hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Amit az adatvédelmi tisztviselő kijelöléséről tudni kell

  • dr. Kéri Ádám ügyvéd

Az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) szerint az adatkezelőknek, illetve az adatfeldolgozóknak szükségük lehet adatvédelmi tisztviselő kijelölésére. Amennyiben ilyen kötelezettségük merül fel, érdemes ténylegesen kompetens személyt választani. Nézzük, mikor kell adatvédelmi tisztviselőt kijelölnünk és ki az ideális személy!

A tisztviselő tanácsadó feladatot lát el

Az adatvédelmi tisztviselő feladata az adatkezelő/adatfeldolgozó adatkezelési megfelelőségének ellenőrzése. Ennek keretében vizsgálja az egyes adatkezelési folyamatokat, felvilágosítást kérhet, auditot vagy akár belső képzést kezdeményezhet.

Fontos további feladata az érintettek (munkavállalók, ügyfelek) tájékoztatása is személyes adataik kezelésével összefüggésben.

Végezetül a felügyeleti szerv vonatkozásában hatósági kapcsolattartóként is szolgál. E tevékenységéért felelsőséggel ugyanakkor nem tartozik, az adatkezelési megfelelésért való felelőség a megbízó vállalkozást terheli.

OLVASSA TOVÁBB cikkünket, hogy megtudja, mikor kell adatvédelmi tisztviselőt kijelölnünk és hogy mely beosztások összeférhetetlenek e tisztséggel! 

A teljes cikkhez előfizetőink, illetve 14 napos próba-előfizetőink férnek hozzá, ha e-mail-címük és jelszavuk megadásával belépnek az oldalra.

A folytatáshoz előfizetés szükséges.
A teljes cikket előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Áfa levonása

Bunna Erika

adótanácsadó

Webáruház EU-ba tejeszkedne

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 január
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close