44 találat a(z) parlament cimkére

Már ma szavazhatnak a különadó újraszabályozásáról Cikk

Együtt, időkeretben tárgyalja meg hétfőn az Országgyűlés a 98 százalékos különadó újraszabályozására vonatkozó fideszes javaslatot, valamint a jó erkölcsbe ütköző egyes juttatások hatékonyabb visszaköveteléséhez szükséges egyes törvénymódosításokról szóló LMP-s indítványt. A határozathozatal is megtörténhet még a nap folyamán.

98 százalékos különadó: 5 képviselőt érintene Cikk

Összesen öt volt országgyűlési képviselőt érintene az a jogszabály-módosítás, amelynek beterjesztését a Fidesz részéről Kósa Lajos ígérte meg kedden azt követően, hogy kiderült: az Országgyűlés Hivatala szerint a honatyákat - az alkotmány, az országgyűlési képviselők jogállásáról, illetve az országgyűlési képviselők javadalmazásáról szóló törvény alapján - nem érinti a különadó-fizetési kötelezettség, illetve maga az Országgyűlés sem tekinthető különadóval kapcsolatban érintett szervezetnek.

Döntött a parlament: 40 év munka után nyugdíjba mehetnek a nők Cikk

Nyugdíjba vonulhat minden nő negyven évnyi munkaviszony után - a kormány erről szóló törvényjavaslatát hétfőn fogadta el a parlament 254 igen, 15 nem és 73 tartózkodással.

Szavazott a parlament a nyugdíjrendszerről: január 31-ig kell dönteni Cikk

Átalakul a nyugdíjrendszer; az Országgyűlés hétfői döntése értelmében a magán-nyugdíjpénztári tagoknak január 31-ig dönteniük kell: maradnak, vagy belépnek az állami rendszerbe. A döntésről nyilatkozniuk azoknak kell, akik a maradást választják, ezt személyesen kell megtenniük nyugdíjbiztosítási igazgatási szervnél. Az átlépők adómentesen vehetik ki az infláció feletti hozamukat.

Magánnyugdíjpénztárak: hétfőn dönt a Parlament Cikk

Várhatóan nagyjából öt órán keresztül szavaznak a képviselők ma az Országgyűlésben: döntenek egyebek mellett a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapról, illetve a szabad nyugdíjpénztár-választás lebonyolításával összefüggő törvényjavaslatról, valamint a jövő évi költségvetést megalapozó "salátatörvényről".

Munkaszerződést kell kötni alkalmi munkavállalókkal is Cikk

Januártól az egyszerűsített foglalkoztatás keretébe tartozó munkaviszony létesítéséhez úgynevezett blanketta-munkaszerződést kell kötni; ez lép az alkalmi munkavállalói (AM) könyve helyébe.

Képviselői költségtérítés: vita van, válasz nincs Cikk

A képviselői költségtérítés megadóztatásáról egyeztettek a pártok. Megegyezés nem született, jövő héten folytatják.

Akció, reakció: vita az adótörvény módosításáról Cikk

A parlamentben az adótörvények módosításáról szóló vitában az ellenzék elégedetlenségénk adott hangott, Horn Gábor sem ígérte a javaslatok megszavazását, míg az MSZP-s képviselők a lehetésges változtatásokról beszéltek.

Adótörvények: a bizottság rábólintott, a Fidesz adóemelést vár Cikk

Az Országgyűlés gazdasági bizottsága szerdai ülésén általános vitára alkalmasnak találta a távhőszolgáltatás versenyképesebbé tételéről, illetve az egyes adó- és járuléktörvények módosításáról szóló törvényjavaslatot.

Csúszik az adótörvény elfogadása Cikk

A kormány beterjesztette a parlamentnek a részletes jogalkotási programját. E szerint 2008 áprilisában nyújtják be a jövő évi adótörvényeket - így teljesül ugyan az a feltétel, hogy a 2009-es adótörvényeket még a tavaszi ülésszakon elfogadja a parlament, ám a korábbi ígéretekhez képest csúszást jelent – írja a Napi Gazdaság.

Amnesztiával fűszerezett adótörvény-módosítások Cikk

Az egyes adótörvények és az (áfa) törvény módosításáról szavazott az Országgyűlés. A parlament által elfogadott adócsomag nem jelent földrengésszerű változásokat, inkább technikai jellegűek a különbségek - kommentálta a törvénycsomagot Oszkó Péter, a Deloitte Magyarország elnök-vezérigazgatója.

Adótörvények: maradnak a kisadók, alacsonyabb adókulcs a vállalkozásoknak Cikk

Nem lesz sávhatár-módosítás, vagyis a jövőre is az éves jövedelem 1 millió 700 ezer forint fölötti része után fizetünk 36 százalékos adót. A szocialisták a Fidesz támogatásával – a kormány javaslatával szemben – a kisadók összevonása ellen szavaztak.

Adóvita a parlamentben: van adófilozófiája a kormánynak? Cikk

Kevesen fizetnek adót, így kevesekre hárul magas adóteher - hangzott el a gyakorta ismételt tételmondat az Országgyűlés előtt az adótörvények módosításáról szóló vitan. A kormány tervei mellett - többek között a kisadók összevonása, egyszerűsödés, becslés kiterjesztése, szja-kedvezmények - a pártok vezérszónokai is véleményezték a 2008-ra tervezett módosításokat.

Az elvárt adót pótló csomagtól 10-15 milliárdot vár a kormány Cikk

A kormány a második félévben 10-15 milliárd forint többletbevételre számít az elvárt adót pótló adótörvény-módosításokból - mondta Karácsony Irén, a Pénzügyminisztérium szakállamtitkára az Országgyűlés Költségvetési, Pénzügyi és Számvevőszéki Bizottságának ülésén.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Bérmunka áfája

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Magánszemély általi adományozás

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Feliratozott papírtáska, toll,

Surányi Imréné

okleveles közgazda

2019 december
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X