22 találat a(z) tanulmány cimkére

Tanulmányi célú tartózkodási engedély melletti munkavégzés Kérdés

Aggódnak az európaiak az energiaellátás jövőjéért egy nemzetközi kutatás szerint Cikk

Világszerte pesszimisták az emberek az energiaellátás jövőjét illetően, de Európában különösen borúlátóak a megkérdezettek – derül ki az EY nemzetközi tanácsadó cég tanulmányából, közölte az MTI.

Franciaországban már a népesség tíz százaléka bevándorló hátterű a statisztikai intézet szerint Cikk

A franciaországi népesség nagyjából tíz százalékát tették ki a bevándorlók 2021-ben – közölte az INSEE francia nemzeti statisztikai intézet csütörtökön, tájékoztatott az MTI.

Tanulásban alacsony, munkavállalásban magas a középiskolások külföldi mobilitási hajlandósága Cikk

A magyar középiskolásoknak mindössze 5 százaléka szeretné felsőfokú tanulmányait mindenképpen külföldön folytatni, ugyanakkor külföldi munkavállalást már jelenleg is 37 százalékuk tervez a tanulmányaik elvégzését követően – derült ki a Trenkwaldernek a hazai középiskolások mobilitási terveit vizsgáló felméréséből.

Egyéni vállalkozó járulékfizetési kötelezettsége külföldi munkaviszony, külföldön folytatott tanulmányok mellett Cikk

Gyakran érkezik arra vonatkozó kérdés, hogy miként alakul annak az egyéni vállalkozónak a járulékfizetési kötelezettsége, aki idehaza folytatott vállalkozási tevékenysége mellett külföldön munkaviszonyt létesít vagy tanulmányokat folytat. Cikkünkben a vonatkozó jogszabályi előírások értelmezésével vizsgáljuk a kérdést.

Mit tehet a munkáltató a munkavállalói elégedettség növelése érdekében? Cikk

A vágtató infláció borzolja a munkavállalók idegeit, így érdemes átgondolni, hogy milyen munkajogi intézkedésekkel lehet növelni a munkavállalói elégedettséget. Cikkünkben ezekből az intézkedésekből mutatunk be néhányat.

Egyéni vállalkozó megbízási jogviszonyban ugyanarra a tevékenységre Cikk

Cég szerződött egy egyéni vállalkozóval szellemi tevékenységre, és annak keretében tanulmány készítésére. Egy másik tanulmány készítésére ugyanez a személy magánszemélyként is kötött egy megbízási szerződést a céggel. Egyéni vállalkozó köthet szerződést magánszemélyként egyébként a vállalkozási tevékenységébe tartozó feladatra? – kérdezte olvasónk. Dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogi ügyvéd szakértőnk válaszolt.

EU: nem változtak jelentősen az uniós szálláshelyek értékesítésének feltételei az elmúlt öt évben Cikk

Nem volt jelentős változás az uniós szálláshely-értékesítés versenyfeltételeiben a 2016 és a 2021-es időszak között – derült ki az uniós szálláshelyek értékesítésével kapcsolatos, az Európai Bizottság által pénteken közzétett tanulmányból, közölte az MTI.

Tanulmányok támogatása mögöttes munkaviszony nélkül Kérdés

Számla nélküli költség elszámolása Kérdés

Fiatal tulajdonos Kérdés

Tanulmánymegjelenés áfafizetési kötelezettsége Kérdés

Válaszol a NAV: meddig jár ingyenes orvosi ellátás a tanulmányok befejezése után? Cikk

Az ingyenes orvosi ellátás nem a tanév végéhez, hanem a diákigazolvány érvényességéhez igazodik – szögezi le az adóhatóság. A tanulói, hallgatói jogviszony megszűnése után a diákigazolvány október 31-éig érvényes. Ez után még további 45 napig jár az ellátás, ha a jogviszony a megszűnése előtt legalább 45 napig folyamatos volt.

Tanulmány készítése és értékesítése Kérdés

Külföldön tanulmányokat folytató diák társadalombiztosítási jogállása Kérdés

https://adozona.hu/tb_jarulekok_nyugdij/Kulfoldon_tanulmanyokat_folytato_diak_tarsa_DWAVGW#utm_source=adozona.hu&utm_medium=email&utm_campaign=ado_daily&utm_content=201609_old_subscribed Tisztelt Széles Imre! Írásában a külföldön, nappali tagozaton tanuló diákoknak két lehetőséget ír a biztosítási jogviszonyra. Én a gyakorlat alapján azt írom, hogy van egy harmadik és tulajdonképpen a szabályos lehetőség. Nem kell lemondani a lakcímről és nem kell fizetni az egészségügyi szolgáltatási járulékot. Az uniós szabályok szerint az unióban senki nem lehet két országban biztosított. Abban az országban, ahol nappali tagozatos diák, biztosított lesz, uniós egészségügyi kártyát adnak. Ezt a tényt Magyarországon a biztosítónak be kell jelenteni egy nyomtatványon. Viszont egészségügyi ellátást Magyarországon csak a külföldi EU kártyával lehet igénybe venni, vagy számlát vinni a külföldi biztosítónak. Magyarországon újra akkor lehet biztosított, ha lemond a külföldi biztosításról és erről igazolást hoz a magyarországi biztosítónak. Nem kerestem ki a törvényi hivatkozásokat, a gyakorlat alapján írtam. Üdvözlettel, Kádár Gabriella Üdvözlettel, Kádár Gabriella

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Adománygyűjtés Facebookon

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Választott tisztségviselő menedzserszűrése

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 június
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Együttműködő partnereink