191 találat a(z) szerződés cimkére

Mi a teendő, ha nem fizet az üzleti partner? Cikk

Minden cégnek volt olyan üzleti partnere az elmúlt 2 évben, amely fizetésképtelenné vált: az általuk okozott bevételkiesés általában nem haladja meg a cég forgalmának 10 százalékát – derül ki az adósságspirálba jutott cégek megmentésével foglalkozó Reconcept ügyfelei körében végzett felméréséből. A kárt súlyosbíthatja, ha a cég alacsony árréssel vagy rossz áfa-pozícióval dolgozik. A cégek nem optimisták, hasonló eredményekre számítanak 2014-ben is, közel 45 százalékuk azonban semmit sem készül tenni védekezésül. A Reconcept szerint szerződéses kikötésekkel a cégek csökkenthetik a nem realizált bevételek okozta kockázatot.

Amikor kötelező az írásos szerződés Cikk

Kell-e vállalkozói szerződés 200 ezer forintos összeg alatt? Olvasónk kérdésére szakértőnk, Sinka Júlia válaszolt.

Ilyen a jó tagikölcsön-szerződés Cikk

A tagi kölcsönről kötött – adórevizor által sem kifogásolható – szerződésben számtalan kérdésre ki kell térni. Összefoglaltuk, mi mindenre kell figyelni.

Kivitelezés vagy lakásértékesítés Kérdés

Építőipari vállalkozás saját tulajdonú telken társasházat épít. Köthet-e ingatlanértékesítésre szóló szerződést a felépítendő lakásokra, vagy egy telek értékesítésről és egy kivitelezési szerződésről szóló szerződést kell kötnie a vevőivel?

Egyéni vállalkozó és alkalmi foglalkoztatás Kérdés

Tisztelt Szakértő!Általányadós fodrász egyéni vállalkozó felvette tevékenységi körébe a kozmetikai tevékenységet, mert a lányát alkalmi munkavállalóként év végéig szerette volna alkalmazni(2013.01.01-től pályakezdőként munkaviszonyban több kedvezményt tud igénybevenni). Az önkormányzati ügyintéző azt mondta, nem lehet alkalmi munkavállalóként ezt megtenni, sőt a munkaszerződés nem szólhat 4,6 órás munkaviszonyról, csak 8 óráról, mivel a fodrász főállású egyén vállalkozó.Szeretném tudni, hogy létezik-e ilyen korlátozás, ha a kislány rendelkezik a megfelelő szakképzettséggel. Köszönettel várom válaszát.

Nem árt résen lenni határozatlan idejű szerződéseknél - új Mt. Cikk

Az új törvény alkotóinak célja a rugalmasság biztosítása, a jogforrási rendszer átalakítása, a szociális biztonság erősítése és a jogintézmények pontosítása volt. A szakma megosztott abban a kérdésben, hogy az új Mt. elérte-e és ha igen, milyen mértékben a fenti célokat. Abban azonban mindenki egyetért, hogy feltétlen szükség volt a váltásra és még akkor is, ha az új törvény nem hozott teljes koncepcionális váltást, a gazdasági élethez biztosan jobban alkalmazkodik, a munkáltató működését szem előtt tartva nagyobb rugalmasságot biztosít a feleknek és jogtechnikai szempontból is kifejezetten jól sikerült.

Elszámolható-e költségként a foglaló? Szakértői Kommentár

2006 májusában szerződést kötöttünk földterület vásárlására. A szerződésben a vételár 20 százalékának megfelelő összegű foglalóban állapodtunk meg, amelyet a szerződés aláírásakor megfizettünk az eladónak. Sajnos az ingatlanvásárlással kapcsolatos fejlesztéseinket nem tudjuk megvalósítani, a terület megvétele oka-fogyottá vált. Az eladó a foglaló visszafizetéséről nem hajlandó egyezkedni. Társaságunk a megfizetett foglalót elszámolhatja-e költségei között?

Színlelt szerződés: amikor az adóhatóság nem léphet Cikk

Az adóhatóságnak joga van a törvény rendelkezései szerint a szerződést, ügyletet és más hasonló cselekményeket valódi tartalmuk szerint minősíteni. Ez a jog azonban nem azt jelenti, hogy korlátlan minősítési joga van, ugyanis az átminősítés csak kifejezetten adójogi szempontból valósulhat meg. Az átminősítés során az adóhatóság nem kerülheti meg a hatályos jogszabályokat, azaz az átminősítés nem ütközhet a törvénybe vagy más jogszabályban foglaltakba. Mit jelent mindez a gyakorlatban?

Öröklés, illeték, lemondás: kinek mit kell tennie? Kérdés

Mi a teendő, ha az örökösök megegyeznek abban, hogy nem mindenki szeretne részesülni a az örökségből? A Csurgay Ügyvédi Iroda válaszol.

Vagyonosodási vizsgálat: mikor lehet felfüggeszteni az eljárást? Cikk

A vagyonosodási vizsgálatok során az adózónak meg kell jelölnie a kölcsönadó személyét. A kölcsönszerződést azonban nem kötelező benyújtania. Amennyiben az APEH nem fogadja el bizonyítékként a szóbeli megállapodást és ezért bírságot szab ki, felfüggeszthető az eljárás. De hogyan?

Szorosabb együttműködés a magyar és a román adóhivatalok között Cikk

Az információk minőségének javítását, és az információcsere gyorsítását kívánja elősegíteni az a megállapodás, amelynek előkészítéséről szándéknyilatkozatot írtak alá a Magyar Köztársaság és Románia kormányainak harmadik együttes ülésének keretében Nagyszebenen. A szándéknyilatkozatot Szikora János az Adó – és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal elnöke, és Daniel Chiţoiu a román Pénzügyigazgatási Nemzeti Ügynökség vezetője írta alá.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Egyesület – könyvelés

Pölöskei Pálné

adószakértő

Számlázás

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Pénztárgép, számlázás

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close