hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Adózatlan dohánytermékkel buktak le Hajdú-Bihar megyében

  • adozona.hu

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai Hajdú-Bihar megyében, két garázsban, több mint kilencmillió forint értékű adózatlan dohányterméket találtak. Az ügyben költségvetési csalás miatt indult eljárás.

A pénzügyőrök a rendőrség értesítése alapján átvizsgáltak egy Hajdú-Bihar megyei ingatlant és az ahhoz tartozó két garázst. A NAV munkatársai a garázsok átvizsgálásakor 16 kilogramm fogyasztási dohányt, megközelítőleg 6000 doboz cigarettát és 70 doboz szivarkát találtak.

A jövedéki termékek tulajdonosa az összesen több mint 9 millió forint értékű dohány származását semmilyen formában nem tudta igazolni.  Elmondta, hogy a cigarettát és a vágott dohányt egy piacon vásárolta azért, hogy továbbértékesítse.

A NAV munkatársai a több mint kilencmillió forint értékű adózatlan dohányterméket lefoglalták, és költségvetési csalás elkövetése miatt büntetőeljárást kezdeményeztek a NAV pénzügyi nyomozóinál. 

 

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Kata öregségi nyugdíj mellett

Lepsényi Mária

adószakértő

Áttérés katáról átalányadózásra

Lepsényi Mária

adószakértő

Átalányadó választása kata után

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs