések szankcióiról szóló 2017. évi CXXV. törvény (Szankciótv.) rendelkezéseivel is tisztában kell lenni.

Ha részletesebben tájékozódna a témában, rendelje meg a HVG Munkajog 2021 különszámát kiadói kedvezménnyel!

Amikor tehát valamilyen minőségben eljárásban találjuk magunkat, alaposan tekintsük át az érintett jogszabályok mindegyikét!

OLVASSA TOVÁBB cikkünket, hogy megtudja, ki minősül ügyfélnek az eljárásban, mennyi időre jön létre a munkaviszony bejelentés nélküli foglalkoztatás esetén, valamint, hogy miként vásárolható meg a rendezett munkaügyi kapcsolatok státusza!

A folytatáshoz előfizetés szükséges.
A teljes cikket előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink olvashatják el! Emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Egyszemélyes kft. ügyvezető jogviszonya

Széles Imre

tb-szakértő

Áfakérdés

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Kivaalap

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 július
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close