177 találat a(z) tartozás cimkére

Tartozás és késedelmi kamat: így módosult a Ptk. július 1-től Cikk

2013.július 1-től módosultak a Polgári törvénykönyv egyes szabályai. Ezúttal a pénztartozás megfizetésének határidejére és a késedelmi kamat számítására vonatkozó változásokat ismertetjük.

Bírósági végrehajtó kontra behajtó: kitől kell jobban félni, ha tartozunk? Cikk

A behajtók nem minősülnek közhatalmi személynek, és csupán ugyanazokkal a jogokkal rendelkeznek, amivel megbízóik. Nem vizsgálnak jogszerűséget, díjazás ellenében szolgáltatást nyújtanak megbízóiknak. A végrehajtók az igazságszolgáltatást képviselik és a bíróság határozatainak szereznek érvényt. A hírekben és a fejekben gyakran keveredik a két fogalom, holott nagyon fontos tudni, hogy mi is különbözteti meg a bírósági végrehajtókat a behajtóktól.

APEH: az adósok fele megúszhatja a behajtást Cikk

Miközben minden tizedik polgár és minden negyedik cég az adósa, követelései felének behajtását esélytelennek tartja az APEH.

Lista: ki lóg több mint 10 millióval az APEH-nak? Cikk

Az állami adóhatóságnál nyilvántartják azokat a magánszemélyeket és egyéni vállalkozókat, akiknek 180 napon keresztül folyamatosan fennálló, 10 millió forintot meghaladó adótartozásuk van.

Az APEH elengedett félmilliárdot Cikk

Az adóhatóság - információink szerint - különös engedménnyel segített egy vállalkozói kört. Egy tavaly alakult vállalkozás - amelynek mellesleg egy 18 éve megszűnt cég a tulajdonosa - vezetője korábbi érdekeltségének félmilliárdos tartozását engedte el az APEH.

Az APEH válaszol: járulékok, lefoglalt ingatlanok és külföldi áruk Cikk

Szellemi szabadfoglalkozásúként hogyan válthatom ki az adószámot, illetve milyen az szja, tb., egésszégügyi járulék és nyugdíj fizetési kötelezettségem van így? Németországból szeretnék árut behozni, milyen adófizetési kötelezettségünk keletkezik és melyik országban? Az ingófoglalás során lefoglalhatja-e a hatóság az én ingóságaimat, ha édesapámnak van tartozása és jelenleg egy házban élek vele?

Újabb feketelistát hozott nyilvánosságra az APEH Cikk

Közzétette honlapján az APEH azoknak a személyeknek és vállalkozásoknak a listáját, akik már fél éve elfelejtettek adót fizetni, illetve az elmúlt negyedévben a legnagyobb adósságot sikerült felhalmozniuk.

Mit ne tegyen az eladósodott vállalkozó? Cikk

Adóhatósági ellenőrzés alanya és büntetőügy szereplője is lehet az a kisvállalkozó, aki úgy szeretne megszabadulni tartozásaitól és a tartozásokat felhalomozó cégtől, hogy azt eladja. A vevők gyakran fantomizálódnak, de előtte még fiktív számlákkal is üzletelnek, a vállalkozó köztartozásai pedig az adás - vétel ellenére megmaradnak. Mire kell odafigyelni? Dr. Marosi Andrea, az Adózóna szakértője foglalja össze a legfontosabb tudnivalókat.

Adótartozás: jogszerű-e az APEH behajtási módszere? Cikk

A Magyar Követeléskezelő Zrt. az APEH-hel kötött megállapodása értelmében felszámolás alatt álló cégek tagjait szólítja fel a társaság adósságainak megfizetésére. Marosi Andrea, az Adózóna szakértője a módszer jogszerűségét vitatja.

Ledolgozzák hipa-tartozásukat a rétsági vállalkozók Cikk

A város szempontjából fontos munkák elvégzésével dolgozhatják le hátralékukat a Nógrád megyei Rétságon azok a vállalkozók, akik nem tudták rendezni a helyi iparűzési adóból származó tartozásukat - mondta az MTI-nek a polgármester.

Örökösön behajtható tartozás és illetékmentes ajándékozás Cikk

Elmaradt adófizetés hány évig hajtható be az örökösökön, és hogyan lehet ezt elkerülni? Ha felszámolom évekre magyar lakóhelyem, akkor is kell Magyarországon adóbevallást készítenem? Munkaviszony hiányában milyen módon lehet biztosítotti jogviszonyom? Az ajándékozás mikor illetékmentes? A számla teljesítési dátumainak sorban kell következni? Kérdezzen Ön is!

Újabb adóslistát tett közzé az APEH Cikk

Az első negyedév végén, március 31-én 1908 magánszemélynek (egyéni vállalkozónak) volt 180 napon túl, folyamatosan 10 millió forintot meghaladó adótartozása és 476 egyéb adózónak 180 napon túl, folyamatosan 100 millió forintot meghaladó adótartozása - derül ki az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) honlapján közzétett új adóslistákból.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Pénztárgép használata

Antretter Erzsébet

adószakértő, igazgató

Niveus Consulting Group Kft.

Katából társasági adózásra visszatérő bt. osztalékfizetése 2023-ban

Antretter Erzsébet

adószakértő, igazgató

Niveus Consulting Group Kft.

Áfa – teljesítési idő

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 október
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs