73 találat a(z) Google cimkére

Facebook, YouTube, TikTok, Google – közösségi platformoktól szerzett bevétel vállalkozásnál Cikk

A közösségi platfomokon nem csak magánszemélyek lehetnek jelen, hanem cégek/vállalkozások is, akik jellemzően olyan tartalmat gyártanak, melyekkel próbálják a saját termékeiket és szolgáltatásaikat eladni. Ezen platformok közös jellemzője, hogy meghatározott megtekintés vagy kattintás után bevételt juttatnak a tartalom gyártójának. Ilyen jellegű, közösségi térben lévő platformnak számít a Facebook, YouTube, TikTok, Google és minden olyan egyéb közösségi média, ahol a rajta lévő vállalkozás/magánszemély megtekintések, reklámok, hirdetések után valamilyen jövedelemre tesz szert.

Uniós piacszabályozási követelmények: hat hónapjuk van az online platformoknak Cikk

Az Európai Bizottság döntése alapján az Amazonnak, az Apple-nek, a Microsoftnak, a Facebook üzemeltetőjének, a Google anyavállalatának és az online tér többi megkerülhetetlen szereplőjének 6 hónapja van arra, hogy összhangba hozza platformja működését az uniós piacszabályozás követelményeivel. Az EU más tagállamainak versenyhivatalaival együtt a GVH is jogosult ellenőrizni, hogy az uniós előírásokat betartják-e a jelentős piaci szereplők – közölte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) szerdán az MTI-vel.

Megtévesztő, hamis információk – gigantikus mennyiségű hirdetést blokkolt a Google Cikk

A Google 2022-ben több mint 5,2 milliárd hirdetést távolított el, több mint 4,3 milliárd hirdetést korlátozott, illetve több mint 6,7 millió hirdetői fiókot függesztett fel; 2021-hez képest 2 milliárddal több hirdetést távolított el – közölte a vállalat éves jelentése alapján csütörtökön az MTI-vel.

Jogosulatlan áfa-visszaigénylést akadályozott meg az adóhatóság a Google térképadatai segítségével Cikk

Az adóhatóság a Google térképadatai és más adatbázisok felhasználásával megakadályozott egy 4,5 millió forint értékű jogosulatlan áfa-visszaigénylést – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-vel.

A GVH erőfölénnyel való visszaélés gyanújával folytat vizsgálatot a Google-nél Cikk

Az európai fogyasztóvédelmi hatóságok elérték, hogy a Google a jövőben világosabb és pontosabb tájékoztatást nyújtson felületein. Az óriáscéget néhány éve a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) is egyértelműbb kommunikációra kötelezte, jelenleg pedig erőfölényes vizsgálatot folytat vele szemben, olvasható a GVH honlapján.

Gyanúsan aktuális hirdetések: gigabírságokkal próbálják visszaszorítani a hatóságok Cikk

Egyre több tagállami adatvédelmi hatóság kifogásolja azt a körülményt, hogy az egyes honlapok, illetve tartalomszolgáltatók a látogatókról különféle adatokat gyűjtenek.

Peren kívül egyeztek meg: 118 milliót fizet a Google az érintett női alkalmazottaknak Cikk

Peren kívüli egyezség született a Google amerikai óriásvállalat és a céget nemi diszkrimináció miatt perlő női munkavállalók között. A techcég 118 millió dollárt (mintegy 44 milliárd forintot) fizet a felpereseknek – jelentette be hétfőn az őket képviselő ügyvédi iroda közleményben.

Kétmillió euróra büntette a Google-t a párizsi kereskedelmi bíróság Cikk

A párizsi kereskedelmi bíróság kétmillió euróra büntette a Google-t a mobilalkalmazások fejlesztőivel szembeni visszaélésszerű kereskedelmi gyakorlata miatt – jelentette az AFP francia hírügynökség.

Európai Törvényszék: a Google visszaélt erőfölényével Cikk

Az Európai Törvényszék helyben hagyta az Európai Bizottság Google-ra kiszabott, 2,42 milliárd eurós versenyfelügyeleti bírságát, egyúttal kimondta: a cég visszaélt erőfölényével. A döntés megerősítőleg hathat a hazai, hasonló versenyhatósági vizsgálatokra is – írja honlapján a Gazdasági Versenyhivatal (GVH).

Google Adsense W-8BEN nyomtatvány Kérdés

Jó hír a bicikliseknek! Magyarországon is elérhető a Google kerékpáros útvonaltervezője Cikk

Többéves előkészületet követően, Magyarországra is kiterjesztette a Google az útvonaltervező kerékpáros alkalmazását – jelentette be sajtótájékoztatón Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos.

Keresés a Google-n: kormánytisztviselő kérte az előzmények törlését – NAIH-döntés Cikk

A személyes adatok védelmét szabályozó 2016/679. számú általános adatvédelmi rendelet (GDPR) bevezette az úgynevezett elfeledtetéshez való jogot, mely alapján az érintett személy személyes adatainak törlését is kérheti. A törlési lehetőség – amely ugyanakkor messze nem korlátlan –, akár a Google keresési előzményekre is kiterjedhet. Nézzük a felügyeleti szerv állásfoglalását az adott esetben!

Megütheti a bokáját a Google: szankciókra számíthat, ha nem változtat Cikk

Az Európai Bizottság arra szólította fel hétfőn a Google-t, hogy az uniós jogszabályoknak megfelelően tegye átláthatóvá keresőprogramja működési elvét a keresési találatok sorrendjének meghatározása terén; különben az amerikai internetes szolgáltató szankciók bevezetésével nézhet szembe – tájékoztatott az uniós bizottság hétfőn.

Brutális büntetést rótt a Google-ra a francia versenyhatóság Cikk

A francia versenyhatóság 500 millió euróra (177,7 milliárd forint) büntette az amerikai Google-t, mert nem tett eleget a versenyhivatal korábbi határozatának, amely szerint kárpótolnia kell azokat a hírszolgáltatókat, akiknek az anyagait újra publikálta.

A Google csapdájában Cikk

Egy közszereplőnek nem minősülő felsővezető több alkalommal eredménytelenül kérte a Google LLC-től, hogy a nevére történő keresés eredményeként a nyilvános adatbázisokban elérhető 20 darab, rá nézve kedvezőtlen tényállításokat tartalmazó link törlésre kerüljön. Végül a NAIH-hoz fordult. Az adatvédelmi hatóság elutasította a kérelmet, mutatjuk, miért.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

EMVA Alapból finanszírozott támogatás számviteli nyilvántartása

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Megbízási szerződés mellett költségtérítés

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1