hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Törvényalkotási dömping várható szerdán

  • MTI

Törvényalkotási dömpinggel zárja háromnapos ülését szerdán az Országgyűlés.

A 8 órakor kezdődő tanácskozás – amelyet az idei utolsónak terveznek – két javaslat kivételes eljárásban történő tárgyalásával kezdődik.

Képviselőként nyújtotta be a fideszes Hoppál Péter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium kultúráért felelős államtitkára azt az országgyűlési határozati javaslatot, amely január 22-ét hivatalosan is a magyar kultúra napjává nyilvánítaná. Kölcsey Ferenc Himnusz című költeménye befejezésének jövőre lesz a 200. évfordulója.

Ugyancsak kivételes eljárásban tárgyalja, azaz a nap folyamán el is fogadhatja a parlament azt a fideszes képviselők által kezdeményezett politikai nyilatkozatot, amely a Magyarország érdekeivel ellentétes politikai nyomásgyakorlás elutasításáról szól. Az Országgyűlés ebben visszautasítaná a német Bundestag és a holland parlament indítványait, amelyek a Magyarországgal szemben indított kondicionalitási eljáráshoz kapcsolódóan kétségbe vonták a megállapodás komolyságát.

A parlamentnek délután negyed öttől több mint három tucat döntést kell meghoznia. Szavazás lesz az Európai Bizottság kérésére a képviselői vagyonnyilatkozati rendszer módosításáról, a felsőoktatási törvény módosításáról, amely alapján a jövőben a diploma megszerzésének nem lesz törvényi feltétele a nyelvvizsga.

Dönthetnek az egyes egészségügyi tárgyú törvények módosításáról is, amelynek főbb elemei közé tartozik a praxiskörzetek állami meghatározása, az ügyeleti rendszerben az állami mentőszolgálat szerepének bővítése, a szakápolási rendszer átalakítása.

Határoznak a képviselők a 2021-es zárszámadásról is és 2026-ig szóló ötödik nemzeti környezetvédelmi programról is.

A parlament megválaszthatja a Magyar Nemzeti Bank felügyelőbizottsága elnökét és tagjait, továbbá újraválaszthatja Bándi Gyulát az alapvető jogok biztosa jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó helyettesévé.
Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Turizmusfejlesztési hozzájárulás

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Szállásdíj áfája

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Áfás párt – Facebook

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 február
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
hirdetÉs