112 találat a(z) pénzmosás cimkére

Egymillió eurós pénzmosás, négy gyanúsított Cikk

Egymillió eurós (315 millió forint) pénzmosás gyanúja miatt őrizetbe vett négy férfit a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata csütörtökön.

300 millió forintos pénzmosás Cikk

Majdnem háromszáz millió forintos pénzmosás ügyében indítottak eljárást a nyomozók – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon csütörtökön.

Pénzmosással gyanúsítja a volt államelnököt az ügyészség Romániában Cikk

Pénzmosás gyanújával vizsgálódik a román legfőbb ügyészség Traian Basescu volt román államelnök ellen egy korrupciós ügyben, amely két ingatlan adásvételének vizsgálatára vonatkozik.

Több tízmilliárdos vagyonzár szándékos csőd gyanúja miatt Cikk

Rekordméretű vagyonzárat rendelt el a román korrupcióellenes ügyészség (DNA) az Astra román biztosítótársaság tulajdonosa, Dan Adamescu ellen, akit azzal gyanúsítanak, hogy szándékosan vitte csődbe a biztosítót.

Adócsalással és pénzmosással vádolják az óriásbankot Cikk

Súlyos és szervezett adócsalással, valamint pénzmosással vádolták meg az UBS svájci bankóriást Belgiumban – tudatta pénteki közleményében a brüsszeli ügyészség.

Pénzmosással gyanúsítják az óriásbankot Cikk

A spanyol hatóságok pénzmosás gyanúja miatt házkutatást tartottak és letartóztattak öt vezető beosztású munkatársat, a mérlegfőösszege alapján a világ legnagyobb bankjának számító, Kínai Ipari és Kereskedelmi Bank (ICBC) madridi székhelyén szerdán.

Könyvelők, ingatlanosok! Titkos doksit kaphat, ha kéri. Ez komoly Cikk

Az ingatlanügylettel kapcsolatos tevékenységet folytató, valamint könyvviteli (könyvelői), adószakértői, okleveles adószakértői, adótanácsadói tevékenységet megbízási, illetve vállalkozási jogviszony alapján folytató szolgáltatók részére bocsátott ki közleményt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Bankárok nagyon sok pénzt mostak szívességből – gyanús Cikk

Elfogták egy boszniai bank tulajdonosát, Slobodan Pavlovicot és három munkatársát csütörtökön, mert a gyanú szerint pénzmosásban vettek részt – közölte a boszniai ügyészség.

Robotzsaru, fedett nyomozók – rés nyílt a NAV bűnügyi feladataira Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal központi szervei: a NAV Központi Irányítása és a NAV Bűnügyi Főigazgatósága. Ez utóbbi feladatairól tudhat meg minden megtudhatót az adóhivatal közleményéből.

Csalás miatt őrizetbe vették a miniszter fiát Párizsban Cikk

Őrizetbe vette kedden Thomas Fabiust, a francia külügyminiszter, Laurent Fabius fiát a Párizs közeli Nanterre ügyészsége egy hamisítás, csalás és pénzmosás gyanúja miatt indított nyomozás keretében – közölték rendőrségi források.

Igazodási pontok könyvelőknek Cikk

Ismert, hogy törvény írja elő a „külsős”, azaz tevékenységüket vállalkozói, megbízási szerződés alapján folytató könyvelők számára az úgynevezett pénzmosási szabályzat elkészítését és szükséges aktualizálását. Az adóhatóság honlapján a napokban megjelent szabályzatminta ehhez igyekszik támpontokat adni.

Pénzmosodát, csempészhálózatot működtettek, hamis iratokkal pályáztak Cikk

A május végi elfogást követően most cigarettacsempészethez használt gépkocsikat, csempészcigarettát és vágott dohányt is lefoglaltak a NAV közép-dunántúli munkatársai. Jelenleg 33 gyanúsított van az ügyben – közölte a NAV.

Ön is könnyen gyanús lehet, hogy pénzt mos tisztára, ha erre nem figyel Cikk

Tavaly csaknem tízezer bejelentés érkezett pénzmosás vagy a terrorizmus finanszírozásának gyanúja miatt – derül ki a NAV Pénzmosás Elleni Információs Irodájának éves beszámolójából. A jelzések több mint 80 százaléka bankoktól érkezett, könyvelők és könyvvizsgálók csak 16 alkalommal tettek bejelentést. Cikkünkben összefoglaljuk a figyelmeztető jeleket, amelyek alapján cégek és magánszemélyek is könnyen pénzmosás gyanújába keveredhetnek.

Adóelkerülés: Európa szigorít Cikk

Az Európai Parlament (EP) szerdán Strasbourgban megszavazta azt az új uniós irányelvet, amelynek célja a pénzmosással, az adóbűncselekményekkel és a terrorizmus finanszírozásával szembeni hatékonyabb fellépés.

Pénzmosás Kérdés

Kérem, röviden foglalják össze, hogy egy egyéni vállalkozóként dolgozó könyvelőnek milyen feladatai vannak a pénzmosási törvénnyel kapcsolatban. Mit kell elkészítenie (szabályzat, jegyzőkönyv, azonosítás), mit kell ezekből elküldenie, és hová? Az azonosításhoz szükséges adatlapmintát megtalálhatom valahol? Bocsánat, de nekem ez az egész téma lila köd. Köszönettel.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Környezetvédelmi termékdíj

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Belföldi fuvar euróban történő elszámolása

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close