320 találat a(z) szerződés cimkére

Itt a határidő, ha felmondaná kgfb-szerződését! Cikk

A szombat éjféli határidőig várhatóan 80 ezer kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) szerződést mondanak fel, a vállalati flottaszerződéseket nem számítva – közölte a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) az MTI-vel.

Megjelentek a 2019-re érvényes kötelezőfelelősségbiztosítás-tarifák Cikk

Egymillió gépjármű kötelező biztosítási díja emelkedik! 170 milliárd felett a biztosítók KGFB díjbevétele. Ma hajnalban 13 biztosító tette közzé január 1-jére szóló kötelező biztosítási díjait. Sajnos a 13-as szám most sem hoz szerencsét az érintett egymillió gépjármű-tulajdonosnak, akik újabb 15%-os átlagos drágulással számolhatnak. A díjak emelkedése miatt idén is mindenkinek érdemes ellenőriznie a számára ajánlott díjakat – áll a biztosítás.hu összehasonlító portál közleményében.

10-15 százalékkal is nőhetnek a kgfb-díjak Cikk

A november elején kezdődő év végi kötelező gépjárműfelelősség-biztosítási (kgfb) kampányban 10-15 százalékos díjemelkedés mellett 140-150 ezer szerződést váltó gépjármű-tulajdonosra számítanak a szakértők.

Kft. ügyvezető megbízási díjazása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy egyszemélyes kft.-ben a tulajdonos az ügyvezető. Kötelező munkaviszonyban vagy megbízási viszonyban bejelenteni? Ha igen akkor a szerződést milyen módon lehet megírni? Megbízó és a megbízott ugyanaz lenne. Illetve ezt lehet ingyen végezni?

Cégautó eladása Kérdés

Magánszemélytől saját használatra beszerzett személygépkocsi eladásakor az adóalany kft.-nek fel kell számítani az áfát? A gépkocsi megvásárlásakor az eladó magánszemély nem állított ki számlát, csak szerződést.

Üzletszerzői jutalék Kérdés

Milyen címen és milyen összegű járulékot, illetve közterhet kell fizetnie annak a magánszemélynek, aki üzletszerzői jutalék címén kap jövedelmet egy külföldi cégtől? Van-e eltérés aszerint, hogy a külföldi cég EU-n belüli vagy kívüli? Kell-e, illetve milyen szerződést kell ehhez kötnie a magánszemélynek és a kifizetőnek? Köszönettel

Bérleti díj fizetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az ipari célú bérleti szerződésben előre, minden hónap első napján kell a bérleti díjat rendezni. Ha a tárgyhó első napja hétvégére (szombatra vagy vasárnapra esik), akkor a fizetés határnapja is tolódik a hónap második vagy harmadik napjára? Vagy esetleg már az előző nap vagyis a megelőző hónap utolsó napján kell kifizetni a bérleti díjat? Válaszát tisztelettel köszönöm!

Egyéni vállalkozó által adott ajándék Kérdés

Egyéni vállalkozó ajándékba adja gyermekének a telephelyét. A telephely mint földterület nem volt a vállalkozásnak tulajdona, viszont támogatás útján több ingatlant is felépítettek rá, mezőgazdasági ingatlanokat. Ügyvéd előtt az ingatlan helyrajzi számra hivatkozva került ajándékba adásra. A földhivatal által ezen a helyrajzi számon több épület áll, mint említettem támogatások során épültek fel, amik viszont már az egyéni vállalkozásban nyilván vannak tartva mint tárgyi eszközök. Hogyan kell ezen épületek értékét meghatározni, mivel az ajándékozási szerződésben az egész egy összegben szerepel. Kell-e róla számlát kiállítani vagy elég az ajándékozási szerződés? Hogyan adózik az ajándékba adott ingatlan az egyéni vállalkozásban?

Megbízási szerződés felmondása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ha egy ingatlanközvetítővel határozott idejű (6 hónap) kizárólagos ingatlanközvetítői tevékenységre szóló megbízási szerződést kötöttek, felmondható-e a szerződés két hónap után bármilyen indokkal, vagy azzal, hogy mindössze egy vevőt "sikerült" az irodának közvetíteni ez idő alatt? Vagy egyáltalán nem kell indokolni? Lehetséges, hogy valamilyen összeg megfizetésére kötelezze a megbízót az ingatlaniroda, ha az ingatlant csak a saját honlapján hirdette, és nem valószínű, hogy bármilyen költsége felmerült az ingatlan eladásával kapcsolatosan? Válaszát előre is köszönöm.

Nagyot ugrott az az építőipari teljesítmény Cikk

2018 júniusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 28,2 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. Mindkét építményfőcsoport termelése nőtt: az épületek építésének volumene 15,2, az egyéb építményeké 48,8 százalékkal. A szezonálisan és munkanaphatással kiigazított indexek alapján az építőipar termelése júniusban 7,2 százalékkal emelkedett az előző havihoz mérten. A II. negyedévben az építőipar termelői árai 9,2 százalékkal emelkedtek az előző év azonos időszakához viszonyítva – közölte a KSH:

Tartós adomány Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyik ügyfelem egy óvodának szeretne 700 000 forint összeget tartós adományként adni. 1. Jelen jogszabályok alkalmazásával milyen feltételek mellett teheti ezt meg ügyfelem? 2. Milyen részletezettségű szerződést kell kötni?3. Milyen hosszú távra lehet a szerződést kötni, vagy lehetséges határidő nélkül? 4. Amennyiben a gazdálkodása egy idő után nem biztosítja eme összeg adományozását, milyen szankciók sújthatják? Várom megtisztelő válaszát: Géczi Sándorné

Egyetemisták albérletben: nem mindegy, ki köti a szerződést! Cikk

Egy hónappal az új tanév indulása előtt elkezdődött a lázas albérletkeresés. A diákok albérleti díját jellemzően a szülők fizetik. Ügyelni kell arra, hogy ki köti a bérleti szerződést a bérbeadóval, ha például a diáknak vagy a szüleinek más településen van ingatlanuk, és azt bérbe adják.

Egyéni vállalkozónak kell-e szerződés munkavállalásakor? Kérdés

Kérdezném, hogy vízvezeték-szerelő egyéni vállalkozónak kell-e szerződést készíteni a vállalt munkáknál, hol olvashatok erről valami iránymutatást? Válaszukat előre is köszönöm!

Érdemes felülvizsgálni a nyaralók biztosítási szerződéseit Cikk

Egy-egy népszerű nyaralóhely frekventált területein az ingatlan négyzetméterárak már vetekszenek a fővárosi új beruházások áraival. A tavaszi-nyári időszak azonban nem csak a vásárlások időszaka, hanem a kárbejelentéseké is. Nem árt tehát a nyaralók esetében is a megfelelő biztosítási védelemről gondoskodni – hívja fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).

Tulajdonátruházás autó Kérdés

Tisztelt Szakértők! Megteheti-e egy egyszerű áfaalany kft. (e-cégjegyzék szerint nem autókereskedő cég), hogy nem ad számlát egy másik áfaalany kft.-nek, mikor egyik tárgyi eszközként nyilvántartott autóját értékesít neki? Az eladó azt kéri, hogy a szerződés és az átírási papírok alapján könyveljük le a beszerzést.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Kölcsönök beszámítása

dr. Buzády Csongor, LL.M. (Berlin)

ügyvéd, vállalatfinanszírozási szakjogász

Buzády és Udvari Ügyvédi Iroda, partner

Kkv-minősítés

Pölöskei Pálné

adószakértő

EPR cukrászműhelynek

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 június
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs