97 találat a(z) webáruház cimkére

Magyar webáruház EU-s termékértékesítése Kérdés

Rászállnak a fogyasztóvédők a webáruházakra, applikációkra, boltokra augusztus végétől Cikk

Jelentősen bővíti a fogyasztóvédelmi hatóság ellenőrzési lehetőségeit az ágazati törvény ma elfogadott módosítása. A hatóság a jövőben nemcsak a fogyasztóval közvetlen szerződéses kapcsolatban lévő eladóval szemben járhat el jogsértés esetén, a szakemberek a kiskereskedő mellett a raktárat, a nagykereskedőt, az importőrt és a gyártót – a korábbi egy helyett tehát az ellátási lánc öt szintjét – ellenőrizhetik – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

Ügyvezető jogviszonya Kérdés

Export értékesítés bizonylatai Kérdés

Élelmiszerkereskedelem adózása Kérdés

Kiskereskedelmi adó Kérdés

Webáruház könyvelése, számvitele Kérdés

Tisztelt Adózóna Szakértői! Érdeklődni szeretnék, hogy mit lehet tudni a webáruház könyveléséről, számviteléről? Milyen speciális szabályozás vonatkozik rá? Gyakorlatban hogyan lehet megvalósítani azokat a könyvvezetés során? Esetleg tudnak-e valami szakirodalmat ajánlani hozzá? Üdvözlettel egy előfizető

Egyre többet vásárlunk az interneten keresztül Cikk

A hazai e-kiskereskedelem bruttó 625 milliárd forintos éves forgalmat ért el tavaly, amely mintegy 16 százalékkal haladta meg a 2018-as szintet; az online értékesítés adja a teljes magyar kiskereskedelmi forgalom 6,3 százalékát a GKI Digital és az Árukereső felmérése szerint.

Internetes kereskedelem: 4,7 milliárd forintos csalással gyanúsít a NAV Cikk

Egy internetes kereskedelemben érdekelt szervezetet azzal gyanúsít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), hogy az EU-s áfaszabályok kijátszásával 4,7 milliárd forintos kárt okozott a költségvetésnek – tájékoztatta a NAV Közép-dunántúli Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense csütörtökön az MTI-t.

Vámszakértői kérdés kínai dropshipping ügyben Cikk

A dropshipping, ahogy a világon, így Magyarországon is egyre elterjedtebb kereskedelmi módszer. Az áru beszerzése nemcsak az Európai Unió területéről, hanem akár Kínából is történhet. Mivel Kína azonban már az uniós határon kívül esik, ezért vámügyi feladatok is felmerülnek az ügylettel kapcsolatban. Olvasónk kérdésére Tüske Péter vámszakértő adott választ.

Díjbekérő, előleg, végszámla Kérdés

Tisztelt Szakértők! Kérem szíves tájékoztatásukat! Webáruházban történő 100 000 forintot meghaladó vásárláskor díjbekérő kerül kiküldésre. Amikor a díjbekérőre megérkezik az utalás, a cég megrendeli az árut. A cég nem állít ki előlegszámlát, hanem 2-3 hét után, amikor megérkezik az áru, elkészíti a számlát és postázza azt a megrendeléssel. Ez a gyakorlat véleményem szerint rossz, mert a díjbekérő után előlegszámlát kellene kiálíltani az áru megérkezéséig, teljesítésig. A problémám ott van, hogy több esetben 3-4 hét is lehet mire megérkezik az áru, s számlázásra kerül a megrendelés. Díjbekérőre érkezett pénzt a 453-as főkönyvi számon tartjuk nyilván. Aggályom ott van, hogy a cég havi áfabevalló és több esetben díjbekérőre érkezett összeg lóg a főkönyvemben, amiről előlegszámla nem készült. Problémát okoz a 12. 31-i dátum is, hiszen így hogyan kezeljem az 453 főkönyvi számon szereplő díjbekérőre érkezett összegeket. Kérem szíves szakértői véleményüket az eljárás kapcsán, hogy ha megérkezik a díjbekérő összege a bankszámlára, köteles-e előlegszámlát kiállítani a cég! Munkájukat megköszönve, tisztelettel várom válaszukat!

Webáruház EU-ba terjeszkedne Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi jogeset kapcsán merültek fel kérdések, melyek tisztázásában kérem az Önök segítségét. Van egy magyar, webáruházat üzemeltető egyéni vállalkozó. Most Ausztriába is szeretne értékesíteni. (főként nem adóalanyok részére). Be kell-e jelentkeznie a tagállamba? Kell-e osztrák adószám ez esetben? 27 százalék áfát kell-e felszámítania értékesítései során? Köszönöm előre is részletes válaszukat!

Webáruház – tao-kedvezmény Kérdés

Cégünk külső szolgáltató igénybevételével webáruházat készíttet. A cég a 2019. évben és várhatóan a 2020. évben is megfelel a Tao tv. 7. § (1) zs) pontja, illetve a (11)–(12) bekezdésben foglaltaknak, melyek szerint az adóév utolsó napján kis- és középvállalkozásnak minősülő adózó – az egyéb törvényi feltételek teljesülése esetén – többek között – csökkentheti az adózás előtti eredményét – döntése szerint – az immateriális javak között az adóévben állományba vett, korábban még használatba nem vett szoftvertermékek felhasználási joga, szellemi termék bekerülési értéke alapján.Jól gondolom-e az alábbiakat: – ha a webáruház a 2019. évben nem kerül állománybavételre, mert nem készül el teljesen, a mérlegben az Sztv. 25. § (7) bekezdése alapján a szellemi termékek között mutatjuk ki, függetlenűl attól, hogy nem került még használatba vételre. A 2019. évben ennek alapján a bekerülési érték után nem vehetjük igénybe a Tao tv. 7. § (1) zs) pontja szerinti adóalap-csökkentést; – ha a webáruház a 2020. évben kerül állományba vételre, elkészül teljesen és használatba vesszük, a mérlegben az Sztv. 25. § (7) bekezdése alapján a szellemi termékek között mutatjuk ki, és a 2020. évben ennek alapján a bekerülési érték után igénybe vehető a Tao tv. 7. § (1) zs) pontja szerinti adóalap-csökkentés. Azaz, a kedvezmény a használatba vétel adóévében érvényesíthető (eltérően a tárgyi eszközöktől, ahol az üzembe helyezés érdekében elszámolt beruházás a csökkentő tétel).

Karácsonyi ajándékhajsza: erre figyeljen, ha online vásárol Cikk

A karácsonyi ajándékbeszerzési hajrában jól jönnek az online vásárlási lehetőségek. Cikkünkben fogódzót nyújtunk annak megismeréséhez, mely esetekben cserélhetik a terméket, vagy állhatnak el a vásárlástól.

Webáruház létesítése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cipő kiskereskedelemmel foglalkozó vállalkozásunk webshopot indít. A webshop létrehozásával, aktiválásával kapcsolatos számlát cégünk kézhez kapta, a kérdésünk az, hogy ezt milyen főkönyvekre könyveljük. Tisztelettel várjuk válaszát!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Útdíj, túlsúlydíj, iparűzési adó

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 március
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close