hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Keresés a Google-n: kormánytisztviselő kérte az előzmények törlését – NAIH-döntés

  • dr. Kéri Ádám ügyvéd

A személyes adatok védelmét szabályozó 2016/679. számú általános adatvédelmi rendelet (GDPR) bevezette az úgynevezett elfeledtetéshez való jogot, mely alapján az érintett személy személyes adatainak törlését is kérheti. A törlési lehetőség – amely ugyanakkor messze nem korlátlan –, akár a Google keresési előzményekre is kiterjedhet. Nézzük a felügyeleti szerv állásfoglalását az adott esetben!

Kormánytisztviselő kifogásolta, hogy az interneten a neve, a képmása és a hangja is elérhető

Egy kormánytisztviselő azt sérelmezte, hogy eredménytelenül fordult kérelemmel a Google LLC-hez annak érdekében, hogy a nevére történő keresés eredményeként a nyilvános adatbázisokban elérhető 7 darab linket töröljék. Törlési kérelme alátámasztására előadta, hogy a linkeken elérhető tartalmak már aktualitásukat vesztették, előadóművészeti vállalkozását és tevékenységét 2020 májusában befejezte. Ezen közléseknek tehát már sem aktualitásuk, sem hírértékük nincs. Jelenlegi munkájával ráadásul összeférhetetlenek, és számára kellemetlenek, hátrányos megítélés kiváltására is alkalmasak a hivatkozott tartalmak. Azt is kiemelte, hogy azok feltöltéséhez soha nem adta a hozzájárulását.

OLVASSA TOVÁBB cikkünket, amelyből megtudhatja, hogy látja a kérdést a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság.

A folytatáshoz előfizetés szükséges.
A teljes cikket előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink olvashatják el! Emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kutyatartás őstermelőként

Lepsényi Mária

adószakértő

Szoftverértékesítés közvetítőn keresztül

Lepsényi Mária

adószakértő

Családi gazdaság 2017

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close