145 találat a(z) távmunka cimkére

Külföldi munkavállalás esetén szja-bevallás készítése Kérdés

Május végétől december végéig 40 órában dolgozom egy bécsi cégnél, itt van az ideiglenes lakcímem is. Ebben az esetben vannak-e kötelezettségeim a magyar adóbevallást illetően, ha nem volt otthon előtte jövedelmem (ösztöndíjat kaptam)? Ugyanez a cég januártól egy új szerződést kötne velem, amelyet úgy hívnak, hogy Werkvertrag, azaz vállalkozási szerződés. Ennek az lenne a lényege, hogy nem vagyok helyhez kötve, tehát a magyar lakhelyemről dolgoznék. Ebben az esetben milyen szabályok szerint kell adóznom? Egyáltalán Magyarországon leszek adóköteles? Milyen adókulccsal kell számolnom, ha a munka mellett még diák státuszom lesz? Mennyi adminisztrációval fog ez járni? Van-e esetleg valamilyen módszer/tanács, amellyel egyszerűbb lehet az életem? Előre is köszönöm a segítséget!

Adókedvezmény külföldi munka esetén Kérdés

Férjem eddig távmunkában dolgozott Németországba, de most a cég azt kéri, hogy többhetes periódusokat töltsön kint. Hasonló módon dolgozó horvát kollégái a Németországbn töltött időszakokban alacsonyabb adókulccsal adóznak. Itt Magyarországon van hasonló adókedvezmény? Köszönöm válaszukat!

Otthonról dolgozna? Így lehet távmunkában foglalkoztatni Cikk

Hogyan lehet gyeden lévő kismamát távmunkában foglalkoztatni? Mit kell tartalmazni a munkaszerződésnek, s milyen szabályok vonatkoznak a költségtérítésre?– kérdezte olvasónk. Hajdu-Dudás Mária szakértőnk válaszolt.

Távmunka Kérdés

Tisztelt Szakértő! Gyeden lévő kismamát szeretnénk távmunkában foglalkoztatni. Távmunkában foglalkoztatott után is igénybe veheti a munkáltató a szocho-kedvezményt? Kérem írja meg a távmunka sajátosságait! Mit kell tartalmaznia a munkaszerződésnek? Hogyan kell vezetni a (vagy kell-e vezetni) munka- és pihenőidő-nyilvántartó lapot? A munkáltató köteles-e a béren felül költségtérítést adni, ha a munkavégzés helye a munkavállaló lakása, például fűtés, világítás, internethasználat díja stb.? Ha köteles, hogyan történik ez a gyakorlatban? Kell-e adózni utána? Hogyan történik az adózása? Megteheti-e a munkáltató, hogy úgy állapodik meg a munkavállalóval, hogy a megállapodott munkabér tartalmazza a munkavállaló esetlegesen felmerülő költségeit is? Köszönöm segítségét!

Internetes munkák adózása Cikk

Az internet nem csupán egy elképzelhetetlen mennyiségű adatot tartalmazó kincsesbánya, de egyre népszerűbb pénzkereseti lehetőség is. Segítségével akár a világ másik felén lévő munkaadó, megbízó számára is végezhetünk munkát – pontosabban távmunkát. Az is előfordulhat, hogy magyar vállalkozás külföldi munkavállalót alkalmaz távmunkában. Tisztes jövedelemre tehetünk szert a honlapunkon elhelyezett hirdetésekből, vagy akár magának a honlapnak vagy domain-névnek a bérbeadásával is. De hol kell adózni az ilyen jövedelmek után?

Távmunka-végzés Kérdés

Egy munkavállalót általános teljes munkaidős, távmunkavégzésre irányuló munkaviszony keretében foglalkoztatunk. Ha a munkavállaló a munkaidejét saját maga jogosult beosztani, hogyan kell a munkaidő nyilvántartást vezetni? A 20 perc munkaközi szünetet ugyanúgy ki kell adni, és a munkavállalónak le kell dolgozni?Válaszát előre is köszönöm!

Külföldön lakó, magyar távmunkás SZJA-fizetése Kérdés

Magyarországi cég, magyar alkalmazottja hosszabb távon külföldön tartózkodik (EU-ban), programozói munkáját távmunkában látja el. Fizetését forintban számfejtik, SZJA-t, járulékokat itt vonnak, a nettót HUF-számlájára utalják. Helyes-e ez az eljárás, vagy a lakóhelye szerint kellene adóznia és járulékokat fizetnie? Nem szeretné, ha megbírságolnák emiatt.

Távmunka: bevétellel szemben elszámolt költség Cikk

A Munka törvénykönyve (Mt.) szerint a munkaviszonyban végezhető távmunka a munkáltató telephelyétől elkülönült helyen rendszeresen folytatott olyan tevékenység, amelyet információtechnológiai vagy számítástechnikai eszközzel végeznek, és eredményét elektronikusan továbbítják.

A távmunka kényelmesebb, de több adminisztrációval jár Cikk

Vannak foglalkozások, amelyekhez nem szükséges a munkáltató telephelyére történő idő- és költség-igényes napi bejárás, a feladatok távmunkával is elvégezhetőek. Összefoglaltuk a legfontosabb szabályokat.

Távmunka: mit kell tudni a foglalkoztatásról? Cikk

A munkavégzésre irányuló jogviszonyok közül a távmunkát, a bedolgozói jogviszonyt, az egyéni vállalkozás, illetve a társas vállalkozás keretében a tag által végzett tevékenység főbb jellemzőit mutatja be az RSM-DTM legfrissebb blogbejegyzésében

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Magánszemély termékbeszerzése EU-ból

Nagy Norbert

adószakértő

Külföldi autó tartós bérlet

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 november
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetÉs