36 találat a(z) több munkáltató cimkére

Bérmegosztás – efo Kérdés

Ügyvezető kétszer 4 órás munkaviszonyban Kérdés

Így lehet egy munkavállalónak több munkaviszonya Cikk

Gyakran felmerülő kérdés, hogy a munkavállaló létesíthet-e egyidejűleg több munkaviszonyt, illetve, hogy a feleket milyen jogok illetik meg, és milyen kötelezettségek terhelik.

A nap kérdése: előfordulhat, hogy a magánszemély utólag fizet szja-t, ha több helyen van egyszerűsített foglalkoztatásban? Cikk

Könyvelő végzettségű magánszemély több különböző cégnél dolgozik egyszerűsített foglalkoztatás keretében. Olvasónk ezzel kapcsolatban tett fel kérdést, Horváthné Szabó Beáta adószakértő pedig válaszolt.

Efo több munkáltatónál azonos napon Kérdés

Több munkáltató által történő foglalkoztatás Kérdés

Több munkáltató általi foglalkoztatás Kérdés

Alkalmazott közös foglalkoztatása Kérdés

Munkaviszony megszűnése: milyen járandóságok illetik meg a munkavállalót? Cikk

A munkavállalót megillető járandóságok jellege a megszűnés jogcímétől függ. Eltérő juttatások járnak a munkavállaló részére abban az esetben, ha a munkáltató jogutód nélkül szűnik meg, ha lejár a határozott időtartam, de az atipikus munkaviszonyok megszűnése esetén is.

Szocho-kedvezmény Kérdés

Tisztelt Cím! A szocho-kedvezményekkel kapcsolatosan szeretném tájékoztatásukat kérni, pontosabban az nem egyértelmű a számomra, hogy a kedvezményeket részmunkaidő esetében több munkáltató is alkalmazhatja -e? Például: mindkét cégnél 4-4 órában végez munkát a munkavállaló (a NAV igazolása alapján jogosult igénybe venni a cég a dolgozója utáni kedvezményt munkaerő-piacra lépő munkavállaló jogcímen), ilyen esetben mindkét cégnél figyelembe lehet venni a kedvezményt, vagy csak az első munkáltatónál, akinek konkrétan megküldték az igazolást? Bérezés, belépési idő és a munkakör is azonos! Előre is köszönöm a segítségüket! Tisztelettel.

Rehabilitációs hozzájárulás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbiakban szeretném kérni a segítségét. Több (kettő) munkáltató által létesített munkaviszonnyal, megváltozott munkaképességű (egészségi állapota 60 százaléktól kisebb mértékű) munkavállalót foglalkoztat a kft., napi 4 órában. A két munkáltató közül a mi cégünk a kijelölt, aki a bérfizetésért, illetve az adóhatóság felé a bért terhelő adók és járulékok megfizetésért felelős. Ugyanannak a munkavállalónak napi másik 4 órában, egy másik munkaszerződés alapján szintén több (kettő) munkáltató által létesített munkaviszonya van. Mindkét kijelölt munkáltató rehabilitációs hozzájárulás fizetésére kötelezett. A kérdésem az, hogy a kötelezettség meghatározása során mindkét kijelölt munkáltató ugyanazon megváltozott munkaképességű munkavállalót, a megváltozott munkaképességű személyek számának megállapítása során 1 fő csökkentő tényezőként figyelembe veheti? Köszönettel: Gyarmatiné Tóth Katalin

Így lehet egyszerre több munkahelyen dolgozni Cikk

A munkaerőhiány következtében egyre több munkavállaló létesít egyidejűleg több munkáltatóval munkaviszonyt. Ez a döntés pedig – rövidtávon legalábbis – mindkét félnek előnyös. A munkáltató munkaerőhiánya ideiglenesen orvosolható, a munkavállaló pedig többletbevételhez jut. Nézzük, mire kell a feleknek ezzel összefüggésben figyelniük!

Lehet-e egyszerre több munkaviszony? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyszemélyes kft.-t alapítana egy ismerősöm. Jelenleg 8 órás munkaviszonya van. Az első 3-4 hónapban a vállalkozási tevékenységet munkaviszony mellett szeretné végezni, amíg a vállalkozás úgy beindul, hogy fenn tudja magát tartani. Cukrászati termékek gyártásával akar foglalkozni. A kérdésem az, hogy a 8 órás munkaviszony mellett lehet-e a vállalkozásában is munkaviszonyba bejelentve? Ezt a társasági szerződésbe alapítói okiratban fel kell-e tüntetni? Vagy amíg munkaviszonya van, addig legyen társas vállalkozó a kft.-ben, és utána legyen munkaviszonyos vállalkozó? És amíg megvan a főállású munkaviszonya, lehet-e, hogy a kft.-ben nem vesz ki jövedelmet, így nem lesz járulékfizetési kötelezettsége? Köszönöm: Burián Tamásné

Alkalmazott költségei Kérdés

Tisztelt Szakértő! Két gazdasági társaság egy adott munkavállalóval többes foglalkoztatói jogviszonyt hozott létre. A munkaszerződésben rögzítették, hogy csak az egyik vállalkozás a munkabér, adó és a járulék fizetésére kötelezett. Adott év hónapjaira meghatározható, hogy a dolgozó éppen melyik munkáltatónál dolgozik. A két gazdasági társaság írásos megállapodást kötött, hogy azon időszakra, amikor a nem a bér és járulék fizetésre kötelezett munkáltatónál végez munkát, akkor ezen munkáltató megtéríti munkabért és költségeit a másik félnek. Azt szeretném kérdezni, hogy a cégek közötti munkabér- és járulékköltségek átszámlázása milyen áfabeli megítélés alá esik? Egyenes, fordított, mentes? A feleknek nem munkaerőkölcsönzés a célja, kizárólag csak a munkabért és annak terheit szeretnénk elszámolni egymás között.

Több munkáltató általi foglalkoztatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégcsoport egyik vállalkozásánál alkalmazásban áll egy főállású dolgozó. A foglalkoztatást ezen cégünkben továbbra is szeretnénk fenntartani. A társcégünkkel szeretnénk több munkáltató általi jogviszonyt létrehozni a munkavállalóval. Ennek a gyakorlati kivitelezéséhez kérném tanácsát. Elegendő-e a már meglévő munkaszerződést több munkáltató általira módosítani, vagy meg kell szüntetni, és újat kell kötni, amelyben már az új foglalkoztató is benne lenne? Ha a szerződésmódosítás megfelelő,abban az esetben szükséges-e külön új munkaszerződést készíteni az új munkáltató esetében, vagy a módosítás tekinthető-e egyben új munkaszerződésnek is az ő esetében?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Egyszerűsítetett foglalkoztatás hétvégén

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Foglalkoztatási bejelentés elmulasztása

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs