9 találat a(z) vezető állású cimkére

Vezető állású munkavállaló jogai szülés előtt és után Cikk

A vezető állású munkavállalókra eltérő szabályok vonatkoznak több területen is, a munka törvénykönyve külön rendelkezik róluk. Amennyiben egy vezető állású munkavállaló gyermeket vállal, akkor is sok területen más elbírálás alá esik, mint egy nem vezető állású munkavállaló. Ezeket a jogokat, eltérő szabályokat vesszük most végig cikkünkben.

Nyugdíjazás Kérdés

A nővérem vezető állású közalkalmazott. 2019. január 30-án betöltötte a 64. életévét. 2018 december végével írásban kérte a nyugdíjazását, amire feletteseitől választ nem kapott. Végül utólag, március elején jelentette be a "nyugdíjintézetnek" 2019. január 30-ával esedékesen a nyugdíjba meneteli szándékát. A fentiekkel összefüggésben januártól sem bért, sem nyugdíjat nem kap. Utólag mire lesz jogosult ? Válaszát előre is köszönöm!

Kapkodnak a fizikai dolgozók után, jócskán nőtt a bérük Cikk

Az idei harmadik negyedévben 980 forint volt a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére, ami 14 százalékkal magasabb a tavalyi év hasonló időszakában tapasztalnál – közölte a BDO Magyarország a Trenkwalder Személyzeti Szolgáltató Kft.-vel közel 7 ezer dolgozó béradatai alapján készített elemzés eredményét.

Ki számít főnöknek? Nem a munkaszerződés dönti el Cikk

Felmondta a munkavállaló munkaviszonyát a munkáltató, és az indokolást arra hivatkozva mellőzte, hogy az illető vezető állású. Az elbocsátott munkavállaló peres eljárásban a felmondás semmisségének megállapítását kérte. Az ügy a Kúrián kötött ki.

Vezető állású munkavállaló további munkavégzésre irányuló jogviszonya Kérdés

Vezető állású munkavállaló munkavégzésre irányuló jogviszony létesítését az Mt. 211. § (1) bekezdése nem engedi meg. E törvény alapján már nem lehetséges, amit az 1992. évi törvény 191. §-a megengedett, hogy " e tilalom arra a jogviszonyra, amelyet tudományos, oktatói, illetve szerzői jogi védelem alá eső tevékenységre létesítettek"... Létesíthet esetleg további munkaviszonyt, illetve munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyt, ha eltérő megállapodást kötnek, ami lehetőséget adna a munkavégzésre? Köszönöm a segítségét: Vasóczki Ildikó

Gyermekvállalás vezető állású munkavállalóknál Cikk

A vezető állású munkavállaló munkajogi védelme kevésbé szigorú, mint egy átlagos munkavállalóé, így munkaszerződése az Mt. rendelkezéseitől akár a munkavállaló hátrányára is eltérhet, munkaviszonya pedig könnyebben szüntethető meg. A gyermekvállalás területe azonban a vezető állású munkavállalók esetében kivételt képez. Az alábbiakban ennek konkrét elemeit vizsgáljuk gyakorlati szempontból.

Vezető állású dolgozó bérezése Kérdés

Tisztelt Adózóna! Egy dolgozó esetében vezető állású foglalkoztatottra vonatkozó munkaszerződést kötött a munkáltató. A szerződés a foglalkoztatás minőségét tartalmazza. A pozíció vezető állásúnak minősül. A megállapított bér nem éri el a vezető állású dolgozókra vonatkozó mindenkori minimálbér hétszeresét, annál jóval kevesebb. Ebben a helyzetben a munkaszerződés vezető állású munkavállalói szerződésnek minősül (az Mt. alapján) vagy normál szerződés lesz? Mit lehet tenni a jogszerű helyzet helyreállítása érdekében? Választ előre is köszönöm!

Vezető állású munkavállaló Kérdés

Tisztelt Szakértő, Egy kétszemélyes kft. ügyvezető tagja a társasági szerződés értelmében munkaviszonyban látja el az ügyvezetést. Egyéb tevékenységet jelenleg nem végez, de amennyiben egyéb módon is közreműködik majd a vállalkozás tevékenységében, kapcsolt munkakörű szerződést kíván a kft. kötni vele. A foglalkoztatása részmunkaidőben (heti 5 óra) történik, díjazása a minimálbér arányos része alapján került megállapításra. A kérdéseim a következők lennének: - a részmunkaidős foglalkoztatásnak van-e bármi akadálya? - vezető állású munkavállalónak minősülhet (nincs minimális bér korlátja)? Milyen szabályok vonatkoznak rá? Milyen kötelező nyilvántartások terhelik ez esetben (munkaidő-nyilvántartás, szabadság-nyilvántartás stb.) a kft.-t? Milyen előnyökkel-hátrányokkal jár ez a foglalkoztatási forma? Milyen FEOR számon kell jelenteni? Köszönettel:

Milliókért perelték a munkáltatót. A Kúria döntött Cikk

Vezető állású munkavállalókat megillető prémium kifizetésének részbeni elmulasztása ügyében folytatott perben döntött a Kúria.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Gyesről visszatérő kismama

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Vám alanya

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Súlyadó forgalomból kivont tehergépjármű esetén

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close